Λέσχη Μοντελιστών Άρτας

Σε τέσσερις εκθέσεις στην Ρωσία μέσα στο χρόνο
Η Λέσχη Μοντελιστών Άρτας,σε ανταπόδοση της συμμέτοχης των δύο συλλόγων από τη Ρωσία,τον Φεβρουάριο στο Arta Scale Model Show,
θα συμμετάσχει σε τέσσερις εκθέσεις που θα γίνουν στην Ρωσία ως το τέλος του έτους.
Η αρχή έγινε το περασμένο σαββατοκύριακο (10-12 Μαίου) στο Νίζνι-Νόβγκοροντ,όπου ο σύλλογος μας,συμμετείχε μόνο στις κατηγορίες Juniors (Παιδιά κάτω των 12 ετών),
με τις δημιουργίες τεσσάρων μικρών μοντελιστών,και πιο συγκεκριμένα, των Γρηγόρη και Στέφανου Τζουρμανά (8 και 10 ετών αντίστοιχα), της Κλειώς Κιτσαντά (12 ετών) και Χρήστου Καραμπίκα (12 ετών)

Τα δύο αδέρφια Γρηγόρης και Στέφανος Τζουρμανας απέσπασαν Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο αντιστοιχα στην κατηγορία όπου συμμετείχαν.
Στην συνέχεια,ακολουθούν οι εκθέσεις στην Μόσχα (2-16 Ιουνίου) , Στούπινο (Προάστιο της Μόσχας , στις 23-25 Αυγούστου) και στην Τούλα τον Οκτώβριο όπου κλείνει και η συμμετοχή στις εκθέσεις στη Ρωσία.
Αυτή ήταν η τέταρτη διεθνής διάκριση για την Λέσχη Μοντελιστών Άρτας σε μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας.
Η Λέσχη Μοντελιστών Άρτας θα συμμετάσχει σε δύο ακομη εκθέσεις του εξωτερικού ανταποδίδοντας έτσι τις επισκέψεις των συλλόγων απο την
Σόφια(τον Οκτώβριο) και το Βελιγράδι(τον Δεκέμβριο) με τον ίδιο ζήλο, διαφημίζοντας την πόλη μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό .

Περιοδεία της παράταξης «Ήπειρος Όλον» σε Φιλιάτες
Συνεχίζεται η περιοδεία υποψηφίων εκπροσώπων της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» σε διάφορες περιοχές των νομών της Ηπείρου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού μας, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Στις, 16 Μαΐου, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον επικεφαλής, υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου, κύριο Δημήτρη Δημητρίου και ομάδα υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, επισκέφθηκαν τις Φιλιάτες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Συναντήθηκαν με κατοίκους της πόλης και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους, διεξοδικά, τόσο για το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού «Ήπειρος Όλον», όσο και για τα θέματα που τέθηκαν υπόψη των υποψηφίων μας, από πλευράς των πολιτών. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς και στο εκλογικό κέντρο του Υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Φιλιατών, κ. Σκεύη Δημήτριο.

Ο τρόπος ψηφοφορίας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Αρταίων,
για την εκλογή των τοπικών και δημοτικών συμβούλων
Με αφορμή τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου και για την καλύτερη ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αρταίων γίνονται γνωστά τα εξής:
Οι ψηφοφόροι στις εκλογικές περιφέρειες Αρταίων και Φιλοθέης μπορούν να βάλουν έως 3 σταυρούς προτίμησης στους υποψηφίους της οικείας εκλογικής περιφέρειας και έως 1 σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια.
Στις εκλογικές περιφέρειες Αμβρακικού, Βλαχερνών και Ξηροβουνίου οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν έως 1 σταυρό προτίμησης στους υποψηφίους της οικείας εκλογικής περιφέρειας και έως 1 σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια.
Στις τοπικές κοινότητες έως 300 κατοίκους (δηλαδή σε Δαφνωτή, Κορωνησία, Πιστιανά, Σκούπα, Στρογγυλή, Φανερωμένη και Ψαθοτόπι) οι ψηφοφόροι βάζουν έως 1 σταυρό και στις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες έως 2 σταυρούς προτίμησης.

