Με ανακαινισμένη αίθουσα ο «ΣΚΟΥΦΑΣ»

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου εγκαινιάσθηκε η ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Μ/Φ Συλλόγου “ΣΚΟΥΦΑΣ” Άρτας. Η ανακαίνιση χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση προσφέρει στην πόλη μας μια μοντέρνα αίθουσα εκδηλώσεων και καθοριστική ήταν η προσπάθεια της Βουλευτή Άρτας Όλγας Γεροβασίλη ενώ τις μελέτες που είχε συντάξει η Περιφέρεια Ηπείρου με ίδιους πόρους.
«Στην περιφέρεια λειτουργούν με επιτυχία και αποδίδουν δυνάμεις που βρίσκονται ιδιαίτερα μπροστά .
Το ίδρυμα Ωναση ανακαλύπτει τις πόλεις και την κρυμμένη ενέργεια τους, απελευθερώνει τις δυνάμεις τους, αναδεικνύει τα μνημεία και τους φορείς της παράδοσης, συναντάει τους θετικούς ανθρώπους του πολιτισμού ….» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση # ONASSIS FOUNDATION # κ Αντώνη Παπαδημητριου, αναφερόμενος στα κριτήρια που επιλέχθηκε ο σύλλογος ΣΚΟΥΦΑΣ ως αποδέκτης της πολύ σημαντικής για όλη τη πόλη δωρεάς για την ανακατασκευή της Πνευματικής Στέγης .

Η Όλγα Γεροβασίλη που η συνδρομή της για την δωρεά ήταν καθοριστική, παραβρέθηκε στα εγκαίνια και στην ομιλία της σημείωσε πως «Αναδομήθηκε ένα απ΄ τα σημεία αναφοράς της Άρτας, το σημείο αναφοράς του Συλλόγου Σκουφάς. Η εστία του.Αυτή η αίθουσα που για πάρα πολλές δεκαετίες στέγασε φιλόξενα χιλιάδες ανθρώπους, που έζησε θεατρικά, συναυλίες, χορευτικά και σχολικές γιορτές, που άκουσε διαλέξεις, επιστημονικές παρουσιάσεις, συνεδριάσεις φορέων, ημερίδες και ομιλίες, αυτή η αίθουσα, που είδε βραβεύσεις, απολογισμούς, πολιτικές εκδηλώσεις και εκθέσεις, μας υποδέχεται πλέον ανακαινισμένη, αποτέλεσμα της χορηγίας του Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation στην πόλη μας».
«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνεχίσει την προσπάθεια για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας με κάθε δυνατό μέσο και θα στηρίξει τους φορείς που είναι οι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας παράδοσης» σημείωσε σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.

Τις θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Ωναση για την τόσο σημαντική δωρεά του , στην πρώην Υπουργό και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κα Ολγα Γεροβασίλη για την καθοριστική παρέμβαση της, και στην Περιφέρεια Άρτας για την αρχική μελέτη που είχε συντάξει με ίδιους πόρους, σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μπανταλούκας, τονίζοντας «Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της χθεσινής εκδήλωσης και όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στην τόσο σημαντική ημέρα για τον σύλλογο μας .
Προς όφελος του πολιτισμού, της τέχνης, του πολυεπίπεδου διαλόγου και της τοπικής μας κοινωνίας».