Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας

5η έκθεση κλασικών οχημάτων
Η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας, προσκαλεί όλους του λάτρεις των κλασικών μοτοσικλετών και των κλασικών αυτοκινήτων, στην 5η έκθεση κλασικών οχημάτων που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Άρτας και πιο συγκεκριμένα στον εσωτερικό χώρο του Κάστρου της Άρτας την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου το απόγευμα.
Δύο ημέρες παρέα με την κλασική ομορφιά των ιστορικών οχημάτων και το γεμάτο μουσική πρόγραμμα της έκθεσης, θα ζωντανέψουν τον μοναδικό χώρο του μεσαιωνικού κάστρου της Άρτας.
Τα οχήματα θα συγκεντρωθούν από την Παρασκευή στο Κάστρο της Άρτας και από νωρίς το απόγευμα οι πύλες του θα ανοίξουν για να υποδεχθούν όλους τους επισκέπτες. Το Σάββατο το πρωί, κλασικά αυτοκίνητα και κλασικές μοτοσικλέτες θα ξεκινήσουν μία όμορφη διαδρομή στην ορεινή Άρτα και θα κάνουν στάση στην Γέφυρα Πλάκας, έτσι ώστε τα πληρώματα που θα συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα να θαυμάσουν το αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας.
Το απόγευμα του Σαββάτου οι πύλες του κάστρου θα ανοίξουν για τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης και το βράδυ, οι Behind 12 Bars, θα μας ταξιδέψουν σε μονοπάτια της blues , rock, soul & funk σε μία μοναδική live συναυλία.
Οι συμμετοχές για την έκθεση θα είναι για λίγο ακόμα ανοιχτές. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, παρακαλείται όποιος επιθυμεί να εκθέσει κάποιο κλασικό όχημα, δηλαδή όχημα που έχει συμπληρώσει τα 30 χρόνια από την ημερομηνία κατασκευής του και είναι σε καλή εξωτερική κατάσταση, να μην διστάσει να επικοινωνήσει με την Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας στη σελίδα της στο Facebook ή στα τηλέφωνα 6937427005, 6974993974.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας, ευχαριστεί θερμά τον Κοντογιάννη Αθανάσιο για τη δωρεά χρηματικού ποσού στο ΚΔΗΦ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» του Συλλόγου μας, εις μνήμην του αδελφού του Κοντογιάννη Λεωνίδα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΙΖΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Μαθήματα καλαθοσφαίρισης στα πλαίσια του προγράμματος ΤΕΒΑ
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Άρτας ,στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει μαθήματα εκμάθησης καλαθοσφαίρισης σε παιδιά ωφελούμενα του προγράμματος ΤΕΒΑ ηλικίας 5-17 ετών που θα υλοποιήσει ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΕ Δόξας – Πύρρου Άρτας σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους-Δήμος Αρταίων –Δήμος Νικολάου Σκουφά- Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και Δήμος Κ. Τζουμέρκων.
Εγγραφές θα γίνονται από την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 έως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 στο
e-mail του Συλλόγου doxaartasbc@yahoo.com
Πληροφορίες στα τηλέφωνα
6956703141 (Κωστούλας Λουκάς)
6974416461 (Μπίστας Γιώργος)
6951818510 (Τζαχρήστας Σπύρος)
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Το Πανεπιστήμιο θα εκπονήσει τη μελέτη για το Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω της Αρχιτεκτονικής του Σχολής θα εκπονήσει τη μελέτη για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του αγροκτήματος Κατσικά, που πρόσφατα περιήλθε στην κυριότητα της Περιφέρειας. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να λειτουργήσει ως «Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας», το οποίο θα αποτελεί Πολυχώρο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στήριξης και αρωγής των παραγωγών και της ανάπτυξης Δομών Καινοτομίας για τα Αρωματικά- φαρμακευτικά φυτά, τη γενετική βελτίωση ζώων κ.α.. Το ύψος της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 124.000 ευρώ.
Επίσης η Ο.Ε ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου, Μετσόβου και Ζαγορίου για τη δοκιμαστική λειτουργία των αντίστοιχων ΣΜΑ και με το Δήμο Ζηρού (μέσω της Π.Ε. Πρέβεζας) για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων» προϋπολογισμού 133.750 €.
Άλλες αποφάσεις:
Τέλος από την Ο.Ε. αναδείχτηκαν οι ανάδοχοι των έργων:
• Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου» προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος Χ. Αποστολίδης
• «Επισκευή Κοιμητηριακού Ναού Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 35.000. Ανάδοχος Απ. Παπαϊωάννου.

Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αρταίων
Εν όψει της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Δεκαπενταύγουστου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων προχώρησε στη διανομή τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας το τελευταίο τριήμερο, στις εγκαταστάσεις της δομής.
Οι τσάντες περιείχαν τρόφιμα όπως ελαιόλαδο, χοιρινές μπριζόλες, σπάλα μόσχου, κοτόπουλο, αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, τοματοχυμό, κριθαράκι, φακές, φασόλια, αλάτι, 3 τεμ. γάλα εβαπορέ (κουτί) για κάθε ανήλικο μέλος, καθώς και σαμπουάν από το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Τέλος, στην διανομή τροφίμων του Αυγούστου, δόθηκαν στους ωφελούμενους και τα προϊόντα της διανομής του Ιουλίου η οποία δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Πυρκαγιά στην περιοχή του Μύτικα
Επιτόπου σε αυτοψία ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης 

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Μύτικα της Τοπικής Κοινότητας Ανέζας, σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, καλλιέργειες ακτινιδίων και εσπεριδοειδών, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης και ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Γιάννης Παπαγιάννης βρέθηκαν στο σημείο και στις καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές, με σκοπό να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής, συνομιλώντας παράλληλα με παραγωγούς και κατοίκους, ενώ υπήρξε και άμεση ενημέρωση για τον αγώνα που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αρταίων με τα μηχανήματα και οι εθελοντές, για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά και να μην κινδυνεύσουν κάτοικοι κα οικείες.
«Έγινε άμεση ενημέρωση του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών. Παραμένουμε σε εγρήγορση και δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής της Άρτας που δέχθηκαν ένα σημαντικό πλήγμα από την πρόσφατη πυρκαγιά η οποία απείλησε και σπίτια, αλλά χάρις στην έγκαιρη επέμβαση από εδάφους και αέρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα» ανέφερε σε δήλωσή του κατά την επίσκεψη του ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτσαρίνης.