Μερόπη Τζούφη

Συγκάλυψη, μεθοδεύσεις και αντιστροφή της πραγματικότητας για να σωθεί το «σύστημα Μητσοτάκη»

Μερόπη Τζούφη βουλευτής Ιωαννίνων, αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας έλανε την παρακάτω δήλωση:
Σε λίγη ώρα τελειώνει η συζήτηση για την πρόταση μομφήςτου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησηςγια το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Σε μια διαδικασία δίχως προηγούμενο, οι προσπάθειες συγκάλυψης δεν έχουν τέλος.
Εχθές το βράδυ, έγγραφο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας «έβαλε στο συρτάρι» αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου, με το οποίοζητούσενα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τα ευρήματα της ανεξάρτητης αρχής. Το αίτημα κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2022, όταν άρχισε να ξεδιπλώνεται το σκάνδαλο των υποκλοπών με τις παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντα.
Η ίδια στάση τηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η ΑΔΑΕ ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας και εισέπραξε την άρνηση, με τον κ. Τασούλα να υπερθεματίζει πως «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι»…

Φτάνοντας στην πρόταση μομφής, με τον πρωθυπουργό να απουσιάζει και να περιοδεύει στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε και πάλι να περιορίσει τη συζήτηση. Με εξοντωτικά ωράρια και ομιλίες στις 3 τα ξημερώματα, απαξίωσε τους βουλευτές που ήθελαν να τοποθετηθούν και τους πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν, και συμπίεσε τη διαδικασία επειδή ο κ. Μητσοτάκης φεύγει και πάλι – αυτή τη φορά για Ιαπωνία. Ως αποτέλεσμα, 40 και πλέον βουλευτές δεν καταφέραμε να πάρουμε το λόγο.
Την ώρα που ο ελληνικός λαός μαθαίνει, όχι με δημοσιεύματα αλλά με αδιάσειστες αποδείξεις, πως η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούσεπολιτικούςαντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, το προεδρείο της Βουλής καταβάλει κάθε προσπάθεια να μην υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση.
Παράλληλα, εδώ και δύο ημέρες, υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαβάζουν κατά γράμμα το «σκονάκι» του Μεγάρου Μαξίμου, παπαγαλίζουν τα ίδια σαθρά επιχειρήματα για τον Καλογρίτσα, τις υποτιθέμενες «μαύρες σακούλες» και την υπόθεση Novartis.Μιλούν για τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μοιράζονται, σε πανελλαδική μετάδοση, τις αναμνήσεις και τα απωθημένα τους από το 2015. Όταν, δηλαδή, ο ελληνικός λαός τους έστειλε στο περιθώριο και ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πολιτική δύναμη για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ωστόσο, ούτε μια κουβέντα για τις υποκλοπές, την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, παρά μόνο απαξίωση και δολοφονία χαρακτήρα του κ. Ράμμου, επειδή… τόλμησε να κάνει τη δουλειά του και να εκπληρώσει τη συνταγματική του υποχρέωση.
Όλα αυτά φανερώνουν ένα και μόνον πράγμα: την ενοχή.Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μείνει στην Ιστορία ως η κυβέρνηση των υποκλοπών, της δημοκρατικής εκτροπής, της εξουσιομανίας, των εκβιασμών και της χειραγώγησης. Όλα δείχνουν πως ο «εγκέφαλος» των υποκλοπών είναι ο προσωρινός ένοικος του Μαξίμου.Που επειδή δε μπορεί να συμβιβαστεί με την προσωρινότητά του και την ανεπάρκειάτου στο τιμόνι της χώρας, μετέτρεψε την ΕΥΠ σε παράΕΥΠ, το Κράτος σε παραΚράτος, τη Δικαιοσύνη σε παραΔικαιοσύνη. Και τελικά τη Δημοκρατία σε παραΔημοκρατία.
Και για αυτό δε φταίει ούτε το δημοψήφισμα του 2015, ούτε η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ούτε ο κορονοϊός. Φταίει ο ίδιος. Ο πρωθυπουργός της ατομικής ευθύνης που στα δύσκολα δεν έχει καμία ευθύνη.