Μήνυμα Φώφης Γεννηματά για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Ο αγώνας για την εξάλειψη του ρατσισμού οφείλει να είναι καθημερινός.
Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών, ακόμα και ανηλίκων, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε από τη βία και να κάνουμε κάθε προσπάθεια για την ένταξη τους.
Να προστατεύσουμε την ζωή, την τιμή και την ελευθερία για κάθε άνθρωπο που ζει στη χώρα.
Να γκρεμίσουμε τα τείχη του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.
Να χτίσουμε θεσμικό τείχος προστασίας για όλες τις ομάδες που κινδυνεύουν λόγω φυλής, γλώσσας, χρώματος, θρησκείας, αναπηρίας, ηλικίας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή χαρακτηριστικών φύλου.
Να στηρίξουμε τα θύματα και να πολεμήσουμε τους θύτες.
Καμία ανοχή στην ακροδεξιά!
Την Πέμπτη 28 Μαρτίου διοργανώνουμε εκδήλωση στο Κερατσίνι. Για να πούμε όλοι μαζί “STOP στην Ακροδεξιά”. Γιατί η ενότητα και η αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών και κομμάτων είναι η προϋπόθεση για να κερδίσουμε.

Παρασκευή 22/03/2019 και ώρα 09:00, Ο υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Άρτας ΚΠΑ2.

Για την πολύ ενδιαφέρουσα Εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Διώνη» του Δήμου Αρταίων με θέμα ΑΚΤΙΝΙ∆ΙΟ – ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, δήλωσε τα εξής: «Η καλλιέργεια του ακτινιδίου είναι μεγάλη δύναμη για την αγροτική οικονομία της περιοχής μας. Επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα, θεωρώντας πως καλλιέργειες όπως το ακτινίδιο μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τους ανθρώπους της παραγωγής. Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων έχουμε πάρει πρωτοβουλία για την πιστοποίηση των Αρτινών ακτινιδίων, ενώ έχουμε τονίσει την ανάγκη η περιοχή μας να αποκτήσει τους απαραίτητους ψυκτικούς θαλάμους για τα ακτινίδια. Παράλληλα, ενισχύουμε τις αγροτικές υποδομές με την ασφαλτόστρωση 50 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων στον κάμπο. Επιπλέον, η λειτουργία από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά της Γεωπονικής Σχολής θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην επιστημονική κατάρτιση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας, καθώς και στην βελτίωση της παραγωγής του κάμπου και των προϊόντων μας. Στηρίζουμε με έργα και δράσεις τους αγρότες της περιοχής μας!

Στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο ο Γιάννης Καραγιάννης
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο με θέμα: «Ελληνική Ενεργός Εξωτερική Πολιτική στον 21ο Αιώνα» που διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του και προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Νίκου Κοτζιά.

Στο συνέδριο συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ντανιέλ Μύτωφ. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με θέμα: «Τέσσερα Χρόνια Ενεργητικής Εξωτερικής Πολιτικής: ένας Απολογισμός και ένα Σχέδιο».
Ο Γιάννης Καραγιάννης σε δηλώσεις του μετά το πέρας του συνεδρίου αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι: “Λόγοι ιστορικοί, πολιτιστικοί, γεωπολιτικοί και οικονομικοί επιβάλουν τη χάραξη εξωστρεφούς εθνικής στρατηγικής στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ενίσχυση και η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων που αναβαθμίζουν τη διεθνή θέση της χώρας είναι αυτονόητο ζητούμενο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα και εκκρεμότητες, όπως έγινε με το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ”.

ΣτΕ για εργολάβους νοσοκομείων
Απορρίπτει οριστικά τις αιτήσεις αναστολών
Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (υπόθεση C-260/17) που δικαίωσε την Ελληνική Κυβέρνηση και έκρινε ότι είναι πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο η νομοθεσία για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων και όλου του δημόσιου τομέα σε εργαζόμενους και όχι εργολάβους, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την απόφαση 68/18-3-2019 απορρίπτει πλέον οριστικά τις αιτήσεις αναστολών που είχαν καταθέσει οι εργολάβοι, αφού είχε προηγουμένως ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του και απορρίπτοντας την χορήγηση αναστολής των διαδικασιών πρόσληψης που είχαν προηγηθεί.
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στο πλαίσιο πρότυπης δίκης (ν. 3900/2010) που σημαίνει ότι είναι δεσμευτική για όλα τα κατά τόπους Διοικητικά Εφετεία που είχαν χορηγήσει αναστολές υπέρ των Εργολάβων παγώνοντας τις διαδικασίες για την ανάθεση των υπηρεσιών αυτών στους εργαζόμενους. Έτσι, πλέον επίσημα ανοίγει ο δρόμος σε όλα τα Νοσοκομεία της Επικράτειας για την ολοκλήρωση της σύναψης συμβάσεων εργασίας, που θα εξοικονομήσουν δημοσιονομικούς πόρους και θα διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς τους πολύπαθους τομείς.

Με βάση την απόφαση αυτή του ΣτΕ, το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο αφορούσε η πρότυπη δίκη μετά από προσφυγή των εργολάβων, προχώρησε ήδη στην κατάθεση σχετικής Προκήρυξης στον ΑΣΕΠ για ατομικές συμβάσεις για τις 165 συνολικά θέσεις εργασίας στους τομείς σίτισης-εστίασης και φύλαξης.
«Έχουμε κάθε λόγο να κατακλυζόμαστε από αισθήματα ικανοποίησης και δικαίωσης για το θεσμικό επιστέγασμα μιας πολιτικής επιλογής που κάναμε από τις πρώτες κιόλας ημέρες που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Μιας επιλογής που στόχευε ανοιχτά αφενός στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και των φορολογουμένων πολιτών και αφετέρου στην εργασιακή κανονικότητα και σταθερότητα χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, που έχουν κι αυτοί σήμερα κάθε λόγο να πανηγυρίζουν μαζί μας την επιτυχία αυτή» σημειώνεται σε ανακοίνωση του αν. Υπουργού Υγείας.