«Μακρυγιάννης»- Μια ωραία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Tον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφθηκαν προχθές Τετάρτη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Μακρυγιάννης» όπου είχαν μια καλή και εποικοδομητική συζήτηση που αφορούσε θέματα Πολιτισμού. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη επισκέφθηκαν σήμερα,η κ. Μιμίκα Αξιώτη, πρόεδρος του Συλλόγου, ο αντιπρόεδρος, κ. Γιώργος Αθανασούλας και την υπεύθυνη της Θεατρικής Σκηνής, κ. Ζωή Μπαρτζώκα προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό, τις εκδηλώσεις του Συλλόγου καθώς και μελλοντικές συνεργασίες με την Περιφέρεια. Η συζήτηση κινήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και οι εντυπώσεις που αποκόμισαν τα μελή του ΔΣ ήταν θετικότατες. Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη και ευελπιστεί σε συνεργασίες αναβάθμισης και ανάδειξης του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης».

Στη Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα ο Χρήστος Τσιρογιάννης

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης μαζί με τους Αντιδημάρχους, Γιώργο Πανέτα ,Παντελή Κωλέτσο και τον Πρόεδρο του ΚΚΜΠΑΜ Σωτήρη Χρηστούλη, στο πλαίσιο του «Διαλόγου με τα Τοπικά Συμβούλια». Στη συνάντηση αναπτύχτηκε ένας ουσιώδης διάλογος και τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την Κοινότητα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση τους.

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας: Έρχεται η τελετή της επίσημης έναρξης του Καρναβαλιού
Μπαίνουμε για τα καλά σε ρυθμούς Καρναβαλιού πλέον και όλη η Ήπειρος γίνεται μια αποκριάτικη αγκαλιά στο Καρναβάλι, του Καρναβαλικού Κομιτάτου, στην Πρέβεζα. Συμμετοχές με μεγάλους αριθμούς στα γκρουπ, από τα Γιάννενα, την Άρτα, την Πρέβεζα και γειτονικές περιοχές και σε εξέλιξη το πρόγραμμα των πολύχρωμων ημερών και νυκτών. Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου πραγματοποείται η τελετή της επίσης έναρξης του Καρναβαλιού στην Πρέβεζα, από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του πάρκινγκ (πρώην κινηματογράφος ΓΚΛΟΡΙΑ) και ώρα 19.30. Η Πρέβεζα φορά τα αποκριάτικά της και οι καταστηματάρχες στολίζουν αποκριάτικα τα καταστήματά τους, για να υποδεχθούν τις μεγάλες γιορτές του Κομιτάτου, για το Καρναβάλι του 2020. Οι Καρναβαλιστές ψάχνουν στις ντουλάπες τους, άλλοι είναι πιο έτοιμοι, για να φορέσουν κάποια από τις Αποκριάτικες στολές τους στην τελετή επίσημης έναρξης του Καρναβαλιού. Τα καφέ και τα μπαρ που αγαπούν την αποκριά και στηρίζουν τις δραστηριότητες του Κομιτάτου, στηρίζοντας τον τόπο μας πάνω απ’ όλα, διαφοροποιούν το μουσικό τους πρόγραμμα παίζοντας χαρούμενη Ελληνική και ξένη Αποκριάτικη μουσική. Όλα πλέον είναι έτοιμα για να αλληλοευχηθούμε : Καλή Αποκριά -Καλό Καρναβάλι- και με “επίσημο” τρόπο!
Πρόγραμμα επίσημης τελετής έναρξης του Καρναβαλιού
Από ώρα 19 00-Αποκριάτικη Ελληνική και ξένη μουσική από τον DJ του Κομιτάτου, Κώστα Προβατά.
Ώρα : 19.30 : Επίσημη κήρυξη της έναρξης του Καρναβαλιού από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο.
Υπόλοιπο πρόγραμμα : συμμετέχουν τα μουσικοχορευτικά σχήματα : “Pa Bailar¨”, “Κρόταλα”, “Dance Flame”, “Ηχοτρόπιο”, “Step up& move your body”, “Χοροχώρος Έκφραση”
Όπως κάθε χρόνο αυτή τη μέρα που είναι γιορτή για την αποκριάτικη πρωτεύουσα της Ηπείρου, την Πρέβεζα, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να συναντήσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.
Η βραδιά θα κλείσει με υπέροχα αποκριάτικα τραγούδια που θα παίξει ο DJ του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας Κώστας Προβατάς!

