Μαραθώνιες Συνεδριάσεις Επιτροπών ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 και ώρα 13.00 θα πραγματοποιηθεί Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Έγκριση 5ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, έτους 2024
2. Έγκριση 5ης τροποποίησης προϋπολογισμού Εσόδων -Εξόδων Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2024

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ
Την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 14.00 θα πραγματοποιηθεί η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής.
Τα θέματα που τέθηκαν είναι τα εξής:

Θέμα 1: Αίτημα απολογισμού πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής για τις ενέργειες που έχει κάνει για το θέμα των οδικών αξόνων που συνδέουν την Π.Ε. Πρέβεζας. (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», κ. Ιωάννη Στέφο)

Θέμα 2: Επερώτηση προς τον κ. Περιφερειάρχη για το Κλειστό Ξιφασκίας. (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΚΟΙΝΟ των ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ», κ. Ιωάννη Στέφο»

Θέμα 3: Αναποτελεσματική αντιμετώπιση μαύρου αλευρώδη που έχει φέρει σε απόγνωση και αδιέξοδο εκατοντάδες αγρότες στην Άρτα και γενικά σε όλη την Ήπειρο. (κατατέθηκε από τoν Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ -Τόπος να ζεις», κ. Παπαχρηστάκη Άλκη)
Θέμα 4: Μη πληρωμή ενταλμάτων για έργα που έχουν εκτελεστεί και είναι ενταγμένα στο Π.Δ.Ε. (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ», κ. Γεώργιο Πρέντζα)

Θέμα 5: Σχεδιασμός λειτουργίας των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης του Ειδικού Φιλανθρωπικού Σωματείου «Πνευματικός Φάρος Ιωαννίνων», στη θέση Πετρίτσια, περιοχής Νεοχωρίου, Δήμου Πρέβεζας, για αποκλειστικά δωρεάν κοινωφελείς σκοπούς. (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ», κ. Γεώργιο Πρέντζα)

Θέμα 6: Καθυστέρηση αποπεράτωσης της κατασκευής του δρόμου της βόρειας εισόδου της Ηγουμενίτσας. (κατατέθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», κα Μαγδαληνή Τάτση)

Θέμα 7: Τρόπος λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου και πλήρης απαξίωσή του (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο)
Θέμα 8: Η διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014 -2020 και 2021-27» (κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ», κ. Λάμπρο Γεωργόπουλο)

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, και ώρα 12.00 μ. θα συνεδριάσει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης ΠΗ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε Τουριστικές Εκθέσεις και σε Εμπορικές εκθέσεις προώθησης προϊόντων κατά το 2ο εξάμηνο του έτους 2024.

2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η ):«Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 56.000 (218,40 ΙΖ) πτηνών κρεατοπαραγωγής με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Δερβένι» της Τ.Κ. Καλοβάτου, Δ.Ε. Φιλοθέης, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου.

3. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 1): «Εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 39.000 ορνιθίωνκρεατοπαραγωγής, στη θέση «Ρίγανι» Τ.Κ. Φλάμπουρων, Δήμου Πρέβεζας, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου».

4. Γνωμοδότηση, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η , 9η & 2η ) : «Υφιστάμενη χοιροτροφική μονάδα, δυναμικότητας 1070 χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους μέχρι πάχυνσης έως 30 Kg, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Παλαιοστάνη» Τ.Κ. Γυμνότοπου, Δ.Ε. Ανωγείου, Δήμου Ζηρού, Π.Ε. Πρέβεζας, Περιφέρειας Ηπείρου ».

5. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 5η ) : «λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση «Ακρινή Τζούμα», Δ.Ε. Ξηροβουίου, Τ.Κ Πιστιανών, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου ».
6. Έγκριση δαπανών για την δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ
Την Τρίτη 16-07-2024 και ώρα 9:30 θα συνεδριάσει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρουμε θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων και τα εξής:

1-Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 13-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000,00 € με ΦΠΑ.
-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού και σύνδεσης τους με επαρχιακή οδό στα όρια του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων προς εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α.», αναδόχου «Γεώργιος Τάσης Γεώργιος Δημητρίου Ο.Ε.», μέχρι την 10-12-2024.
-Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Κυψέλης Βουργαρελίου (θέση Τατσιούρα)», αναδόχου «ΜΑΜΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ».

8. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, για τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου στο Κουτσελιό.
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου «Επείγουσες εργασίες για την άμεση λειτουργία του έργου ‘’Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά’’»,προϋπολογισμού € 371.752,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.
-Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βλαβών 31ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού 250.000,00 € με Φ.Π.Α. και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

-Έγκριση διορθωμένων συμπληρωματικών ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με Ε.Μ.Δ., χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, του άρθρου 2 Κεφάλαιο Α της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση των υποέργων «Δημιουργική επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 1.500.000,00 με ΦΠΑ, και «Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Δημιουργική επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του Δήμου Πάργας”» προϋπολογισμού € 22.500,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

-Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 15-05-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση συντήρηση πεδινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
-Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός προστασία πρανών υδατορεμάτων ΠΕ Άρτας για το έτος 2021», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΕΛΕΚΗΣ».
-Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση ροής στραγγιστικού αύλακα εντός του οικισμού Λιμίνης», αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΖΙΩΒΑΣ».

-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας.
-Έγκριση απευθείας ανάθεσης προμήθειας αγαθών και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων της Π.Ε. Άρτας.
-Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων λειτουργικών αναγκών της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2024 (προμήθεια ανεμιστήρων).
-Τροποποίηση των αριθμ. 37/2834/07-12-2023 και 7/465/05-03-2024 αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής και Περιφερειακής Επιτροπής αντίστοιχα, περί έγκρισης κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων της Π.Ε. Πρέβεζας Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2024.

-Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π. Ε. Πρέβεζας.
-Έγκριση του από 12-07-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της από 12-07-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λευκοθέας Δ. Ζίτσας Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 200.000,00 με ΦΠΑ.