Μάθιου Πέρι: Γεμάτη «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα» η ζωή του

Όλοι μας συνειδητά ή ασυνείδητα έχουμε δει τα Φιλαράκια. Ασυνείδητα λέω γιατί ακόμα και σε αυτούς τους ελάχιστους που δεν τους άρεσε η σειρά αναγκάστηκαν να τηνε παρακολουθήσουν κάποια στιγμή της ζωής τους. Ήταν μια σειρά φαινόμενο των 90s. Τώρα που το σκέφτομαι όλη τη δεκαετία του 1990 οι παρέες στοιχειώθηκαν από το ποιος μοιάζει με τους ήρωες τριών θα πω τηλεοπτικών σειρών. Το Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς – άκου πώς το μετέφρασαν στα ελληνικά το Beverly Hills 90210, Τα Φιλαράκια – το Friends -ή έστω το Φίλοι απλά δεν μας άρεσε- και το Sex & the City – που αυτό τ’ αφήσαμε ευτυχώς έτσι, γιατί το Σεξ & η Πόλη θα ακουγόταν υπερβολή. Απ’ αυτές τις τρεις σειρές που κυριολεκτικά κυρίευσαν μια δεκαετία επηρεάζοντας τους πάντες και τα πάντα η μόνη που βλέπεις ακόμα και σήμερα πιο εύκολα είναι τα Φιλαράκια. Ο λόγος απλός, είναι πιο οικογενειακή σειρά με αστεία που λειτουργούν έως και σήμερα γιατί απ’ ότι κατάλαβα διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του Μάθιου Πέρι είναι απ’ τη ζωή του βγαλμένα.
Ο Μάθιου Πέρι είναι ο Τσάντλερ και τελικά ο Τσάντλερ έφερε πολλά τραύματα που είχε ο Μάθιου Πέρι. Ο Τσάντλερ μας έκανε να γελάμε πολύ, τουλάχιστον εμένα πιο πολύ απ’ όλα τα Φιλαράκια. Λάτρευα τον σαρκασμό του, το πώς τόνιζε τις λέξεις, το πώς πέταγε την ατάκα, το πώς πλάσαρε την πάσα στον συμπρωταγωνιστή του για να ατακάρει και αυτός. Ακόμα και οι αντιδράσεις του όταν δεν είχε ατάκα μαρτυρούσαν έναν ικανό κωμικό, όπως ήτανε όλοι τους άλλωστε σε κείνη τη σειρά ακόμα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες που τους πλαισίωναν.
………………….
Είχε πέσει στα χέρια μου η αυτοβιογραφία του Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα που κυκλοφόρησε το 2022, είχα αρχίσει να την διαβάζω μάλιστα την είχα αφήσει στα μισά. Το Σάββατο τα ξημερώματα κι ενώ χόρευα μια μωβ νυχτιά με πλησιάζει ένας φίλος από την παρέα με το κινητό του και μου δείχνει ένα τουίτ, συγγνώμη – πέθανε το μπλε πουλί, Χ το λέμε τώρα, με την ανάρτηση ότι πέθανε ο Τσάντλερ 1969-2023. Δεν έδωσα σημασία συνέχισα να χορεύω αν και λίγο απόρησα είπα «μπα δεν παίζει να πέθανε». Όσο χόρεψα χόρεψα και κάποια στιγμή βγαίνοντας από το μπαρ ιδρωμένος άκουσα από μια παρέα «ρε συ πέθανε ο Τσάντλερ» άνοιξα το κινητό μου και το επιβεβαίωσα, πνίγηκε στο τζακούζι του.
……………….
Το 2022 που κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του προσπαθούσε να ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια του κοινωνώντας την, γιατί τελικά όταν έχεις ένα πρόβλημα καλό είναι να το μοιράζεσαι και να ζητάς βοήθεια. Κείνος είχε και την οικονομική δυνατότητα να δώσει ένα από τα σπίτια του να γίνουν κέντρο απεξάρτησης, κείνος μπορούσε ως διάσημος να βγει στην τηλεόραση και να μιλήσει για τις εξαρτήσεις και το έκανε δίχως ντροπή προσπαθώντας να βοηθήσει ενημερώνοντας το κοινό.
Μάλιστα βλέπω τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο κι ένα σενάριο συνωμοσίας να ξεδιπλώνεται, επειδή οι τελευταίες αναρτήσεις του είχαν ως θέμα τον Μπάτμαν, αποκαλούσε τον εαυτό του Μάτμαν, έγραφε μην φοβάστε οι δρόμοι είναι ασφαλείς και η τελευταία του ανάρτηση ήταν μια φωτογραφία του μέσα στο τζακούζι που πνίγηκε. Ο Μπάτμαν αν διαβάσετε το βιβλίο προέρχεται από τη σχέση του με τον πατέρα του που τον έβλεπε ως Σούπερμαν και κείνος ήτανε ο Μπάτμαν. Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του πνιγμένος, οι γονείς του περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις και να παραλάβουν το άψυχο σώμα του για να γίνει η ταφή. Μια ταφή που θα μπορούσε ν’ αργήσει χρόνια να συμβεί αν τα πράγματα ήταν αλλιώς.
elculture.gr