«Μαύρη τρύπα» 4,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ν. Σκουφά!

Αδυνατούν να συντάξουν προϋπολογισμό!!

Με χρέη βουνό βρέθηκε αντιμέτωπη η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, χρέη που έρχονται σχεδόν από 10 και πλέον έτη με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συντάξει προϋπολογισμό, ενώ αντιμετωπίζει και «τσουνάμι» από αγωγές εργολάβων για απλήρωτους λογαριασμούς.

Το μεγάλο αυτό οικονομικό πρόβλημα, που ουσιαστικά στραγγαλίζει όχι μόνο την όποια προοπτική σε έργα και υποδομές, αλλά ακόμα και την καθημερινή λειτουργία του Δήμου ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου που παρέθεσαν οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας προκύπτει ότι τα ανεξόφλητα τιμολόγια φτάνουν στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Κώστα Παπασιώζο, βρέθηκε μπροστά σε μια αδιέξοδη κατάσταση με τα τεράστια χρέη να υπονομεύουν τη διοίκηση αφού η λειτουργία του Δήμου καθίσταται προβληματική με αποτέλεσμα να αναζητηθεί λύση μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Θα σεβαστώ την όποια απόφαση πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερωθεί με τον πλέον ακριβή τρόπο από την οικονομική υπηρεσία του δήμου καθώς έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια να δοθεί λύση από την κεντρική εξουσία» δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Παπασιώζος.

«Σε ότι αφορά την διαχείριση του προβλήματος και σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος μας θα πρέπει να χρεωθεί με ένα δάνειο, το οποίο δύσκολα θα είναι διαχειρίσιμο ενώ και οι συνδημότες θα πρέπει να αναλάβουν ένα χρέος, το οποίο λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν θα μπορούν να το αντιμετωπίσουν. Δεν έχω καμία εξουσιοδότηση να υποθηκεύσω το μέλλον κανενός και εν αγνοία του» ανέφερε ο Κώστας Παπασιώζος.

Μετά από συζητήσεις και ενώπιον του αδιεξόδου που διαφαίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει για μία ακόμη συνάντηση του Δημάρχου και αντιδημάρχων με το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση για την σύνταξη προϋπολογισμού.