«Ανοιχτές Πόρτες» στην ZOINOS WINERY
Η ZOINOS WINERY συμμετέχει στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» και σας περιμένει Σάββατο – Κυριακή 18-19 Μαΐου 2019 στο Οινοποιείο της στη Ζίτσα για να σας ξεναγήσει στους χώρους της, στην τέχνη της οινοποίησης, της απόσταξης και της παλαίωσης οίνων και αποσταγμάτων.
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων, συνοδεία Ηπειρωτικών εδεσμάτων και μουσικών ακουσμάτων καθώς και ξενάγηση στο οινοποιείο.
Την Κυριακή 19 Μαΐου θα λειτουργήσει και φέτος το Sparkling Wine and Cocktail bar, με cocktail από αφρώδεις οίνους που θα δημιουργήσουν οι καταξιωμένοι Γιαννιώτες Bartenders, ενώ θα υπάρχουν και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.
Αξίζει να αναφερθούν και οι παράλληλες εκδηλώσεις:
-η εκδήλωση BRING YOUR OWN BOTTLE ή αλλιώς… φέρτε το κρασί σας από το οινοποιείο. Αγοράστε το κρασί σας από το οινοποιείο και συνοδεύστε το γεύμα σας σε συγκεκριμένα εστιατόρια.

-ο διαγωνισμός φωτογραφίας, στον οποίο παίρνετε μέρος αποθανατίζοντας ξεχωριστές στιγμές από την επίσκεψή σας στο οινοποιείο και μοιράζοντάς τες στα social media.
-κλήρωση δώρων με τη συμπλήρωση της συμμετοχής σας κατά την επίσκεψή σας στο οινοποιείο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ: 26510 66055 – 2658 0 22297 – www.zoinos.gr – info@zoinos.gr

Κεντρική προεκλογική ομιλία Σπύρου Ριζόπουλου στα Ιωάννινα
O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» Σπύρος Ριζόπουλος θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στα Ιωάννινα, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στις 20.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Grand Serai, Δωδώνης 33 Ιωάννινα.
Θα τον προσφωνήσει ο γνωστός καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -και διευθυντής της πανεπιστημιακής νευροχειρουργικής κλινικής στα Ιωάννινα- Σπύρος Βούλγαρης ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου Ριζόπουλου και συμπαραστάτης, από την πρώτη ημέρα, στον αγώνα για την αλλαγή στην Ήπειρο.
Μετέχει από την αρχή στη Γραμματεία Οργανωτικού Προεκλογικού Αγώνα και ήταν παρών, ως ομιλητής, στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του Σπύρου Ριζόπουλου στα Ιωάννινα, στις 26 Φεβρουαρίου 2018 με την οποία ουσιαστικά εγκαινιάστηκε η πορεία των Οριζόντων Ηπείρου και ο διάλογος με τους πολίτες της Ηπείρου.

Πρόγραμμα περιοδειών-επισκέψεων του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα
Το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:
Την Κυριακή 19 Μαΐου η περιοδεία θα συνεχιστεί στην ορεινή Άρτα και τα χωριά του Αχελώου.
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου θα γίνει η κεντρική ομιλία στον πολυχώρο ΟΑΣΗ της Πρέβεζας, στις 20:30. Θα προηγηθούν επισκέψεις σε υπηρεσίες της πόλης, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Την Τρίτη 21 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία στο Εκλογικό Κέντρο της Άρτας, στις 20:30 και την Τετάρτη 22 Μαΐου η κεντρική προεκλογική ομιλία στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Du lac, στις 20:00.

Κλιμάκια της ΑΡιστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) 
Η περιοδία στην περιφερειακή ενότητα Άρτας
Στο Πέτα , στο Κομπότι και στην κεντρική αγορά της Άρτας περιόδευσαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΡιστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ζήκο Νίκο
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΡ.Π.Η και ο επικεφαλής της ΑΡ.Π.Η στις τοποθετήσεις τους τόνισαν : «το πραγματικό δίλλημα είναι με την καπιταλιστική βαρβαρότητα όπου και οι πιο ζωτικές δραστηριότητες και ανάγκες μας (νερό, απορρίμματα, ελεύθερος χώρος, αναψυχή, διασκέδαση κλπ.) θα είναι εμπορεύματα ή με το ανατρεπτικό κίνημα εργαζομένων, φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων νεολαίας και ανέργων για την ανατροπή της επίθεσης, για μια ανθρώπινη-ελεύθερη διαβίωση στις πόλεις και στα χωριά μας.

