Λάμπρος (Άκης) Ευθυμίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αρταίων

Εθνομουσικολόγος (Δρ.), Καθηγητής μουσικής μέσης εκπαίδευσης ο Λάμπρος (Άκης) Ευθυμίου κατέρχεται Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αρταίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Πιο συγκεκριμένα, ο Λάμπρος (Άκης) Ευθυμίου είναι διδάκτορας Εθνομουσικολογίας του Α.Π.Θ. Έχει συγγράψει πλήθος άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, τόμους και πρακτικά συνεδρίων και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζει στη μελέτη της μουσικής των βαλκανίων και τη σχέση της μουσικής με τη διδασκαλία. Το διδακτορικό του έχει τίτλο «Ο κύκλος τραγουδιών ‘Της Άρτας το γεφύρι’. Θεματικός και συστηματικός κατάλογος. Καταγραφές και παραλλαγές». Έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα πάνω στα μοιρολόγια της Ηπείρου και έχει συγγράψει μια μονογραφία με τίτλο «Το δημοτικό τραγούδι στις κοινότητες των Τζουμέρκων». Έχει διδάξει και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Από το 2022 εργάζεται ως μόνιμος καθηγητής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κοζάνης.
Υπήρξε παραγωγός και καλλιτεχνικός υπεύθυνος πλήθους εκδηλώσεων και διεθνών φεστιβάλ (Balkan June Festival, Percussion Camp κλπ.). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ως μουσικός έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού με καταξιωμένους μουσικούς διεθνούς αναγνώρισης.
Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει ενεργά στα κοινωνικά κινήματα. Υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. και μέλος της Συγκλήτου για δύο χρόνια. Συμμετέχει στο συνδικαλιστικό τομέα της ΟΛΜΕ.
Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αρταίων με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στράτο Καλλώνη.