Μας πρόλαβε ο… Ερντογάν!!!

Ενώ εμείς οι Αρτινοί, περιμένουμε πως και πως, τη «γέφυρα της χιλιετίας», προσώρας ήρθαμε δεύτεροι… διότι πατριώτες, στην Τουρκία πλέον λειτουργεί η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου…. Η Çanakkale 1915 με συνολικό μήκος τα 4,6 χλμ είναι πια γεγονός, ενώνοντας την Ευρώπη με την Ασία.

Φευ… κι εμείς περιμέναμε να ενωθούν τα καταπατημένα εντεύθεν του Αράχθου με τις Κεραμάτες, αλλά οι νόμοι και οι αστυνόμοι (…και στο βάθος υπονόμοι, που λέει και το άσμα) δεν μας άφησαν να απογειωθούμε…

Η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, πατριώτες, βρίσκεται στα Στενά των Δαρδανελίων και το συνολικό της κόστος ξεπέρασε τα 2,5 δισ. Ευρώ… Οι πρώτες προτάσεις για τη δημιουργία της συγκεκριμένης γέφυρας στα Δαρδανέλια είχαν πέσει ήδη από την δεκαετία του 1990, ωστόσο, η επίσημη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την ανέγερσή της λήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Η κατασκευή της ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2017 και αρχικά υπολογιζόταν να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.

Η δική μας γέφυρα, συζητιέται από το 2006… πότε θα ξεκινήσει άγνωστο… πότε θα τελειώσει, επίσης άγνωστο…

Κινείται ο Στάθης…

Μπορεί ο πρωθυπουργός να «ανέβαλε» προς το παρόν τα σχέδια για πρόωρες εκλογές, όμως ο Στάθης Γιαννούλης, συνεχίζει τις επαφές και την ενημέρωση από τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας, τους οποίους άλλως τε τους γνωρίζει καλά από τη θητεία του στο Δήμο Ν. Σκουφά.

Με ανάρτησή του λοιπόν στο facebook ο Ευστάθιος Γιαννούλης , σημειώνει πως «Με τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χασιάκο συζητήσαμε θέματα πού αφορούν κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η έλλειψη προσωπικού, η εξέλιξη των έργων μετά τις ανατιμήσεις, η Διαχείριση των Απορριμμάτων, και η ενεργειακή κρίση ήταν από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα του Δήμου και την ανάπτυξη της ευρύτερης ορεινής περιοχής».

Και εγένετο «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ»!!!!
Μπορεί να άργησε καμιά 50αριά χρόνια, αλλά όπως όλα στην Άρτα κινούνται με τους ρυθμούς του… «Πρωτομάστορα»! Διαβάζω λοιπόν πως ιδρύθηκε “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ”…

Θα πω μπράβο, διότι το Νεοχώρι, από παλιά, μη πω «από ανέκαθεν» είχε όλες τις προδιαγραφές, να γίνει ο «άλλος» πόλος στη πόλη της Άρτας, αφού ο νομός μας διαθέτει μόνο ένα κέντρο… δυστυχώς, παρά την κατασκευή της γέφυρας Νεοχωρίου, οι Νεοχωρίτες έπαιζαν «ατομικά» και δεν υπήρξε δυνατότητα συνένωσης δυνάμεων…

Μάλιστα να επισημάνω πως από το 2019 έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ίδρυση του Συνδέσμου των Απανταχού Νεοχωριτών, με έδρα την Αθήνα… τελικά, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στην έδρα του Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες, κατά τις οποίες έγινε και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Και ιδού η σύνθεσή του, για την περίοδο 2022 – 2025 που είναι:
Πρόεδρος: Θωμάς Λέτσιος του Ευαγγέλου
Αντιπρόεδρος: Βασιλική Μάτζιου του Λάμπρου
Γενικός Γραμματέας: Στέφανος Σιαπέρας του Αναστασίου
Ταμίας : Σπυρίδων Μεγαπάνος του Δημητρίου
Τακτικά Μέλη: Χρήστος Ράπτης του Λάμπρου, Άγγελος Χαλκιάς του Κωνσταντίνου, Σταυρούλα Ανδρεά-Αποστολίδου του Θεοχάρη
Αναπληρωματικά Μέλη: Λεωνίδας Παναγιώτου του Χρήστου, Μπαζίνας Βασίλειος του Θωμά, Ευτυχία Τσώλη του Ιωάννη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου, σκοπός της ιδρύσεως του είναι:
– Η στενότερη επικοινωνία και συνεργασία των καταγομένων από το Νεοχώρι Άρτας.
– Η διατήρηση δεσμών με το χωριό μας.
– Η προαγωγή και η αναβάθμιση της Πολιτιστικής, Οικονομικής και Πνευματικής δραστηριότητας του τόπου μας.
– Η παροχή αφιλοκερδώς συμβουλών προς τους φορείς του Δήμου μας, για θέματα που τα μέλη έχουν επιστημονική γνώση και εμπειρία.
– Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μας.

