Με επιτυχία το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Γυμναστικής στην Άρτα

Διακρίσεις για Α.Σ «ΠΥΡΡΟΣ» και «ΡΑΚΟΥΝ ΑΡΤΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 28 Απριλίου 2024, το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής και που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Αθλητικός Σύλλογος Άρτας «ΠΥΡΡΟΣ».

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Τ9 Κωστακιών από 26 έως και 28 Απριλίου και το παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας. Συμμετείχαν 23 σύλλογοι με 72 ομάδες και 470 αθλητές.

Οι διακρίσεις
Η πόλη της Άρτας συμμετείχε με δύο Συλλόγους, τον Α.Σ. «ΠΥΡΡΟΣ» και «ΡΑΚΟΥΝ» .Ο Α.Σ. «ΠΥΡΡΟΣ» ΑΡΤΑΣ συμμετείχε με πέντε ομάδες και μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση κατέλαβε τις παρακάτω θέσεις:
• 1η θέση και Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία 6-8 ετών long program
• 1η θέση και Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία 8-10 ετών long program
• 1η θέση και Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία 10-12 ετών long program
• 1η θέση και Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία 12-14 ετών short program
• 1η θέση και Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία 14-16 ετών short program
• 3η θέση και Χάλκινο Μετάλλιο στο σύνθετο ομάδων
Ο Σύλλογος «ΡΑΚΟΥΝ» ΑΡΤΑΣ συμμετείχε με μια ομάδα στην κατηγορία 10-12 ετών short program και κατέλαβε την 5η θέση.

Οι εθελοντές
Ο Δήμος Αρταίων εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες και την απεριόριστη εκτίμηση προς τους αφοσιωμένους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του σημαντικού αθλητικού γεγονότος. Η αμείωτη υποστήριξή τους σε κάθε αθλητική εκδήλωση, αναδεικνύει το πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Οι επισκέπτες
Το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας να υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας και να απολαύσουν τη φιλοξενία μας. Η παρουσία τους στην πόλη μας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προβολή και την ανάδειξη του Δήμου. Στηρίζουμε και επενδύουμε στον αθλητισμό, διότι οδηγεί σε μια πιο ενεργή, συνδεδεμένη και εξωστρεφή πόλη, που επωφελείται τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.