Μαζικά η Άρτα στήριξε με αλληλεγγύη τις εκδηλώσεις για τον ροζ Οκτώβρη

Γράφει:
η Χριστίνα Μπίζα

Με μία αγκαλιά αγάπης και προσφοράς έμοιαζε χθες 30 Νοεμβρίου η πόλη της Άρτας στην έναρξη των Εκδηλώσεων κατά του Καρκίνου του μαστού στον ροζ Οκτώβρη.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας κυρίως γυναίκες απέδειξαν ότι όταν θέλουμε μπορούμε να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, ώστε να μην αισθάνεται κανένας μόνος για να προλάβει ,αλλά και για να αντιμετωπίσει τα δύσκολα και να τα ξεπεράσει.

Ένα ακούραστο ανθρώπινο «ποτάμι» προσφοράς έφτασε στο φωταγωγημένο ροζ Δημαρχείο της Άρτας μετά από ένα πολύ όμορφο περίπατο ουσιαστικής επικοινωνίας συντροφικότητας και αλληλεγγύης, ενθαρρύνοντας την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Το ξεκίνημα έγινε στις 6 το απόγευμα από το Κάστρο της Άρτας με επικεφαλής την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Αγγέλα Τσώλα με συμμετέχοντες Αντιδημάρχους,Δημοτικούς Συμβούλου αλλά και απλούς πολίτες σε μία πανέμορφη διαδρομή.

Όσοι συμμετείχαν μοίρασαν τα βήματα, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους περνώντας μεταξύ άλλων από τον Άγιο Βασίλειο, την Αγία Θεοδώρα, την Παρηγορήτρια το Γεφύρι της Άρτας για καταλήξουν με ένα πλατύ χαμόγελο στο Δημαρχείο της Άρτας.
Όλοι μία παρέα, μία ατελείωτη θαυμαστή αγκαλιά προσφοράς που τα χώρεσε όλα. Όσα κάθε πόρτα κλίνει και κανείς από όλους εμάς δεν γνωρίζει και το ποιο σκληρό είναι όταν κάποιος δεν έχει τον καημό του κάπως να τον μοιραστεί για να τον απαλύνει.
Αξιοθαύμαστη προσπάθεια που αξίζει πολλά πολλά μπράβο.

Όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε και όσα οι τοπικές κοινωνίες κάποιες φορές απλά τα κρύβουν κάτω από το «χαλί»ως μη υπαρκτά φάνηκε ότιόταν το ανθρώπινο μας πρόσωπο λαμβάνει υπόσταση προστατεύει, λυτρώνει και σώζει.

«Καμία δεν είναι μόνη» είπε η Αντιδήμαρχος Αγγέλα Τσόλα στους συγκεντρωμένους περιπατητές τείνοντας το χέρι προς όλους τους Δημότες του Δήμου Αρταίων προτρέποντας τους να ανταποκριθούν συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του ροζ Οκτώβρη του Δήμου Αρταίων.

Απευθυνόμενη σε όλους τους παρευρισκόμενους σε ροζ ατμόσφαιρα έξω από το Δημαρχείο η κ. Τσώλα μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιάφακα λέγοντας: «Σε όλες τις εκδηλώσεις που θέλω να κάνω μου λέει προχώρα και μου έχει εμπιστοσύνη. Να ευχαριστήσω τα κορίτσια από την ΤΟΜΥ Άρτας γιατί χωρίς αυτές δεν θα μπορούσα να είχα κάνει τίποτα».

Ξεκαθάρισε ότι όλες αυτές οι προσπάθειες μέσω των εκδηλώσεων γίνονται προκειμένου όπως είπε «Να μπορέσουμενα δούμε για ποιο λόγο πρέπει να αφιερώσουμε δύο λεπτά από το χρόνο μας στον εαυτό, να τον προσέχουμε, να τον αγκαλιάσουμε και να δώσουμε το σύνθημαότι, η πρόληψη σώζει ζωές.
Μέσα από την πρόληψη δεν θα μας πει κανένας ότι δεν θα πάθουμε καρκίνο, δεν θα πάθουμε κάτι, αλλά θέλουμε να προλάβουμε πράγματα.

«Καμία δεν είναι μόνη της» ανέφερε η κ Τσώλα ευχαριστώντας τις οικογένειεςπου αγωνίζονται στο πλευρό ανθρώπων που δοκιμάζονται, καθώς και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αρταίων που αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα ΚΑΠΗ που στηρίζουν την κάθε προσπάθεια, το Σύλλογο Δρομέων, την Ομάδα «Δίας» την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ θα συμμετάσχει σε όλες τις εκδηλώσεις του Ροζ Οκτώβρη που θα ακολουθήσουν.
Καταλήγοντας τόνισε«Να προσέχετε τον εαυτό σας και χρόνο στο εαυτό μας, γιατί αν δεν αγαπήσουμε εμείς τον δικό μας εαυτό, δεν θα μας αγαπήσει κανένας παραπάνω».

Ιδιαίτερη και τρυφερή στιγμή ήταν η προτροπή της κ. Τσώλα σε όλους να αφήσουν από μία ευχή στο Δένδρο της ζωής που ήταν τοποθετημένο στο προαύλιο του Δημαρχείο ενώ ακολούθησε μουσική και χορός από το Σύλλογο των παιδιών της ελπίδας «Αρμονία».