Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος το Δημοτικό Μνημόσυνο

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Τιμούμε τους ανθρώπους που προσέφεραν στον τόπο μας» 
Με κάθε επισημότητα τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Άρτας, το καθιερωμένο Δημοτικό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτας κ.κ. Καλλινίκου και παρουσία φορέων της πόλης.

Το ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο τελείται για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων για την πατρίδα κατά τους απελευθερωτικούς πολέμους του Έθνους και των ταφέντων στο κοιμητήριο Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών, καθώς και των αείμνηστων Ευεργετών και Δωρητών του Δήμου, της Πόλεως και των διατελεσάντων Δημάρχων.
Παρέστησαν, ακόμη, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του ΚΕΝ Φώτης Καραμπάς, καθώς και πλήθος πολιτών.
Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί το ΚΕΝ Άρτας για την παρουσία του αγήματος και την φιλαρμονική του συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» για την παρουσία στην εκδήλωση.

Όλγα Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δρα μεθοδικά και αποτελεσματικά
«Η Ελληνική Αστυνομία δρα μεθοδικά και με οργανωμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια.
«Ήταν μία ακόμα επιχείρηση σε συνέχεια προηγούμενης. Σας θυμίζω ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει εξάρθρωση μεγάλης σπείρας στα Εξάρχεια για διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού και ναρκωτικών», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο «ραδιόφωνο 247» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού.
Όπως εξήγησε η ίδια, η Αστυνομία δρα μεθοδικά και οργανωμένα. Προηγείται μακρά παρακολούθηση για τη συλλογή πληροφοριών και οι επιχειρήσεις διεξάγονται όταν διασφαλίζεται το αποτέλεσμα, πρόσθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.
Σε ερώτηση για το σχολιασμό της αντιπολίτευσης, που ισχυρίστηκε ότι πρόκειται περί «προεκλογικής εισόδου στα Εξάρχεια», η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Όταν δε γίνεται επιχείρηση, ισχυρίζονται ότι δεν αφήνουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Όταν γίνεται επιχείρηση ψάχνουν τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές ότι δεν θέλουν να υπάρχει θετική είδηση». Πρόσθεσε δε, ότι «η αστυνομία συνεχώς ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της», επαναλαμβάνοντας ότι έχουν προηγηθεί πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή.

Δρομολόγια ΚΑΜ Ν. ΑΡΤΑΣ:
•Δευτέρα (15-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ασπροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Τρίτη (16-04-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
•Πέμπτη (18-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
•Παρασκευή (19-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Σάββατο (20-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – ΚορωνησίαΝ Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής
Αποφάσεις για υλοποίηση δεκάδων έργων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την Προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Πρόκειται για έργα που αφορούν νέες οδικές υποδομές, αποκαταστάσεις ζημιών, βελτιώσεις οδικής ασφάλειας και προσβάσεων προς παραγωγικές μονάδες, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αποκατάσταση λειτουργικότητας αντλιοστασίων ΤΟΕΒ.
Μεταξύ άλλων για την ΠΕ Άρτας αποφασίσθηκε:
-«Αποκατάσταση οδού πρόσβασης πτηνοτροφικών μονάδων περιοχής Κωστακιών Άρτας»,προϋπολογισμού 180.000 €.
-«Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στη Τ.Κ. Κάτω Αθαμανίου (διασταύρωση για Άγιο Χαράλαμπο) και Τ.Κ. Καψάλων», προϋπολογισμού 77.500 €
-«Άμεση αποκατάσταση οικιών από κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα επί του επαρχιακού οδικού δικτύου στη ΔΕ Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 124.000€.
Αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
-«Αποκατάσταση οδού σύνδεσης Αγίου Σπυρίδωνα – Βίγλας – Ράχης με επαρχιακή οδό προς Κορωνησία» προϋπολογισμού 230.000. Ανάδοχος Ι. Καραμπιτιάνης.

ΜΕ 25 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟ PANOS TEAM ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TAEKWONDO ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
Βροντερό παρών με 25 αθλητές σε μια ακόμη διοργάνωση συμμετείχε ο AΣ ΘΗΣΕΑΣ ΑΡΤΑΣ.
Ο ΑΣ ΘΗΣΕΑΣ ΑΡΤΑΣ συμμετείχε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα που έγινε την περασμένη Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στην Πάτρα με προπονητές τον Πάνο Μίλτο και Πάνο Νίκο.
Οι μικροί αθλητές για μία ακόμη φορά έδειξαν με τις εμφανίσεις τους το βάθος που έχει ο σύλλογος, εκτός απτούς πρωταθλητές στα παιδικά τμήματα, αλλά και την σωστή δουλειά που γίνετε στον σύλλογο.. Στην διοργάνωση συμμετείχαν αρκετοί σύλλογοι από την Δυτικοί Ελλάδα που έφτασαν τους 300 αθλητές. Για μια ακόμη φορά η ομάδα ξεχώρισε με το επίπεδο των μικρών αθλητών.
Το Δ.Σ συγχαίρει τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές τους, όπως και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στους επόμενους αγώνες.
Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται στην οδό Γώγου Μπακόλα 67 Άρτα.
(Facebook: Taekwondo Kickboxing Panos)

Έφη Αχτσιόγλου: Πολύ σύντομα και η ρύθμιση για χρέη προς την εφορία

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι από άποψη τεχνικής επεξεργασίας να καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο εντός Απριλίου. Είναι μια ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία που θα δώσει πολύ μεγάλη ανακούφιση σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. Μια ρύθμιση που θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής και αυτό είναι το καινοτόμο στοιχείο, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και στη συνέχεια αυτή η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, που θα αφορά ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κ. Αχτσιόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων, πρόσθεσε: «Θα δώσει τεράστια ανακούφιση στους ασφαλισμένους, θα δώσει όμως και διέξοδο σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω των χρεών τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη και να αποπληρώνουν την οφειλή τους μέσα από μια μικρή παρακράτηση, που θα γίνεται από το ποσό της σύνταξης κάθε μήνα. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι και εντός του Απριλίου θα γίνει η νομοθέτηση. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η ρύθμιση (για τα χρέη) προς την εφορία, όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει. Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία θα περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τα τέλη του 2018. Όλα τα χρέη θα μπορούν να ενταχθούν».