ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ η αντιπολίτευση-Για 2 θέσεις στην ΕΝΠΕ από την Περιφέρεια Ηπείρου

ΛΑΣΥ και ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ μιλάνε για ανταλλάγματα

Οργισμένη αντίδραση από Στέφο και Ζούμπα

Λόγω της στήριξης Καχριμάνη στις παρατάξεις “Κοινό Ηπειρωτών” και “Ήπειρος Όλον – Τόπος Να Ζεις”

Σκληρή αντιπαράθεση και ανταλλαγή πυρών στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Η επιλογή της παράταξης Καχριμάνη, να ψηφίσει εκπροσώπους από τις παρατάξεις “Κοινό των Ηπειρωτών” και “Ήπειρος Όλον” ωστε να εκλέξουν από έναν εκπρόσωπο στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, έκανε «μαλλιά-κουβάρια» τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα οι ψηφοφορίες που ανέδειξαν εκπροσώπους από τις παρατάξεις που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε συζητήσεις αφού για να πάρουν από 6 ψήφους η καθεμία, έπρεπε να τους δώσει από δύο ψήφους, η “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” του Αλ. Καχριμάνη!

Με τέσσερις παρόντες οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υπολείπονταν των 5 περιφερειακών συμβούλων καθώς οι παρατάξεις “Ορίζοντες Ηπείρου” και ΦΩΣ συνέπραξαν σε κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους τους Μάγδα Τάτση και Λάμπρο Γεωργόπουλο.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς λέγεται πως χωρίς την παρέμβαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έβγαζε σίγουρα εκπρόσωπο η σύμπραξη των δύο.
Τελικά η παράταξη του Αλ. Καχριμάνη πρόσφερε από δύο ψήφους στις παρατάξεις Στέφου και Ζούμπα, αφήνοντας τρίτη τη σύμπραξη των Τάτση και Γεωργόπουλου και τέταρτη την παράταξη του ΚΚΕ.

Η ψηφοφορία
Κατά την εκλογική διαδικασία ψήφισαν 44, έγκυρα 44 και έλαβαν:
-«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» 23 έγκυρα και εκλέγει τους Κατέρη (με 18 ψήφους) και Μητροκώστα (14) ως τακτικούς, με αναπληρωματικούς τους Τσοβίλη και Κίτσιο.
-“Κοινό Ηπειρωτών” 6 έγκυρα, εκλέγεται ο Γ. Στέφος με 6 ψήφους με αναπληρωματικό τον Σ. Δημητριάδη.
-“Ήπειρος Όλον – Τόπος Να Ζεις” 6 έγκυρα, εκλέγεται ο Στ. Ζούμπας με 6 ψήφους με αναπληρωματικό τον Χ. Λιούρη.
Ανταμοιβή
Στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, όπου κάνει λόγο πως «Η συναίνεση ανταμείβεται….» και αναφέρει:
«Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις (4) περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ψήφισαν τους περιφερειακούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ώστε οι τελευταίοι να εκλέξουν αντιπρόσωπους στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών.
Με αυτή την επιλογή, η ΝΔ «θυσίασε» έναν επιπλέον αντιπρόσωπο που θα μπορούσε να εκλέξει από την Ήπειρο για να εξασφαλίσει την εκλογή των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο κεντρικό «συνδικαλιστικό» όργανο των αιρετών στις Περιφέρειες. Φυσικά τέτοιες θυσίες δεν γίνονται χωρίς ανταλλάγματα.
Η συναίνεση που προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ , διαφάνηκε ήδη από την τελετή ορκωμοσίας, άρχισε να υλοποιείται στην πρώτη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής και επισημοποιήθηκε σήμερα.
Προφανώς και δεν μας εκπλήσσει αυτή η συνδιαλλαγή, αφού πρόκειται για κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική. Γι αυτό άλλωστε και οι άλλες δύο παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίουπου επίσης έχουν επικεφαλής στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κι αυτές συνέπραξαν ώστε να διασφαλίσουν από τη μεριά τους ότι δεν θα χαθεί κανένας αντιπρόσωπος από τα αστικά κόμματα.
Μαζί υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου, μαζί βρίσκονται απέναντι από το λαό, τις ανάγκες του και τους αγώνες του. Το απέδειξαν στην προηγούμενη θητεία, το αποδεικνύουν και στην παρούσα ήδη»

