Λάμπρος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Άρτα με καλοκαιρινό καιρό

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν στην Άρτα και τους γύρω Δήμους, οι εκδηλώσεις για την 79η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στην πόλη της Άρτας ο λαμπρός εορτασμός, γιορτάστηκε με την παρουσία πλήθους κόσμου στην κεντρική οδό Ν. Σκουφά, με αποκορύφωμα την παρέλαση.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημήτρίου, κατά την οποία προέστη ο μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, όπου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.
Στη συνέχεια, στην πλατεία Εθν. Αντίστασης, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων και κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας, το δήμαρχο Αρταίων κι εκπροσώπους Οργανώσεων και Φορέων.

Στις εκδηλώσεις της Άρτας την κυβέρνηση εκπροσώπησε βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ενώ ήταν παρόντες η πρώην υπουργός και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τράμπας Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, που παρακολούθησαν την παρέλαση μαθητών και μαθητριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των μελών πολιτιστικών – χορευτικών συλλόγων, και αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού Ξηράς.
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους Δήμους της Άρτας, αλλά και σε χωριά με σχολεία.

Μηνύματα
Τα μηνύματά τους για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940 έστειλαν πολιτικοί και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από ανακοινώσεις ή αναρτήσεις που εξέδωσαν.

Όλγα Γεροβασίλη 
28ηΟκτωβριου : Ημέρα μνήμης & τιμής.
79 χρόνια μετά, τιμούμε το μεγάλο “ΟΧΙ” του λαού μας απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.
Χρόνια πολλά σε όλους!

Μήνυμα Δήμαρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη 
Η εθνική επέτειος της 28ηςΟκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλους μας. Οι πρόγονοι μας αγωνιστήκαν και θυσιαστήκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Εμείς οφείλουμε, να διδαχτούμε από τους αγώνες τους και τα ιδανικά τους και όλοι μαζί με πνεύμα συνεργασίας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Χρόνια Πολλά με υγεία!

Μήνυμα Δήμαρχου Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου 
Χάρη σε εσάς αγωνιστές του “ΟΧΙ” μπορούμε ακόμη να λέμε “Ελλάδα”
Σε μιά εποχή που όλη η Ευρώπη έδινε Γη και Ύδωρ εσείς αψηφίσατε το θάνατο και τρέξατε να θυσιαστείτε για την Πατρίδα !
Τότε μιλούσε η ψυχή και η καρδιά !