Μεγάλη συναυλία της TE Άρτας του ΚΚΕ

Πλατιά οικονομική εξόρμηση μέσα στο λαό, για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων που θα στεγάσουν την κομματική οργάνωση Άρτας

«Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί την έναρξη μίας μεγάλης προσπάθειας να έχει το ΚΚΕ και στην Άρτα το δικό του «σπίτι». Ξεκινάμε λοιπόν μία πλατιά οικονομική εξόρμηση μέσα στο λαό, για να καταφέρουμε να προχωρήσουμε στην αγορά γραφείων που θα στεγάσουν την κομματική οργάνωση Άρτας». Τα παραπάνω τόνισε ο Αλέξης Κατσαρός μέλος της ΤΕ Άρτας του ΚΚΕ στο ξεκίνημα της μεγάλης συναυλίας που πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση με αφιέρωμα στον αξεπέραστο Δημήτρη Μητροπάνο εχθές το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Εκθεσιακό Κέντρο της Άρτας. Η συγκινητική συμμετοχή χιλιάδων Αρτινών στην εκδήλωση, επιβεβαιώνει τους ακλόνητους δεσμούς του κόμματος με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, τη δυνατότητα η ισχυροποίηση του κόμματος να γίνει υπόθεση πλατιών εργατικών λαϊκών μαζών.\

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή βίντεο στο έργο του μεγάλου ερμηνευτή που είχε πρωτοπαρουσιαστεί σε αντίστοιχη συναυλία αφιέρωμα που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο γήπεδο του Πανιωνίου το 2022.
Την χθεσινή βραδιά καλλιτεχνικά επιμελήθηκε ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης με την συμμετοχή της ορχήστρας του Δημήτρη Μητροπάνου ενώ τραγούδια του αείμνηστου καλλιτέχνη ερμήνευσαν η ΠέγκυΖήνα, ο Δημήτρης Κανέλλος και η Βιολέτα Ικαρη. Ακούστηκαν τραγούδια απ΄ όλη την γκάμα του ελληνικού ρεπερτορίου, κυρίως όμως τραγούδια λαϊκά με τα οποία ο μεγάλος ερμηνευτής έβαλε τη σφραγίδα του με τις δωρικές του ερμηνείες στο σύγχρονο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Ο Δ. Κατσαρός στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι «με το Δημήτρη Μητροπάνο βαδίσαμε μαζί στον ίδιο δρόμο, σταθερά και ακλόνητα. Ο ίδιος τίμησε με την παρουσία του εκδηλώσεις του κόμματος και του φεστιβάλ της ΚΝΕ και του οδηγητή» σε όλη του την καλλιτεχνική διαδρομή, ενώ τα τραγούδια του μπόλιασαν τον εργατόκοσμο με αξίες και ιδανικά κόντρα στη λογική «ο θάνατός σου η ζωή μου» που προωθεί σήμερα το σύστημα.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι το κόμμα ήδη κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε, τονίζοντας ότι τα μέλη του ΚΚΕ βρίσκονται στην πρώτη του αγώνα ανάμεσα στα άλλα ενάντια στις αυξήσεις στα φαρμακευτικά σκευάσματα, στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και την ερμηνευτική εγκύκλιο που πέρασε η κυβέρνηση και δίνει στους εργοδότες δύο ώρες δουλειές χάρισμα, στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και την μέση ανατολή.