Με δύο εκπομπές το νέο πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων

Με δύο εξαιρετικές εκπομπές αρχίζει να ξετυλίγεται από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου το νέο πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται σταδιακά και με άλλες ποιοτικές εκπομπές ενημερωτικού, μορφωτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, ώστε να ανταποκρίνεται με επάρκεια και πολυφωνία στον θεσμικό ρόλο, το κύρος και την αποστολή της Τηλεόρασης της Βουλής.

Οι δύο εκπομπές, που «εγκαινιάζουν» αυτό το Σάββατο το νέο πρόγραμμα, είναι:
– «Σέ Προσκυνῶ, Γλώσσα»
Κάθε Σάββατο στις 7 το απόγευμα και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης θα συνομιλεί με την δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.
– «Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο»

Η εκπομπή με την Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18.00 και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 20.00, ενώ θα ολοκληρωθεί σε 54 ωριαία επεισόδια.