Λαχειοφόρος Αγορά 2019 του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κυκλοφορεί η λαχειοφόρος αγορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με κόστος λαχνού 1 ευρώ.
Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφουν ο Πρόεδρος Λεωνίδας Σπαής και η Γραμματέας Ευαγγελία Κλούρα, αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητοί συμπολίτες, συμπαραστάτες και συνεργάτες,
Στηρίζετε πάντα τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας που έχουν στόχο την προώθηση και εδραίωση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την ανάπτυξη της δωρεάς αιμοπεταλίων, την προαγωγή της δωρεάς οργάνων και μυελού των οστών.

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή σας τονίζουμε ότι βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου μας είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του.
Ποτέ δεν υπήρχαν θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι για την εθελοντική αιμοδοσία από το Κράτος. Αντίθετα ο σύλλογός μας βασιζόταν και βασίζεται στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων και φορέων της περιοχής μας.
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τον αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών στο νομό μας, ενώ είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η αυτάρκεια του νομού μας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Όπως κάθε χρόνο κυκλοφορεί η λαχειοφόρος αγορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών με κόστος λαχνού 1 ευρώ και συνολικά επτά δώρα: μία (1) τηλεόραση LED 40”, 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στο Μπάνσκο (x2), μια καφετιέρα Nespresso, ένα γυναικείο ποδήλατο, ένα ανδρικό ποδήλατο και ένα τάμπλετ 10”.
Οι τυχεροί της λαχειοφόρου θα αναδειχθούν με τους πρώτους επτά αριθμούς της 44ης κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου την 29η Οκτωβρίου 2019.

Σας παρακαλούμε για μια ακόμη χρονιά να ενισχύσετε τις δράσεις μας. Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς και νόμιμα μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας, μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ προκειμένου να διατεθούν και πάλι με πολλή αγάπη σε δράσεις που αποβλέπουν στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Λαχεία θα διατίθενται στο γραφείο του συλλόγου (Σκουφά 79) καθώς και σε επιλεγμένα σημεία (Μακρυγιάννη 41 και Τζαβέλλα-κοντά στη Λαϊκή: Σπαής Λεωνίδας και Αγ. Σοφίας 6: Κλούρα Ευαγγελία). Επίσης μπορείτε αν το επιθυμείτε να καταθέσετε το αντίτιμο των λαχνών στην τράπεζα Alpha Bank, στο λογαριασμό του Συλλόγου GR79 0140 7710 7710 0200 2006 863, αναφέροντας την επωνυμία σας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε τους αναλογούντες λαχνούς».

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Στον Ελικώνα για τη συνάντηση των Ορειβατικών Συλλόγων Ελλάδας
Στη συνάντηση των ορειβατικών συλλογών τής Ελλάδας βρέθηκε το περασμένο Σάββατο και ο Ορειβατικός Σύλλογος της Άρτας, που τη φετινή χρονιά έγινε στον Ελικώνα. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει: «Δέκα περίπου μέλη του συλλόγου μας πήραμε σιγά – σιγά το πρωί τον δρόμο για τον Ελικώνα (1553μ.) – ένα βουνό σχετικά χαμηλό, τόπος συνάντησης όλων των ορειβατικών συλλογών τής Ελλάδας την φετινή χρονιά.
Αφού φτάσαμε στη Λιβαδειά, κάποιοι από εμάς “ρίξαμε” μία σχετικά γρήγορα ματιά στους καταρράκτες της Κρύας, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της πόλης – ένα τόπο πανέμορφο, που “τραβά” τα βλέμματα πολλών τουριστών. Δίπλα το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης, επίσης ένα θαυμαστό αξιοθέατο. Ύστερα από αυτή(ν) την ιδιαίτερα όμορφη στάση και περιήγηση στην καρδιά της πόλης τής Λιβαδειάς, ξεκινήσαμε για το τελικό μας προορισμό, το χωριό Ελικώνας (850μ.), όπου κατασκηνώσαμε. Αμέσως μετά πήγαμε στο κέντρο του χωριού, εκεί όπου οι διοργανωτές της άρτιας, όπως αποδείχθηκε, εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό σε όλους τους συλλόγους που βρισκόταν εκεί.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί και σύντομες ομιλίες από τους εκπροσώπους – προέδρους όλων των συλλογών. Ο πρόεδρός μας απηύθυνε χαιρετισμό όπου αναφέρθηκε στον αγώνα που ξεκινάει για την διάσωση των Αγράφων και στην ανάγκης συσπείρωσης του αγώνα. Μετά το πέρας των ομιλιών όποιος ήθελε μπορούσε να πάρει δωρεάν φαγητό (υπήρχαν τρεις επιλογές), καθώς και κρασί.
Την επομένη νωρίς το πρωί ξυπνήσαμε, αφού ετοιμαστήκαμε, ξεκινήσαμε για την κορυφή του Ελικώνα, μέσα από ένα εξαιρετικό μονοπάτι. Μετά από τρεις ώρες φτάσαμε στην κορυφή• από εκεί θαυμάσαμε τα όρη Γκιώνα και Παρνασσός, καθώς και τον Κορινθιακό κόλπο. Μετά από την παραμονή μας εκεί, αρχίσαμε να κατηφορίζουμε για χωριό. Φτάνοντας στο χωριό, επιβιβαστήκαμε στο αυτοκίνητο παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής, και έχοντας συμμετάσχει ως σύλλογος σε μία καθ’ όλα άρτια διοργάνωση από την ομοσπονδία.
Τέλος να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στους νεότερους ορειβάτες της συνάντησης που προέρχονται από τον σύλλογό μας και κατέκτησαν την κορυφή την Αλκυόνη (7) και τον Περσέα (10) Καλιακάτσου».