Προπαγάνδα
Άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης « Ήπειρος όλον – Τόπος να ζεις», που απαντώντας στην παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνει λόγο για «προσπάθεια αποπροσανατολισμού και πολιτικής προπαγάνδας».
Στην απάντησή της η «Ήπειρος Όλον» του Στέφανου Ζούμπα αναφέρει τα εξής:
«Ας μη ξύνεται στην γκλίτσα του Τσοπάνη η Περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ.
Οι κατηγορίες της παράταξης της ΛΑ.ΣΥ είναι απλά προσπάθεια αποπροσανατολισμού και πολιτικής προπαγάνδας. Οι πολίτες δεν πτοούνται από ψεύδη και αναξιόπιστες επιθέσεις.
Εμείς επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες λόγω της ανεπαρκώς εκτελεσμένης περιφερειακής πολιτικής.
Θα είμαστε πάντα εδώ να συζητήσουμε τα πραγματικά θέματα της Ηπείρου. Η πολιτική τακτική της ΛΑ.ΣΥ, αυτή της αποπροσανατολιστικής προπαγάνδας δεν έχει θέση στην πραγματική πολιτική συζήτηση.
Δυστυχώς “Αυτοί είναι”…».

Τα εξαπτέρυγα
Ανακοίνωση όμως εξέδωσε και η παράταξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» με τίτλο «Στο Συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ τα εξαπτέρυγα του Καχριμάνη, Στέφος και Ζούμπας».
Στην ανακοίνωση η παράταξη «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» αναφέρει:
«Χωρίς τσίπα και ντροπή η παράταξη Καχριμάνη «εξαγόρασε» τους εκπρόσωπους στη γενική συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Στέφο “Κοινό των Ηπειρωτών” και κ. Ζούμπα “Ήπειρος Όλον”.
Στην διαδικασία των εκλογών τέσσερις (4) περιφερειακοί σύμβουλοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο της παράταξης Καχριμάνη ΝΔ, ψήφισαν τους περιφερειακούς συμβούλους Ζούμπα του ΠΑΣΟΚ και Στέφο του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκλεγούν αντιπρόσωποι στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, φυσικά αυτά δεν γίνονται από την πλευρά του περιφερειάρχη χωρίς ανταλλάγματα.
Η σημερινή στήριξη από τον Καχριμάνη στις παρατάξεις των Στέφου και Ζούμπα αντίστοιχα, δεν μας ξαφνιάζει.
Τα ίδια και χειρότερα γίνονται χρόνια τώρα στην περιφέρεια Ηπείρου η οποία βρίσκεται στην τελευταία θέση σε επίπεδο ανάπτυξης και από τις πρώτες σε διαφθορά.
Προεκλογικά η παράταξή μας «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» τα είχε τονίσει ότι οι κομματικές υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πατρονάρονται από το μέγαρο της πλατείας αλλά δυστυχώς τα συμφέροντα ήταν μεγάλα και υπερίσχυσαν».

Αθλιότητες
Σκληρή ήταν η απάντηση της παράταξης του Γιάννη Στέφου στους Ορίζοντες Ηπείρου στην οποία γίνεται λόγος για «αθλιότητες». «Σας καλούμε να απαντήσετε: πώς και με τι “εξαγοράστηκε” η παράταξή μας και με ποια “ανταλλάγματα” ; Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε κατάπτυστοι, άθλιοι και αξιολύπητοι» σημειώνεται στην απάντηση της παράταξης του Κοινού των Ηπειρωτών, όπου σημειώνονται τα εξής: “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”. Αυτό ταιριάζει στον συντάκτη του δελτίου τύπου της περιφερειακής παράταξης “Ορίζοντες Ηπείρου”, σχετικά με τη χθεσινή εκλογική διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας για το συνέδριο της ΕΝΠΕ.
“Τσίπα και ντροπή ” ταιριάζει σε αυτούς που η «λιποταξία» του ιδρυτή της παράταξής τους τούς καταδίκασε να βουλιάζουν ακόμη περισσότερο στην πολιτική τους ανυπαρξία στην Ήπειρο και να αναλίσκονται σε εμπαθή, συκοφαντικά και υβριστικά δελτία τύπου.

Σας καλούμε να απαντήσετε: πώς και με τι “εξαγοράστηκε” η παράταξή μας και με ποια “ανταλλάγματα” ;

Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε κατάπτυστοι, άθλιοι και αξιολύπητοι.

Τέλος, δηλώνουμε ότι εμείς, το «Κοινό των Ηπειρωτών», κάνουμε σοβαρή αντιπολίτευση με έλεγχο της Περιφερειακής Αρχής και προτάσεις για το συμφέρον των κατοίκων της Ηπείρου και αφήνουμε σε σας την παραπολιτική και τον τυχοδιωκτισμό».