Μαθητική πορεία στο κέντρο της ΑΡΤΑΣ

Μαθητική πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της Άρτας, που οργάνωσαν τα 15μέλη του 1ου ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ με τη συμμετοχή μαθητών από όλα τα σχολεία της πόλης. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιλκίς, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με ενδιάμεσο σταθμό στην κεντρική πλατεία του Αγ. Δημητρίου. Η πορεία κατέληξε στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα συνθήματα στην κινητοποίηση ήταν «θέλουμε σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει» με ιδιαίτερη αναφορά στην απαίτηση άμεσης κατάργησης της τράπεζας θεμάτων, «φτάνει πια η κοροϊδία, δώστε λεφτά για την παιδεία», «όχι σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς».

Συνάντηση Γεωργαντά με τον Πρέσβη της Αυστραλίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Αrthrur Spyrou και την αντιπροσωπεία της Αυστραλίας στην Ε.Ε είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γιωργαντάς.
Στη συνάντηση εργασίας, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος στον Αγροδιατροφικό κλάδο και ειδικά υπήρξε αλληλοενημέρωση για τις θέσεις σε σχέση με τον σε εξέλιξη 13ο γύρο διαπραγματεύσεων ΕΕ- Αυστραλίας για τη σύναψη Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών (ΣΕΣ-FTA).
Σημείο αναφοράς ήταν τα ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντα, με ιδιαίτερη έμφαση στη φέτα, το ούζο και το τσίπουρο για την πολύ σημαντικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας αγορά της Αυστραλίας, με τους 500.000 ομογενείς.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κώστας Μπαγινέτας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αρταίων, στον εξαίρετο Ιατρό (Μαιευτήρα Γυναικολόγο), ο οποίος υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την ενεργητικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και το πάθος του για την πρόοδο της πόλης μας.
ΕΚΦΡΑΖΕΙ τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος.
Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΡΑΜΠΑΣ

Συλλυπητήρια από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο 
Τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παπακίτσου Στέφανου, ενός ανεκτίμητου ανθρώπου που πρωτοστάτησε στην δημιουργία και εν συνεχεία στη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Άρτας έχοντας βαθιά ριζωμένες μέσα του την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόσφερε χωρίς διακρίσεις σε όσους είχαν ανάγκη.
Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Άρτας

“Νεαροί Πρεσβευτές” πόλεων της Ευρώπη συναντήθηκαν στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Το μέλλον της Ευρώπης: Οραματιστείτε ένα λαμπρό μέλλον για νέους, μετανάστες, ηλικιωμένους, παιδιά σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 2014-2020», ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τους πρεσβευτές του έργου – νέους συμπολίτες μας που συμμετέχουν σ’ αυτό – πραγματοποίησε τριήμερη εκδήλωση με θέμα «O πλούτος της διαφορετικότητας στην Ευρώπη και τα μαθήματα του παρελθόντος σχετικά με τις φυλετικές πολιτικές του 1930 στην Ευρώπη και την καταστροφή της πολιτιστικής και οικονομικής κληρονομιάς».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Δήμοι από έξι ευρωπαϊκές χώρες , το Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής και το Γυμνάσιο των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η κατανόηση του μείζονος αυτού ζητήματος με τον εποικοδομητικό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων των νέων .
Η επομένη συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Μακεδονία.

Για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
Στους τοπ προορισμούς βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα//////
Στους τοπ προορισμούς πανελλαδικά βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μετά από δυο χρόνια πανδημίας οι Έλληνες επισκέπτες αναμένεται να κατακλύσουν το δημοφιλή ορεινό προορισμό της Ηπείρου με τις κρατήσεις να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Σκυτάλη στον χειμερινό τουρισμό δίνει το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” την 28η Οκτωβρίου.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHatta, Λύσανδρος Τσιλίδης, η παρούσα απόδραση των Ελλήνων δεν έχει γίνει μέσω οργανωμένων τουριστικών πακέτων, αλλά “κατά μόνας”. Αναφορικά με τους προορισμούς που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το πρώτο “τεστ” της εγχώριας τουριστικής δράσης, ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι όλοι οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας είναι σε ζήτηση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου: Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Λίμνη Πλαστήρα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Πήλιο, Εύβοια, Δελφοί, Πελοπόννησος, Κρήτη.

Οι έξι που εκλέγονται στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων/////////////////
Η πρώτη φάση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ανέδειξε τα έξι εσωτερικά μέλη, εκ των οποίων ένας εκ των έξι θα είναι και ο νέος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιλέξουν τα πέντε εξωτερικά ώστε να συμπληρωθεί το νέο σχήμα.
Οι έξι που έχουν εκλεγεί είναι:
-Η Άννα Μπατιστάτου από τη Σχολή Επιστημών Υγείας
-Ο Σταύρος Νικολόπουλος από την Πολυτεχνική
-Ο Κώστας Καραμάνης από το Οικονομικό
-Ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος από τη Σχολή Θετικών Επιστημών
-Ο Χρήστος Σταυράκος από τη Φιλοσοφική
-Η Κατερίνα Πλακίτση από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής.

Το 9ο Σεμινάριο Διδακτικής από την Ο.Ε.Φ.Ε. στα Ιωάννινα/////////////////////////
Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, διοργανώνουν το 9ο Σεμινάριο Διδακτικής που θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στις συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου GrandSerai.
Τα σεμινάρια διδακτικής αφορούν τις θεματικές ενότητες:
Μαθηματικά – Φυσικές Επιστήμες – Φιλολογικά
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι καθηγητές Πανεπιστημίων, Εκπαιδευτικοί από διάφορες βαθμίδες και συνάδελφοι φροντιστές από όλη την Ελλάδα.
Τα Σεμινάρια Διδακτικής της Ο.Ε.Φ.Ε. έχουν Πανελλήνιο χαρακτήρα και θα παρίστανται εκπαιδευτικοί των Φροντιστηρίων, εκπρόσωποι από τοπικούς Συλλόγους Φροντιστών ανά την Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι από διάφορους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της χώρας.