Λύκοι κατασπάραξαν κυνηγόσκυλο

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης από λύκους καταγράφηκε στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, με θύμα το κυνηγόσκυλο ενός από τα μέλη μιας παρέας φίλων που κυνηγούσαν αγριόχοιρους στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στην Σταυρούπολη, την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, το άτυχο σκυλί είχε απομακρυνθεί από τους κυνηγούς προσπαθώντας να ξετρυπώσει κάποιο θήραμα, αλλά φαίνεται πως βρέθηκε εγκλωβισμένο από μια αγέλη πεινασμένων λύκων, οι οποίοι το ξεμονάχιασαν και το κατασπάραξαν. Όταν έφτασαν στο σημείο οι κυνηγοί, βρήκαν τα υπολείμματα του κυνηγόσκυλου ενώ τα αγρίμια είχαν εξαφανιστεί.
Σε ανακοίνωσή του, ο Κυνηγετικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή των κυνηγών και των πολιτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στην περιοχή καταγράφεται συχνά η παρουσία λύκων. Το περιστατικό καταγράφηκε στο μητρώο επιθέσεων από λύκο που δημιούργησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.

Απογοητευτικές οι πωλήσεις τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων 
Δεν ξεκίνησε καλά η εκπτωτική περίοδος για το λιανεμπόριο απογοητεύοντας τους εμπόρους, καθώς λίγο πριν την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον προσδοκούσαν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα ήταν πολύ κοντά.
Σύμφωνα με πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, οι πωλήσεις τις πρώτες μέρες των εκπτώσεων καταγράφουν μείωση έως και 50% σε σχέση με το 2019, το τελευταίο έτος «κανονικής» λειτουργίας του λιανεμπορίου. Η κακή εικόνα της αγοράς τις πρώτες εβδομάδες του 2022 έρχεται μετά την επιδείνωση που καταγράφηκε το τελευταίο δίμηνο του 2021, επισημαίνει ο κ. Καφούνης.
Με αυτά τα δεδομένα, οι έμποροι ζητούν από την κυβέρνηση «στοχευμένη και αναλογική στήριξη, που θα συμπεριλαμβάνει και τις εμπορικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες χωρίς δική τους υπαιτιότητα, με μέτρα όπως είναι η εφαρμογή των αναστολών για το προσωπικό, η παράταση της προθεσμίας των πληρωμών και η αύξηση των δόσεων όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων σε 120 καθώς και η επανεξέταση του μη επιστρεπτέου μέρους της επιστρεπτέας προκαταβολής, είναι τα ελάχιστα που αναμένουμε».

Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες κόβουν βασικά αγαθά και θέρμανση λόγω ακρίβειας
Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης που δείχνει ότι οι Έλληνες έχουν μειώσει βασικά αγαθά λόγω της ακρίβειας στην αγορά. Μείωσαν επίσης τη χρήση του αυτοκινήτου τους εξαιτίας των ακριβών καυσίμων, αλλά και τη θέρμανση εν μέσω κακοκαιρίας και παγωνιάς.
Σύμφωνα με την έρευνα της Interview για το Politic.gr, το 57% δηλώνει ότι έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών εξαιτίας των ανατιμήσεων, οκτώ στους 10 (79%) έχουν περιορίσει τη θέρμανση, ενώ το 58% χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του επειδή η τιμή των καυσίμων έχει εκτιναχθεί.
Σταθερό προβάδισμα 10,9 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ είναι πρώτη με 33,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,3%, το ΚΙΝΑΛ είναι στο 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 25%.
Για το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για πρόωρες εκλογές, το 57,4% διαφωνεί και ένα 35,7% συντάσσεται.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη». Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας με 28,4%.

Ταυτοποιήθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας
5 ημεδαποί που εμπλέκονται σε διαδικτυακές απάτες
Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας τα στοιχεία (5) ημεδαπών (3 γυναικών και 2 ανδρών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν για την αγορά του χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, ενώ τους απέστελναν και πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών.
Όταν η απάτη γίνονταν αντιληπτή από τους παθόντες, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους.
Με τον παραπάνω τρόπο διαπιστώθηκε ότι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σε τέσσερις περιπτώσεις το συνολικό χρηματικό ποσό των 17.820 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Βόνιτσα – 46χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στη Βόνιτσα από το άκουσμα της είδησης ότι βρέθηκε απαγχονισμένος με καλώδιο μέσα στο σπίτι του ένας 46χρονος.
Τον άτυχο άνδρα βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του η αδερφή του με την οποία συζούσαν και κάλεσε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Δυστυχώς το μόνο που μπορούσε να συμβεί ήταν να διαπιστωθεί ο θάνατός του και από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Βόνιτσας να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας φαίνεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.