Μήνυμα του Σωτήρη Ν. Βασιλάκη

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Φίλες και Φίλοι,
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου πλησιάζουν και σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε όλοι το αποτέλεσμα. Όμως, η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση οριοθετεί μια στροφή σε όσα γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια. Η εισαγωγή της απλής αναλογικής επιβάλλει αυτό που όλοι επικαλούνταν αλλά κάνεις δεν υλοποιούσε μέχρι σήμερα, δηλαδη την συνοχή, την συνεργασία και την συμπόρευση για το κοινό συμφέρον. Πλέον, τα παιχνίδια εξουσίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο παύουν και την κυρίαρχη θέση λαμβάνουν οι πολίτες.

Σε ο,τι αφορά τον Δήμο Αρταίων, η αλλαγή πορείας και νοοτροπίας θεωρείται επιβεβλημένη καθώς «έχουμε πληρώσει» ακριβά τις ευκαιριακές συνεργασίες του παρελθόντος ενώ τα «έργα βιτρίνας» – που αποφασίζονται και εκτελούνται λίγο πριν την κρίσιμη ώρα της κάλπης- αποτελούν σκηνές από ένα κακογραμμένο έργο που φαίνεται να έχουμε ξαναδεί. Προσωπικά, πιστεύω ότι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ακατάλληλος για κομματικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις καθώς δεν αποτελούν εχέγγυο για την λύση των τοπικών προβλημάτων. Όμως, η εικόνα της Άρτας και των 30 τοπικών ενοτήτων της θλίβει κάθε ενεργό πολίτη με όραμα και αγάπη για τον τόπο του. Χρειάζεται, λοιπόν, άμεσα ένα μοντέλο ανάπτυξης και προβολής, μια προγραμματισμένη εξωστρέφεια για να καταστεί ξανά η Άρτα το εμπορικό, επιστημονικό, πολιτιστικό, αθλητικό και τουριστικό κέντρο της Ηπείρου.

Ο συνδυασμός «Δημοτική Αναγέννηση» της κα Τζένης Ταπραντζή – Κοίλια αποτελείται από έμπειρα και ικανά στελέχη που έχουν την διάθεση και την θέληση να εκπροσωπήσουν επάξια την πόλη και τον Δήμο μας. Άλλωστε, η ανάδειξη του πολιτισμού, η αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, η αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και της γεωργίας αλλά και ο καλύτερος χωροταξικός σχεδιασμός αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες του συνδυασμού μας. Αναμφισβήτητα, η Άρτα είναι ένας τόπος που συνδυάζει την εύφορη πεδιάδα του κάμπου με την ομορφιά του ορεινού όγκου. Η ανάπτυξη, λοιπόν, δεν μπορεί παρά να έρθει μέσα από την αξιοποίηση αυτής της ποικιλομορφίας του τοπίου της. Περά όμως από τα έργα ανάπτυξης που είναι απαραίτητο να επιτευχθούν, πρωταρχικός στόχος της εκάστοτε δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.

Προσωπικά, πιστεύω ότι τα σοβαρότερα προβληματα εντοπίζονται σε αυτό που ονομάζουμε «καθημερινότητα» (λ.χ. ο ελλιπής φωτισμός, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η ύδρευση, το αποχετευτικό σύστημα, το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο αλλά και το διαχρονικό πρόβλημα της στάθμευσης, κ.α.). Δυστυχώς, εάν δεν λυθούν αυτά τα καθημερινά προβληματα – που η επίλυση τους δεν είναι απλή ούτε δεδομένη – δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για μεγάλα έργα ανάπτυξης. Έτσι, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση» της Τζένης Ταπραντζή – Κοίλια, θα ήθελα να σταθώ σ’ αυτά τα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν τον καθένα από μας. Σ΄ όλα, όσα περνούν από το χέρι μας και μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

Εάν πιστεύετε ότι αξίζω την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση σας, συμπεριλάβετε με στην επιλογή σας. Η συμμέτοχη όλων μας είναι απαραίτητη σ’ αυτόν τον αγώνα καθώς ένας δημιουργικός δήμος είναι άμεσα συνυφασμένος με την έννοια του ενεργού πολίτη.
Η Άρτα μας οφείλει να κερδίσει την μάχη με τον χαμένο χρόνο και να οδηγηθεί ένα βήμα μπροστά! Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί για να αλλάξουμε τον Δήμο μας!

Με εκτίμηση,
Σωτήριος Ν. Βασιλάκης – Ηλεκτρολόγος, τ. Δημοτικός Υπάλληλος, τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος