Μήνυμα Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Με την ευκαιρία της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου μας καλή επιτυχία στην πρώτη σημαντική μάχη που δίνουν στη ζωή τους.
Η συμμετοχή σας στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι σημαντική για την μελλοντική σας σταδιοδρομία.
Με επιμονή, υπομονή αισιοδοξία και χωρίς άγχος, η προσπάθειά σας θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και προπάντων να συνεχίσετε να αγωνίζεστε. Επίσης συγχαίρω και τους γονείς σας που στηρίζουν τις προσπάθειές σας, αλλά και τους εκπαιδευτικούς που είναι αρωγοί και καθοδηγητές σας. Καλή σας επιτυχία!

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2019-2020
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2019-2020 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Ιωαννίνων που θα λειτουργήσει για 17η συνεχή χρονιά.
Το Σχολείο βρίσκεται στην οδό Κων/πόλεως 1, στο κτήριο του Μουσικού Γυμνασίου στο 2 όροφο (δίπλα από το Νεκροταφείο Αγίου Νικολάου Κοπάνων).
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι Δημόσιο Δωρεάν Γυμνάσιο, απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών που τελείωσαν το Δημοτικό και δε φοίτησαν στο Γυμνάσιο ή φοίτησαν αλλά το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Η διάρκεια φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο διδακτικά έτη). Το ωράριο είναι απογευματινό (4.30μ.μ. – 8.30μ.μ.) και παρέχεται απολυτήριος τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του σχολείου: 2651065187, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και ώρες: 4:30μ.μ -8:30 μ.μ.

Από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας
Βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας του Υπουργείου Παιδείας και φέτος μετά από αίτημα, υλοποίησε βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου του Νομού.
Αναπτύχθηκε συνεργασία με οχτώ (8) Γυμνάσια: Κομποτίου, Νεοχωρίου, Κωστακιών, Φιλοθέης, Πέτα, Γραμμενίτσας, Διασέλλου & 3ου. Συνολικά προσεγγίστηκαν 36 τμήματα (ένα 2ωρο / τμήμα) σε συνολικά 601 μαθητές. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα ακόλουθα:
1.«Εφηβεία & εξαρτήσεις» & 2.«Εφηβεία & σεξουαλικότητα». Κατά την διάρκεια των δράσεων με τους μαθητές έγινε επεξεργασία θεμάτων σχετικά με την εφηβεία, με τις εξαρτήσεις, τους αιτιολογικούς παράγοντες και την πρόληψη της χρήσης νόμιμων & παράνομων ουσιών.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές , τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τους μαθητές των αντίστοιχων σχολείων για την συνεργασία και τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι.

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη για τις Πανελλαδικές
Καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Μια ακόμη σχολική χρονιά τελείωσε, γεμάτη με γνώσεις, προετοιμασία, αγωνίες αλλά και αισιοδοξία. Οι υποψήφιοι και υποψήφιες καλούνται τώρα να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να πετύχουν τους στόχους τους.
Δίχως αμφιβολία, με τον κόπο και τις δεξιότητες των μαθητών και των μαθητριών μας θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια εύρωστη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους και για όλες.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά
Σήμερα κάνετε μια νέα αρχή. Ξεκινάτε το δικό σας ταξίδι, να διεκδικήσετε τη δική σας ζωή. Πρώτος σταθμός οι εξετάσεις. Σκληρή προσπάθεια, πολύ άγχος εύχομαι να ανταμειφθεί
Οι σταθμοί στη ζωή σας θα είναι πολλοί, το ίδιο και οι ευκαιρίες. Κοιτάτε μόνο μπροστά με αυτοπεποίθηση,χαμόγελο και αισιοδοξία. Καλή επιτυχία.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Εκδηλώσεις μέσα στο καλοκαίρι
Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), στα πλαίσια των σκοπών και των δραστηριοτήτων της, θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Σάββατο 10 Αυγούστου 2019: Στο κτίριο του Λαογραφικού Μουσείου Τζουμέρκων – Ι.Λ.Ε.Τ. (Πλατεία Κοιμ. Θεοτόκου (Κεντρική) Αγναντων), ώρα 10.00 π.μ. εκδήλωση με θέμα: “Τα έργα και τα εργαλεία των Προγόνων μας αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ας τις αφουγκραστούμε…». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

α. Ομιλία με τίτλο “Λαογραφικό Μουσείο Τζουμέρκων, 2009-2019″ από την Κωνσταντίνο Χούμη, Υπεύθυνη Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων, Διαχείρισης Λαογραφικού Μουσείου και Βιβλιοθήκης Τζουμέρκων της Ι.Λ.Ε.Τ. β. Ομιλία με τίτλο Ή ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Τζουμέρκων ως εφαλτήριο για βιώσιμη ανάπτυξη” ,από την Αφροδίτη Καμάρα/Ιστορικό και Σύμβουλο Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, γ. Εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων από ασήμι (συρματερή) ,από τον Πέτρο Μαργιόλα, Τεχνίτη Ασημένιου Φιλιγκράν.
Κυριακή 11 Αυγούστου 2019: Στο Πνευματικό Κέντρο Πραμάντων, ώρα 10.30 π.μ. Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, με ετήσιο απολογισμό του ΔΣ και προγραμματισμό για την ερχόμενη περίοδο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Ε.Τ. απευθύνει στα μέλη και σε όλους τους Τζουμερκιώτες και φίλους κάλεσμα, για την συμμετοχή τους στις παραπάνω εκδηλώσεις
Υπογράφει: ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ι.Λ.Ε.Τ.