Τριήμερο υψηλών θερμοκρασιών στην Ήπειρο προβλέπει η Ε.Μ.Υ.
Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται πως σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ως και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και κατά τόπους θα προκαλούνται συνθήκες καύσωνα. Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα από το μεσημέρι της Κυριακής.
Με βάση τις ανωτέρω προβλέψεις, η Περιφέρεια Ηπείρου συστήνει:
Α) Σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τον καύσωνα, να επικοινωνούν για οδηγίες κλπ. με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων.
Β). Να υπάρξει αυξημένη προσοχή από τους Δήμους, τις συναρμόδιες υπηρεσίες και ιδίως από τους πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιών.

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο
Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής φορολογικό το νομοσχέδιο που αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση και διεύρυνση της ρύθμισης των 120 δόσεων.
Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ25 ψήφισε «ΟΧΙ» επί της αρχής και «ΝΑΙ» στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.
Το νομοσχέδιο προβλέπει:
Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, μεσοσταθμικά, κατά 22% από το 2019.

Συγκεκριμένα:
-Για τις μικρές ιδιοκτησίες μέχρι 60.000 ευρώ, προβλέπεται μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
-Για 60.000 μέχρι 70.000, μείωση 27%.
-Για 70.000 μέχρι 80.000, 25%.
-Για 80.000 μέχρι 1.000.000, 20%.
-Τέλος, για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, 10%.
Τη βελτίωση και διερεύνηση του θεσμικού πλαισίου ρύθμισης των 120 δόσεων.
Συγκεκριμένα:
-Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ.
-Το επιτόκιο που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από το 5% που είναι σήμερα στο 3%.
-Διευρύνεται η ρύθμιση, σε έως και 120 δόσεις, με την υπαγωγή σ’ αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή, δηλαδή το σύνολο των βεβαιωμένων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, μέχρι 1 εκατ. ευρώ.
-Ο οφειλέτης μπορεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, να επιλέξει την εφάπαξ εξόφληση του υπολοίπου αριθμού των δόσεων ή τη μετάπτωση σε μικρότερο αριθμό δόσεων, με ταυτόχρονη απαλλαγή επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων και τόκων σε ποσοστό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά επιλέγονται.

-Εφόσον κατά την ένταξη στη ρύθμιση προκαταβληθεί ποσό τουλάχιστον διπλάσιο της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης, χορηγείται ισόποση απαλλαγή επί των συνολικών προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής.
-Για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
-Στους οφειλέτες που έχουν ήδη προβεί στη ρύθμιση των οφειλών τους με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του παρόντος θεσμικού πλαισίου.

