Μεγάλη αύξηση στην φετινή τουριστική κίνηση της Πρέβεζα;

Στο 3ο Forum «Τουρισμός – Real Estate – Μεταφορές & Υποδομές σε Ελλάδα και Ν/Α Ευρώπη» μίλησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, υπεύθυνος Τουρισμού, Λεωνίδας Αργυρός, που συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, με τον δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, ενώ η υλοποίησή του εντάσσεται στο πλαίσιο της πραγματοποίησης των διεθνών εκθέσεων Philoxenia-Hotelia της ΔΕΘ-Helexpo.
Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του powergame.gr ο κ. Αργυρός επισήμανε στην τοποθέτησή του πως φέτος η τουριστική κίνηση στην Πρέβεζα κατέγραψε αύξηση 160% έναντι του 2019.
«Πριν λίγα χρόνια θα σας έλεγα ότι η Πρέβεζα είναι το κρυφό διαμάντι της Ελλάδας, αλλά σήμερα και παρά την πανδημία του κορονοϊού, σας διαβεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά πλέον η περιοχή είναι γνωστή παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε εξίσου δυναμικά το έργο μας».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι ο δήμος Πρέβεζας, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός νησιού, ωστόσο δεν διαθέτει κανένα από τα αρνητικά του, υλοποίησε το 2020 καμπάνια ενημέρωσης για την ασφάλεια στην περιοχή. Ο τουρισμός, όπως πρόσθεσε, «δεν ενδείκνυται για μεγαλοψυχίες και καλοσύνες», αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς. Σημείωσε ακόμη ότι στην περιοχή, παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε επίπεδο έργων υποδομών, υπάρχουν ακόμη ανάγκες σε ό,τι αφορά τις οδικές αρτηρίες.

Πρέβεζα και αεροπορικές συνδέσεις 
Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις ο κ. Αργυρός ανέφερε ότι έχει κατατεθεί πρόταση στη Fraport για τη σύνδεση του διεθνούς αεροδρομίου Ακτίου με την Σερβία και γνωστοποίησε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα, με τη συνδρομή και του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος. Ανέφερε επίσης ότι το αεροδρόμιο του Ακτίου καταγράφει ετήσια αύξηση 10% και φέτος ανήλθαν σε 1 εκατ. οι εκκινήσεις με 48 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ανακοίνωσε τέλος ότι στη δημοτική μαρίνα του δήμου Πρέβεζας έδεσαν φέτος 5.800 πλοία.
«Αναμένουμε και προσπαθούμε για σημαντική αύξηση του συνεδριακού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα και ελπίζουμε στην βοήθεια των Βαλκάνιων», επισήμανε από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της Voyager Travel & Congress, Πάτρα Γκάτζιου, λέγοντας ότι η αύξηση των απευθείας πτήσεων με περισσότερους προορισμούς θα συντελούσε σημαντικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.