Μερόπη Τζούφη Αβέβαιο το μέλλον για τους εργαζομένους του προγράμματος ανέργων 55-67 ετών στο Δημόσιο

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς, έπειτα από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη, αναφορικά με την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος επιδότησης πρόσληψης ανέργων 55-67 ετών (ΔΥΠΑ).

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε την υλοποίηση διετούς προγράμματος επιχορήγησης δημόσιων φορέων του τομέα υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω. Ωστόσο, η αποκλειστική στόχευση του προγράμματος στον τομέα υγείας προκαλεί σοβαρή ανησυχία στους υπόλοιπους δημόσιους φορείς και στους εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται σε άλλους τομείς του δημοσίου.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς, πολλοί από τους εργαζόμενους του προγράμματος είναι πολύτιμοι για τους υποστελεχωμένους δημόσιους φορείς (κυρίως ΟΤΑ), στους οποίους εργάζονται τα τελευταία δύο χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι του προγράμματος δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για τη συνταξιοδότησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς καλούν την κυβέρνηση να εξετάσει τα αιτήματα των δημόσιων φορέων και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΔΥΠΑ, οι οποίοι ζητούν την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων έως ότου αυτοί μπορέσουν να συμπληρώσουν τα ένσημα που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή τους.

Κλείνοντας, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν σε άμεση τροποποίηση των όρων του προγράμματος, ώστε οι εργαζόμενοι του προγράμματος 55-67 να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον δημόσιο τομέα.

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Μερόπη Τζούφη, Σία Αναγνωστοπούλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Πέτη Πέρκα, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Θεανώ Φωτίου