Ως ΑΡ.ΠΗ καλούμε το λαό να πάρει θέση υπέρ της ανατροπής της επίθεσης στο πραγματικό δίλημμα , να ενισχύσει εκλογικά την ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) στο περιφερειακό συμβούλιο για την αποκάλυψη και καταγγελία των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων και την προβολή των λαϊκών αιτημάτων. Στις εκλογές να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τον δρόμο των άγριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Να αποδυναμωθούν οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ –ΚΙΝΑΛ ». Οι περιοδείες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σε όλη τη περιφερειακή ενότητα Άρτας.
η γραμματεία της ΑΡ.Π.Η στη περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας

Οι Ηπειρώτες της Πάτρας και οι φίλοι της λαϊκής πολυφωνίας γιόρτασαν
την παγκόσμια ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού
Οι Ηπειρώτες της Πάτρας και οι φίλοι της λαϊκής πολυφωνίας γιόρτασαν την παγκόσμια ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών σε μια ξεχωριστή και ποιοτική εκδήλωση, με τίτλο «Λαλούσι Πολυφωνικά», την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019.
Ο κόσμος που κατέκλυσε την αίθουσα-κόσμημα για την πόλη μας «το Σπίτι του Ηπειρώτη» είχε την ευκαιρία να ακούσει το Τμήμα Ηπειρωτικού Πολυφωνικού Τραγουδιού του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών σε γνωστά και λιγότερο γνωστά ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια -αλλά και σε φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς- πλαισιωμένα από κείμενα γνωστών ποιητών, όπως του Τάσου Κανάτση, Δημήτρη Παπανικολάου, Βασίλη Νιτσιάκου, Ανδρέα Ζαρμπαλά, Αποστόλη Ζώτου, με θεματική γύρω από τον αποχωρισμό, τον ξενιτεμό, τον έρωτα και την αγάπη.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος, «ο Σύλλογός μας, που φέτος κλείνει εκατό χρόνια ζωής (έτος ίδρυσης 1919), με το Ηπειρώτικο Πολυφωνικό του Τμήμα και τη συστηματική δουλειά που γίνεται στους κόλπους του, σε συνδυασμό με την υλοποίηση υψηλού ποιοτικού επιπέδου εκδηλώσεων, στοχεύει στη θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού ως κοινό τόπο διαδικτύωσης, επικοινωνίας και δικαιώματος συνδημιουργίας μιας άτυπης αλλά ζώσας Παγκόσμιας Κοινότητας Πολυφωνικού Τραγουδιού. Η συλλογικότητα, η ιδιαίτερη δομή και η γεμάτη συναίσθημα δυναμική του, είναι οι σημαντικότεροι εκείνοι παράγοντες που αποτελούν βασικά κίνητρα ενδιαφέροντος για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι στρέφονται στο Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι, αναζητώντας αυθεντικά ακούσματα ψυχής και συλλογική καλλιτεχνική έκφραση».
Στην χθεσινή εκδήλωση τραγούδησαν (κατά αλφαβητική σειρά) οι: Nίκος Αγγελετόπουλος, Γιάννης Ζαρκάδης, Ελένη Θωμά, Σπύρος Καβαλλιεράτος, Μαντώ Κάτσιου, Ουρανία Κουτσούκη, Μανόλης Μαγκλάρας, Αρετή Μίγγου, Ελένη Πάτση, Ελένη Σμυρνιώτη, Ηλέκτρα Τζίμα, Κώστας Τσίρης. Δασκάλα: Αρετή Μίγγου, Ανάγνωση κειμένων-απαγγελία: Αλέξης Γκλαβάς.