Μερόπη Τζούφη: Τα «Τέμπη» προσθέτουν ένα ακόμα συλλογικό βάρος στη νέα γενιά

«Η κυβέρνηση είναι απρόθυμη να κατανοήσει το μήνυμα που στέλνουν οι νέες και οι νέες, που κινητοποιούνται και ζητούν δικαίωση για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στα Τέμπη», τόνισε η Μερόπη Τζούφη. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ευθυνοφοβία, «μισές συγγνώμες», προσπάθεια συμψηφισμού και συγκάλυψης, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πένθος και την οργή των μαθητών και των φοιτητών με χημικά και ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ.
Όπως σημείωσε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «τα Τέμπη έρχονται να προσθέσουν ένα ακόμη συλλογικό βάρος στα παιδιά που έχουν βιώσει μόνο μια Ελλάδα κρίσης, αβεβαιότητας, εγκλεισμού, καταστολής, ακρίβειας και έμφυλης βίας». Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην περίπτωση των φοιτητών του ΑΠΘ, οι οποίοι θρηνούν τους χαμένους συναδέλφους τους, με λουλούδια, ποιήματα στους τοίχους, μερικά κεριά και με το άγαλμα του Αριστοτέλη ντυμένο με μαύρο πανί.
Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου για το bullying στα σχολεία, σημείωσε πως πρόκειται για ένα αποσπασματικό σχέδιο εντυπώσεων και όχι ουσίας. Παράλληλα υπογράμμισε πως η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει πως το τελευταίο νομοσχέδιο της κας Κεραμέως είναι αντιφατικό και υποκριτικό, δεδομένου ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί συστηματικά θεσμικό bullying στους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς. Τέλος, η Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε στις (άσχετες με το bullying) διατάξεις που παρουσίασε το υπουργείο για τα πανεπιστήμια, κάνοντας λόγο για ρυθμίσεις που είναι είτε «φωτογραφικές», είτε αναθεωρούν προηγούμενους νόμους της ΝΔ που έχουν οδηγήσει τα ΑΕΙ σε αδιέξοδο (πχ: πρυτανικές εκλογές, διδακτική επάρκεια αποφοίτων).