Μερόπη Τζούφη Στη Βουλή οι τραγικές συνθήκες των εστιών στο ΑΠΘ

Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, με θέμα τις απαράδεκτες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στην αναφορά περιλαμβάνεται η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΔΕΠ (Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) του ΑΠΘ, η οποία καταδεικνύει την δραματική κατάσταση των υποδομών του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την απόφαση, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του ΑΠΘ βιώνουν καθημερινές συνθήκες επικινδυνότητας, με την πτώση θαλάμου ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποχρηματοδότησης και της συστηματικής απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των υποδομών και την ασφάλεια των φοιτητών και εργαζομένων στο ΑΠΘ. Οι αρμόδιοι φορείς, όπως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και οι Πρυτανικές αρχές, οφείλουν να αναγνωρίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης και να προχωρήσουν σε άμεσες δράσεις», υπογραμμίζει η Μερόπη Τζούφη.

Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής καλεί τον υπουργό να απαντήσει άμεσα και να ενημερώσει τον Σύλλογο ΔΕΠ του ΑΠΘ για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές του πανεπιστημίου.