Εγώ θα πρόσθετα και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους ασχολούμενους με τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή… καλή επιτυχία, στο έργο τους….

Η διακονία της Εκκλησίας

Η συνδρομή στους άπορους από τις 5 Μητροπόλεις της Ηπείρου σύμφωνα με απολογιστική κατάσταση της Ιεράς Συνόδου, είναι σημαντική…

Πάνω από 4 εκατ. Ευρώ τα κονδύλια για την φιλανθρωπική διακονία συνολικά το έτος 2020 το έργο στις Μητροπόλεις της Ηπείρου που συνέβαλαν στην στήριξη αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας…

-Η Μητρόπολη Ιωαννίνων διέθεσε 2.942.304, 79 ευρώ.
– Η Μητρόπολη Άρτης 436.456,99 ευρώ.
– Η Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης 338.273, 24 ευρώ.
– Η Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης 296.098,47 ευρώ.
– Η Μητρόπολη Παραμυθίας 72.288,22 ευρώ.

Να τα λέμε κι αυτά, επειδή η Εκκλησία, το φιλανθρωπικό της έργο δεν το διαφημίζει…

Ο καιρός… τρελάθηκε!!! 
Καιρός: Για 30αρια, λασποβροχή και… χιόνια προειδοποιούν μετεωρολόγοι
Όταν ακούς, πατριώτη, για 30αρια, λασποβροχή και… χιόνια από τους μετεωρολόγους, τι μπορεί να σκεφτείς;

Μα, ότι ο καιρός… τρελάθηκε, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, εκτός από λασποβροχές τις προσεχείς ημέρες θα –λένε- δούμε χιόνια αλλά και το θερμόμετρο να χτυπάει… 30άρια.

Η χώρα μας σκεπάζεται ήδη από την αφρικανική σκόνη, η οποία θα συνεχίσει να μεταφέρεται στην Ελλάδα, έως και το Σάββατο 02/04. Μεταξύ των κυριότερων επιπτώσεων του φαινόμενου θα είναι η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας, η περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα και η εκδήλωση λασποβροχών από την Πέμπτη κι έπειτα…

Ήμαρτον, δηλαδή…

Συμβαίνουν κι αλλού… 
Οι απουσίες εξεπίτηδες, που συμβαίνουν πολλές φορές στις εκδηλώσεις της Άρτας, δεν είναι δικό μας φαινόμενο…. Συμβαίνει κι αλλού…

Ας πούμε στα Γιάννενα τις προάλλες, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την αλλαγή στα όρια της λίμνης, αλλά έλειπαν «βασικοί παίκτες»!!!

Διαβάζω λοιπόν πως σύσκεψη με λίγους και με απόντες εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και του αρμόδιου υφυπουργού Περιβάλλοντος, για το ζήτημα της αλλαγής στην οριοθέτηση της λίμνης, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Μαρίας Κεφάλα.

Η σύσκεψη έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στα social media της ίδιας και όπως προκύπτει μετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Εμμανουήλ Μαστρομανώλης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Μπακογιάννης, εκπρόσωπος των κατοίκων του Μάτσικα και ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας.

Ανοργάνωτοι και στα Γιάννενα, για τα τοπικά θέματα… αν είναι για τους άλλους νομούς, όμως, όλοι ενωμένοι…

Ν.Α.Σ.