Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Κατασχέθηκαν -300- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν σε σάκους κρυμμένους σε θάμνους
Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησαν στις 07-02-2022 το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τα ναρκωτικά κρυμμένα σε δύσβατη, θαμνώδη και παραθαλάσσια περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία.
Συγκεκριμένα, βρέθηκαν οκτώ σάκοι, που περιείχαν συνολικά (35) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (299) κιλών και (612) γραμμαρίων.
Η έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας για την ανακάλυψη της ταυτότητας των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ατόμων είναι σε εξέλιξη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Απαγόρευση αλιείας καραβίδας 15 Φεβρουαρίου- 15 Μάιου 2022

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η αλιεία καραβίδας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραποτάμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα από 15 Φεβρουαρίου έως 15 Μάιου 2022..Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.

22 Φεβρουαρίου οι εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 22 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 8 π.μ. στην αίθουσα Εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών, Δομπόλη 30. Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι εξεταζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους προστατευτική μάσκα, γάντια και πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι και την 21 Φεβρουαρίου ώρα 12 μ. να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτιστεί στη Διεύθυνση Μεταφορών,& Επικοινωνιών (Υπεύθυνος κ. Βασίλειος Δόσης).

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Η δημοτική παράταξη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, εξέδωσε ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των μικρών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων , της φτωχοποιημένης αγροτιάς, στην Άρτα και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους και συμπαραστάτες στον αγώνα τους… Η συνολική πολιτική έτσι όπως προδιαγράφεται από τις ΚΑΠ, συμφωνείται, προωθείται, εφαρμόζεται και υλοποιείται από τις κυβερνήσεις (και την σημερινή), οδηγεί στην εξαφάνιση την μικρή και μεσαία αγροτιά, πριμοδοτεί τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς και αλλάζει συνολικά τον χάρτη και της οικονομίας και της παραγωγής… Η ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων έτσι όπως αυτά διατυπώνονται στα αιτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, περνάει και από το δικό μας χέρι».

Δήμος Ηγουμενίτσας: σύμβαση για «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας»
Υπεγράφη με την Ανάδοχο Εταιρεία «ΑΤΛΑΣ Ανώνυμη Τεχνική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία- Κεραμοποιία» ΑΤΛΑΣ ΑΤΕΒΕ η σύμβαση για ένα ακόμη έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Έργα διευθέτησης ρέματος Γκούρας», προϋπολογισμού ύψους 8.903.531,75€, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Η κατασκευή του έργου αφορά στη διευθέτηση οριοθετημένου τμήματος του ρέματος Γκούρας, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης οικισμού Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε μήκος 1.738 μ, προκειμένου να θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή της Νέας Σελεύκειας.
Με την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος ανέφερε τα εξής:
«Με γνώμονα την ασφάλεια των συνδημοτών μας και την ευημερία του τόπου μας, συνεχίζουμε να χαρτογραφούμε και να επιλύουμε τα προβλήματα δυσλειτουργίας της καθημερινότητας. Οι προσπάθειές μας, με την ουσιαστική συμβολή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, αποδίδουν καρπούς, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του τόπου μας… Ως Δήμος εντάξαμε έργα που αντιστοιχούν στο 74,4% των συνολικών διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» για το μέτρο της Αντιπλημμυρικής θωράκισης και της Διευθέτησης των ομβρίων και στοχευμένα συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των πολιτών και την πρόοδο και ανάπτυξη που δικαιούμαστε ως Δήμος».