Λάμπρος Τσάπαλης: «Δεν λύγισα από πείνα και εχθρό…»

“Δεν λύγισα από πείνα και εχθρό. Ηττήθηκα για αυτούς που αγαπάω…” . Με τη φράση αυτή, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σταμάτησε την απεργία πείνας ο καταγόμενος από την Άρτα, ο Λαρισαίος τραυματιοφορέας.
Ο Λάμπρος Τσάπαλης, ο τραυματιοφορέας που συγκίνησε το πανελλήνιο με την πολυήμερη απεργία πείνας έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους σε αυτή, μετά από δέκα ημέρες απεργίας πείνας στην οποία βρέθηκαν συμπαραστάτες το σύνολο των υγειονομικών και της κοινωνίας, με εκδηλώσεις στήριξης απ’ όλη τη χώρα, ο Λάμπρος επιστρέφει στα καθήκοντά του, στο κρισιμότερο στάδιο της πιο μεγάλης μάχης με τον κορωνοϊό.
Ο Λάμπρος Τσάπαλης κατάγεται από το Διάσελλο Άρτας και μεταξύ αυτών που είχαν δηλώσει την συμπαράστασή του ήταν ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη Περικλής Μίγδος ο οποίος είχε μεταφέρει και τη στήριξη όλων των συγχωριανών του.

Επιδότηση στα καταστήματα για δημιουργία e-shop
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε επιδότηση στους καταστηματάρχες για τη δημιουργία e-shop με ποσόν που ανέρχεται μέχρι 5000 ευρώ.
Και τούτο επειδή σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία μόλις το 20% των επιχειρήσεων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop). Η κάλυψη θα είναι στο 100% των καταστημάτων, δηλαδή όλα τα καταστήματα δικαιούνται. To ποσό της επιδότησης θα φτάνει τα 5.000 ευρώ και είναι ευκαιρία να αναβαθμιστεί το λιανεμπόριο.
Το τέλος του χρόνου ή το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.
Επιχορήγηση για θερμαντικά σώματα 
Όσον αφορά στην επιχορήγηση για θερμαντικά σώματα εξωτερικών χώρων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε: «Ναι, είναι κλειστή η εστίαση τώρα, αλλά η δράση ισχύει αναδρομικά από 1/1/2020. Όποια επιχείρηση έχει ήδη αγοράσει να κάνει την αίτηση να επιδοτηθεί. Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα»

Μ. Τζούφη: «ο προϋπολογισμός μειώνει τις δαπάνες για υγεία και παιδεία»
Εικονικό, ψεύτικο και προκλητικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της ΝΔ για το 2021 η Μερόπη Τζούφη, υπογραμμίζοντας πως εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, προβλέπει μειωμένες δαπάνες σε Υγεία και Παιδεία.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία στην οικονομία, στη διαχείριση της πανδημίας, στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην εκπαιδευτική πολιτική.
Υπογράμμισε επίσης πως «η κυβέρνηση έχει φορτώσει όλες τις ευθύνες στον κορονοϊό. Όμως η πανδημία πλήττει όλο τον πλανήτη, με τη χώρα μας να καταγράφει τους χειρότερους οικονομικούς δείκτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ίδια στιγμή χαμηλά είναι και οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος». Στο ίδιο μήκος κύματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως ο προϋπολογισμός είχε ήδη εκτροχιαστεί από τον Ιανουάριο, δηλαδή πριν την πανδημία.
Όσον αφορά τον προϋπολογισμό για την Παιδεία σημείωσε πως «το κυβερνητικό σχέδιο είναι αναντίστοιχο των μεγάλων αναγκών που έχουν προκύψει, παρουσιάζοντας μείωση των δαπανών κατά -1,17%, δηλαδή κατά 160 εκατ. ευρώ».
Κλείνοντας, η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως «το μόνο δεδομένο είναι πως το υπουργείο Παιδείας υποεκτέλεσε τον προϋπολογισμό του για φέτος. Δηλαδή, κατά τη χρονιά της πανδημίας, της τηλεκπαίδευσης και των χαμένων διδακτικών ωρών, αν και είχε χρήματα επέλεξε να μην τα δαπανήσει. Άλλη μια αποτυχία ή μια εσκεμμένη πολιτική πράξη;».