Ο Γιώργος Στύλιος στη Βουλή για το επίδομα γέννας των 2000 ευρώ
Για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ που θα δίνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για κάθε νεογέννητο μίλησε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυρία Υπουργέ, όλες οι πολιτικές που διατρέχουν τις κυβερνητικές δράσεις έχουν αξία και εφαρμογή μόνο αν υπάρχει ενεργός πληθυσμός, για να τις εφαρμόσει.
Τα δημογραφικά δεδομένα προμηνύουν δυστυχώς αρνητικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς. Σύμφωνα με πόρισμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη γήρανση του πληθυσμού, τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι δραματικά. Σήμερα ο πληθυσμός είναι περίπου 11 εκατομμύρια. Το 2060 προβλέπεται ότι θα μειωθεί στα 8,6 εκατομμύρια. Σε συνδυασμό με την περαιτέρω αύξηση του προσδόκιμου ζωής, η χώρα μας σε μεγάλο βαθμό μετατρέπεται σε μια κοινωνία γερόντων. Τα στοιχεία για την Ήπειρο δεν διαφέρουν από τη γενική εικόνα. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι θάνατοι υπερτερούν δυστυχώς κατά πολύ των γεννήσεων. Για το έτος 2018 στην Ήπειρο οι γεννήσεις ανήλθαν στις δυο χιλιάδες διακόσιες είκοσι δυο και οι θάνατοι σε τρεις χιλιάδες εννιακόσιους εβδομήντα επτά. Δηλαδή, οι θάνατοι είναι χίλιοι οκτακόσιοι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Στην πατρίδα μου, στην Άρτα, οι γεννήσεις ήταν τριακόσιες ογδόντα πέντε και οι θάνατοι χίλιοι για το 2018. Χάσαμε ένα μεγάλο χωριό, επτακόσια άτομα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα. Με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε θεσπίζεται για πρώτη φορά επίδομα γέννησης, ύψους 2.000 ευρώ. Διευκολύνεται, επίσης, η πρόσβαση των δήμων της χώρας σε χρηματοδότηση, με στόχο τη λειτουργία περισσότερων βρεφονηπιακών σταθμών, ώστε να εξασφαλιστεί η θέση για όλες τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, απαιτείται από εμάς σοβαρότητα, εθνική στρατηγική, επιμονή στους στόχους της πολιτικής μας σε βάθος χρόνου. Είναι μια μεγάλη μάχη, μια εθνική μάχη, που δεν πρέπει να χαθεί.

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή 02-02-2020
Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη. Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου εκάστου έτους
Η σχετική υπουργική απόφαση (ισχύει από 1 Νοεμβρίου 2019)
1. Η είσοδος στους οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, στις κάτωθι ημερομηνίες:
• 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη),
• 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων),
• 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων),
• τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου (Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς),
• 28η Οκτωβρίου (Εθνική Εορτή) και
• πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου.
Σημείωση: Το Μουσείο Ακρόπολης (ΝΠΔΔ) δεν υπάγεται στην παραπάνω διάταξη για ελεύθερη είσοδο στα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Οι ημέρες επισήμων τελετών-εορτασμών του Μουσείου Ακρόπολης.

