ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Καμία ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η ΛΑ.ΣΥ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των 152 εκτελεσθέντων από τους Ναζί στη Μουσιωτίτσα, προέβη στην παρακάτω καταγγελία: «Καταγγέλλουμε την Περιφερειακή Αρχή που αρνήθηκε να διαβιβάσει την πρόσκληση στην Ημέρα Μνήμης των 152 εκτελεσθέντων από τους Ναζί στη Μουσιωτίτσα, στους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων επειδή αποκλειόταν ο εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής». Προέβαλε γραφειοκρατικούς –ανύπαρκτους- λόγους για να δηλώσει αδυναμία απέναντι στην απολύτως λογική παράκληση να μην κληθεί ο σύγχρονος εκφραστής των Ναζί στην ημέρα μνήμης ενός χωριού που συνεχίζει να θρηνεί και να τιμά 152 θύματά τους.

Η Περιφερειακή Αρχή , ακολουθώντας την κεντρική γραμμή της ΝΔ που θέλει να δείχνει ότι είναι «περασμένα ξεχασμένα» τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής αφού ο ηγετικός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται στην φυλακή, που ανέκαθεν αναγνώριζε τα δημοκρατικά δικαιώματα των συνεχιστών του ναζισμού σε μια αποκαλυπτική εξίσωση του θύματος με το θύτη, συνεχίζει να αγκαλιάζει και να προστατεύει τον εκλεγμένο της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο επειδή διατηρεί την έδρα που κέρδισε ως εκπρόσωπος της ΧΑ αλλά έχει δηλώσει ότι αποχώρησε από το «κόμμα». Ως απάντηση, σε αγαστή συνεργασία, ο εκλεγμένος με τη ΧΑ στο περιφερειακό συμβούλιο στηρίζει και ενίοτε υπερθεματίζει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της πλειοψηφίας…

Ούτε πολιτικό ούτε ηθικό όριο δεν φαίνεται να υπάρχει από τη σημερινή Πρόεδρο του ΠΣ και μέχρι πρότινος εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ Δήμαρχο Σουλίου η οποία συμφωνεί και επαυξάνει με την πρακτική του ψαρέματος στα θολά νερά του ακροδεξίου χώρου στο οποίο ούτως ή άλλως επιδίδεται η ΝΔ.
Οι ναζιστικοί θύλακες δεν καταργήθηκαν με την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης ούτε η εγκληματική, γιατί είναι ναζιστική, ιδεολογία και δράση τους. Οποιαδήποτε ανοχή είναι συγκάλυψη, είναι χώρος για να δρουν».