ΛΑΣΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Σκληρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή αλλά και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Για τις εξελίξεις στην Περιφέρεια Ηπείρου με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, το Κλειστό της Ξιφασκίας, την αναστολή των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, τα απορρίμματα και την πειθαρχική δίωξη ολόκληρης της οικονομικής επιτροπής είναι σημαντικές υπογράμμισε ο Γιώργος Πρέντζας Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης που με την Τίνα Ζέκα επίσης Περιφερειακή Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν και αφορούσαν το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας, το Κλειστό της Ξιφασκίας, την αναστολή των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, τα απορρίμματα και την πειθαρχική δίωξη ολόκληρης της οικονομικής επιτροπής.
«Η ΛΑ.Σ.Υ και το ΚΚΕ αναδεικνύουν με ένταση ότι η τοπική διοίκηση οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές αποτελούν ιμάντα υλοποίησης της ευρωενωσιακής και κυβερνητικής πολιτικής χωρίς καμία αυτοτέλεια όχι μόνο επειδή το θεσμικό πλαίσιο το επιβάλλει αλλά και επειδή θέλουν και επιλέγουν συνειδητά να ταυτίζονται με τις προτεραιότητες της κυρίαρχης στρατηγικής. Οι καυγάδες μεταξύ τους αφορούν αφενός την εξυπηρέτηση διαφορετικών επιχειρηματικών συμφερόντων και αφετέρου την προσπάθεια να πετάξουν τον «μουτζούρη» στον διπλανό τους στο πλαίσιο της προσωπικής ή ομαδικής πολιτικής επιβίωσης τους, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο» τόνισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιώργος Πρέντζας και Τίνα Ζέκα.

Σε ότι αφορά το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι τόνισαν πως είναι πρόκληση τα 40 εκ. τη στιγμή που αναστέλλονται τα έργα του ΠΔΕ, για να φτιαχτούν κτίρια τα οποία θα στεγάσουν 2 πολυεθνικές οι οποίες ψάχνουν για φτηνό επιστημονικό προσωπικό στα Γιάννενα, για πανεπιστήμιο της ελεύθερης αγοράς, υποταγμένο στους σχεδιασμούς των Εταιριών οι οποίες θα πατεντάρουν τη γνώση που θα παράγεται για την αύξηση της δικής τους κερδοφορίας. Σε περίοδο απειλής επισιτιστικής κρίσης η περιφερειακή αρχή λαμβάνει ως παραχώρηση από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ένα οικόπεδο με ρητό όρο να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελή σκοπό και αντί να στηρίξει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους με τα 40 εκ, με στόχο την αύξηση της επάρκειας τροφίμων, φτιάχνει υποδομές για τις πολυεθνικές».

ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ
Σε ότι αφορά το θεμα με το ΚΛΕΙΣΤΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ , όπως επισημάνθηκε από τους δύο περιφ. Συμβούλους «Ήταν η δική μας ερώτηση -εξαιτίας των δημοσιευμάτων του τύπου- για το αν αγοράσαμε τελικά το σιδερένιο σκελετό ή αν πληρώνουμε για την αποσυναρμολόγηση που ξεκίνησε όλη αυτή τη διελκυστίνδα δηλώσεων . Αυτή η ερώτηση οδήγησε τον Περιφερειάρχη στις δηλώσεις ότι η Περιφέρεια αγόρασε το σκελετό «ευτυχώς κιόλας γιατί μετά ανέβηκε η τιμή του σιδήρου». Και τονίζουμε τον αντιπολιτευτικό μας ρόλο, γιατί διαβάσαμε την ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ. Ιωαννιτών που διαμαρτύρεται -και σωστά για το κλειστό- την ίδια στιγμή που η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ της περιφέρειας στηρίζει τη δημιουργία του (ο επικεφαλής πήγε στην Αθήνα, το είδε και συμφώνησε σε αντίθεση με εμάς «τους κακούς» δεν του κάναμε ούτε παρέα!)».
«Δεν είναι άλλωστε καινούρια η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή ακόμα που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο, μέχρι τη στιγμή που έφερε καινούρια μνημόνια και πάρα πολλά άλλα» επεσήμαναν αιχμηρά οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ.