Την «Κοινωνική κουζίνα» και το «Πλυντήριο του δρόμου» βράβευσε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων
Τέσσερις ανθρώπους που με τη δράση και την κοινωνική προσφορά τους βοηθούν καθημερινά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, βράβευσε το Δ.Σ. του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στη Βουλή.
Πρόκειται για τον Κώστα Πολυχρονόπουλο και την Ελένη Αγγελοπούλου από την «Κοινωνική κουζίνα» και τις Δήμητρα Κουντουριώτη και Κωνσταντίνα Γκέκα από το «Πλυντήριο του δρόμου».
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τη συνδρομή τους τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι μόνο ένα εμβληματικό μνημείο, είναι ο ναός της Δημοκρατίας που αντιπροσωπεύει τη βούληση των ελληνικού λαού, και μέσω του διοικητικού μηχανισμού της η Βουλή λειτουργεί, αποδίδει, φέρνει καρπούς, συμβάλλει στη μετατροπή της βούλησης του λαού σε πράξη».
Ο κ. Τασούλας επισημαίνοντας την ευθύνη που οφείλουν να συναισθάνονται όλοι όσοι υπηρετούν τον κοινοβουλευτικό θεσμό, από όποια θέση κι αν βρίσκονται, πρόσθεσε: «Μας ζητώ να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να αποδείξουμε ότι το προνόμιο του να είμαστε εδώ, ως πολιτικά όντα ή ως υπηρεσιακοί παράγοντες, το εκτιμούμε, το ζυγίζουμε και το ανταποδίδουμε. Καλή χρονιά, υγεία και ας ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας».
Την εκδήλωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Αθανάσιος Μπούρας, Απόστολος Αβδελάς και Σοφία Σακοράφα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και αρχαιότερος εν ενεργεία βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης και εκπρόσωποι των κομμάτων. Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος, καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. των Υπαλλήλων της Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννη Σιαμπάνη.

Αρνητική γνωμοδότηση για τα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Τ.Κ. Μαργαριτίου
Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου γνωμοδότησε αρνητικά κατά πλειοψηφία για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων εγκατεστημένης ισχύος 9,9946 MWp, το καθένα, (τα τρία στη θέση «Καλμπάκια, το ένα στη θέση Μεσοβούνι και το πέμπτο στη θέση Μεσοβούνι- Καλαμπάκια της Τ.Κ. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας).
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει θετική γνωμοδότηση, καθώς με τα πέντε φωτοβολταϊκά δεσμεύεται το δίκτυο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη στη συνέχεια η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων, είτε για τη λειτουργία των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ στο έργο του αναδασμού του κάμπου Μαργαριτίου, είτε από κτηνοτρόφους που θα θελήσουν να εξασφαλίσουν φθηνή ενέργεια για χρήση τους και παράλληλα να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση, η οποία τόνισε πως η αρνητική γνωμοδότηση αφορά το μέγεθος της ισχύος των πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων, με το οποίο δεσμεύεται το δίκτυο του ΔΕΔΗΕ στην περιοχή και ουσιαστικά αποκλείονται από ανάπτυξη αντίστοιχων πάρκων είτε από ενεργειακές κοινότητες, είτε από την Περιφέρεια, είτε από μεμονωμένους κτηνοτρόφους. Η Αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ακόμη ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά αντλιοστάσια άρδευσης και με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών μπορεί να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής προς όφελος των αγροτών.

Υποβολή Δικαιολογητικών & Ορισμός Ημερομηνίας Εξέτασης βοηθών Φαρμακοποιών
Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 είναι από
α) 23-01-2020 έως και 31-01-2020 για την Πάτρα
β) 23-01-2020 έως και 07-02-2020 για την Θεσσαλονίκη
γ) 23-01-2020 έως και 21-02-2020 για την Αθήνα
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ την Παρασκευή 28-02-2020 και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην ΠΑΤΡΑ την Παρασκευή 07-02-2020 και ώρα 9.00πμ στο αμφιθέατρο του ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ της Φαρμακευτικής (δίπλα στην Ιατρική και κοντά στο Νοσοκομείο Ρίου)
γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Πέμπτη 13-02-2020 & Παρασκευή 14-02-2020 και ώρα 9.00π.μ.-12.00μ για την προφορική και γραπτή εξέταση αντίστοιχα, στην αίθουσα σεμιναρίων του τομέα Φαρμακευτικής Τεχνολογίας (2ος όροφος κτ. Βιολογίας-Φαρμακευτικής) και Δ12 (ισόγειο κτ. της Σχολής Θετικών Επιστημών) αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ιωαννίνων –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5) Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας 2132161501.