ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για την κατάσταση των δομών υγείας στην ΗΠΕΙΡΟ

Αίτημα προς την πρόεδρο του Π.Σ. Ηπείρου κα. Μπραϊμη Σταυρούλα κατέθεσε η ΛΑΣΥ Ηπείρου, για εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση για την κατάσταση των δομών υγείας στην ΗΠΕΙΡΟ στην συνεδρίαση του Π.Σ. της 2-11-2021.
Το αίτημα που υπογράφει ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου Πρέντζας Γιώργος, κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο και στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων του Π.Σ. Ηπείρου και μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

Αιτούμαστε να ενταχθεί στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα συζήτησης στην επικείμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου λόγω της επιτακτικότητας και αναγκαιότητας να προληφθεί η μετατροπή των νοσοκομείων της Ηπείρου και κυρίαρχα του τριτοβάθμιου ΠΓΝΙ σε νοσοκομείο μονοθεματικής αντιμετώπισης του covid εις βάρος τις αντιμετώπισης των άλλων ασθενειών. Μετατροπή που αποτυπώθηκε με ένταση στην επιστολή των διευθυντών των ιατρικών τομέων του ΠΓΝΙ τον Απρίλη του 2021 αλλά και της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων…. Σήμερα οι αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού με αδυναμία αναπλήρωσης τους, σε συνδυασμό με τις δεκάδες συνταξιοδοτήσεις έως το τέλος του έτους και τις επικείμενες λήξεις συμβάσεων 200 έμπειρων στην αντιμετώπιση του covid συμβασιούχων καθαριότητας-, με απαρχή την 9η του Νοέμβρη έως και το τέλος Νοέμβρη, προσθέτουν ένα επιπλέον πρόβλημα : αυτό της απώλειας εκπαιδευμένου, έμπειρου προσωπικού και της αντικατάστασης του από ανεκπαίδευτο προσωπικό με ευθύνη ιδιώτη εργολάβου καθαριότητας, στην καρδιά του χειμώνα και της κορύφωσης του 4ου κύματος, γεγονός υγειονομικά επικίνδυνο. Γεγονός υγειονομικά επικίνδυνο και εργασιακά άδικο το οποίο θεωρούμε ότι το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να συνεισφέρει στην αποτροπή του, με στήριξη της αναγκαιότητας να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής καταιγίδας σε covid και non covid περιστατικών στην Ήπειρο.