Σε ότι αφορά την υπόθεση τόνισαν: «Η παράταξή μας θα καταθέσει αίτηση για να μας χορηγηθούν οι μελέτες με τις οποίες φτάσαμε στο ποσό των 2,5 εκατομμύρια στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Θέλουμε να λέμε ότι μετά την πρώτη ερώτηση στη βουλή για την χωροθέτηση του κλειστού της ξιφασκίας, η Περιφερειακή Αρχή «έβγαλε συμπεράσματα» και δεν θα χρειαστεί να παίζουμε για την κατάθεση των μελετών. Εκεί -θέλουμε να λέμε ότι υπάρχει και η απάντηση στο «τι πληρώνουμε τελικά».
Πρέπει να υπάρχει μελέτη σύμφωνα με την οποία να αιτιολογείται το έργο και να αναλύεται:
α) Πόσο κάνει η αποξήλωση
β) Πόσο κάνει η μεταφορά
γ) Πόσο κάνει η επανα-συναρμολόγηση
δ) Πόσο θα κάνουν τα υπόλοιπα υλικά για να «κλείσει ο σκελετός»
ε) Τι στο καλό θα το κάνουμε τελικά το κλειστό με ποιο χρονοδιάγραμμα.
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αποφάσισαν να δώσουν 2,5 εκατομμύρια λες και είναι 2,5 ευρώ χωρίς να ξέρουμε όλα τα υπόλοιπα, και φυσικά αν υπάρχουν κονδύλια για τη μεταφορά, την επανασυναρμολόγηση, την αγορά και την τοποθέτηση των υπολοίπων υλικών.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο αποφάσισαν να δώσουν 2,5 εκατομμύρια και ο σιδερένιος σκελετός θα βρίσκεται στο αγρόκτημα του Κατσικά μέσα στον ήλιο όλο το καλοκαίρι, με τον κίνδυνο να στραβώσει και να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επειδή πήραμε το σκελετό χωρίς να έχουμε μελέτες ή χρήματα για να τον αξιοποιήσουμε…

Μια τελευταία πλευρά την οποία θα πρέπει να προσέξουν οι Γιαννιώτες κυρίως:
-Το Υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ξεπούλησε ολόκληρο το Ελληνικό -μαζί με τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στη Lamda development για την περίφημη ανάπλαση του Ελληνικού για την οποία το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί στη Βουλή πολλές φορές.
-Η Lamda development έδωσε υπεργολαβία στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ την αποξήλωση και την κατεδάφιση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ελληνικού
-Το κλειστό ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι αμφίβολο αν θα έχει γήπεδο μέσα
-Το κλειστό δεν θα τοποθετηθεί καν σε εκτάσεις της ΓΓΑθλητισμού. Προφανώς η σύμβαση που υπογράφηκε με τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ δεν έχει απολύτως καμία ισχύ παρά μόνο τη δύναμη της εικόνας, με τη φωτογραφία του κ. Αυγενάκη να υπογράφει ανάμεσα στους κ. κ. Κολόκα και Καχριμάνη

-Ήρθαν να παίξουν αυτό το θέατρο, σε μια περιοχή που όλο το χειμώνα πνίγεται από την αιθαλομίχλη και ο κόσμος δεν μπορεί ούτε να βγει για περπάτημα όχι να αθληθεί κιόλας.
-Ήρθαν να παίξουν αυτό το θέατρο σε μια περιοχή που οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι όλων των αθλημάτων κάνουν προπονήσεις στα ακατάλληλα γυμναστήρια των σχολείων, μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις δραστηριότητες των σχολείων
-Δεν φτάνει δηλαδή που θα πληρώσουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας για ένα σιδερένιο σκελετό που είναι άγνωστο ΠΟΥ και ΑΝ θα γίνει τελικά πολυχώρος, κοροϊδεύουν και «με τη βούλα» τον απλό λαό που θέλει -όπως είναι λογικό- να αθληθεί.