13ος ΓΥΡΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – IOANNINA LAKE RUN: Οι εγγραφές ξεκίνησαν
Έτοιμοι να τρέξουν και φέτος, για 13η συνεχή χρονιά, στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας, δηλώνουν εκατοντάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των έως τώρα εγγραφών να προμηνύει ότι ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ.
Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ξεκίνησε το 2007 από τον Α.Ο. Ποσειδών, στο πλαίσιο θεσμοθέτησης μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στα Γιάννενα, με κύριους στόχους την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, την προβολή της περιοχής και την προστασία του φυσικού της πλούτου, μέρος του οποίου αποτελεί η λίμνη Παμβώτιδα.
Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, χάρη στην οργανωτική αρτιότητα, στο υψηλό επίπεδο των συμμετοχών και στην εξαιρετικού κάλλους διαδρομή δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, καθιερώθηκε ως μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις για την περιοχή και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων δρομικών εκδηλώσεων της χώρας.

Η ανταπόκριση αθλητών από όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη και ενδεικτικά πέρυσι συμμετείχαν 3.500 αθλητές κάθε ηλικίας. Ανάμεσα τους, κορυφαίοι Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και άνθρωποι που φτάνουν από κάθε γωνία του κόσμου.
Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, με μεγάλο χορηγό τη Βίκος Α.Ε., μας περιμένει και φέτος, με επτά διαδρομές, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου να τερματίσουμε παρέα:
– 30 χλμ Γύρος της λίμνης
– 30 χλμ Δυναμικό βάδισμα
– 10 χλμ Αγώνας δρόμου
– 5 χλμ Αγώνας δρόμου Garmin
– 1 χλμ Παραλίμνιος δρόμος «μαμά-καρότσι»
– 1 χλμ Παραλίμνιος δρόμος ΑΜΕΑ
– 1 χλμ Family Run

Σε αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχουν ηλικίες, ιδιαιτερότητες και πρακτικές δυσκολίες. Σε αυτούς τους αγώνες τρέχουν όλοι!
Το πρόγραμμα των αγώνων:
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
17.00: Παραλίμνιος Δρόμος 1 χλμ. για ΑΜΕΑ.
17.30: Family Run 1 χλμ.
18:00: Εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι».
18:30: Εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ.
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
07.00: Δυναμικό βάδισμα 30χλμ.
08.50: Αγώνας Δρόμου 10χλμ.
09.00: Αγώνας Δρόμου 30χλμ.
12.30: Απονομή μεταλλίων.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων δεν είναι, όμως, μόνο αγώνες. Του αγωνιστικού διημέρου προηγείται μία εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, πάντα με σημείο αναφοράς τη λίμνη Παμβώτιδα. «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας», θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και συνεργασίες με τοπικά καταστήματα είναι μέρος ενός μαγικού ταξιδιού, που αξίζει όλοι να ζήσουν.
Οι συμμετοχές για τους αγώνες Μαμά-καρότσι, Family Run, Ποδηλατώ τη Λίμνη Παμβώτιδα, θα ανοίξουν την Τρίτη 20 Αυγούστου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, θα γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ΕΔΩ https://www.ioanninalakerun.gr/pages/participation
If you run you must lake run!

Πρέβεζα: Πρόστιμα επειδή πωλούσαν μικρές σαρδέλες
Το Λιμεναρχείο Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας κυρίως στον Αμβρακικό Κόλπο, μετά από ενέργειες βαθμοφόρων Υπηρεσίας μας και έλεγχο σε τρία (03) επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, εντοπίσθηκαν κατά τις πρωινές ώρες της 31-07-2019στον προβλήτα της παραλιακής οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και συγκεκριμένα στον καθορισθέντα χώρο πώλησης νωπών αλιευμάτων στο λιμένα Πρέβεζας δύο (02) επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη τα οποία είχαν αλιεύσει, διατηρούσαν επί του σκάφους, εξέθεταν, προσέφεραν για πώληση και πωλούσαν ιχθύες του είδους «σαρδέλα» (Sardinapilchardus) οι οποίοι ήταν μικρότεροι από το ελάχιστο μέγεθος (11 cm ή 55 άτομα ανά kg) που ορίζεται στο παράρτημα ΙΙΙ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. 1967/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 21ης ∆εκεµβρίου 2006 σχετικά µε μέτρα διαχείρισης για τη βιώσιµη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα. Υπολειπόμενο αλίευμα κατασχέθηκε από Υπηρεσία μας και σε κυβερνήτες ανωτέρω σκαφών επιβλήθηκαν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.