Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση διεξήχθη στην Άρτα το Συνέδριο Καρδιολογίας
Αφιερωμένο στην Τεχνολογία και Καινοτομία
Τιμήθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες, που προσέφεραν στο χώρο της υγείας στην περιοχή
Λάμπρος Μιχάλης: δίνουμε ζωή και ενέργεια στην Ελληνική περιφέρεια
Ιουλία Τσέτη: περήφανη που συνεχίζουμε το έργο των πατεράδων και των μανάδων μας
Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση διεξήχθη στην Άρτα από το μεσημέρι της Παρασκευής 14/6 έως το βράδυ του Σαββάτου 15/6, το συνέδριο με τίτλο «Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων” που διοργάνωσε η Β Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η Καρδιολογική Κλινική του Γ Ν Άρτας, ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας και η Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας διοργανώνει στην Άρτα στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αρταίων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Το ρεπορτάζ από την Χριστίνα Μπίζα.
Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικό Συνέδριο Καρδιολογίας με μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε 14 και 15 Ιουνίου στην Άρτα στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» αλλά και στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 8 το βράδυ η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό όπου και τιμήθηκαν εξέχουσες επιστημονικές προσωπικότητες της Άρτας. Αξιόλογοι ομιλητές πλαισίωσαν την εκδήλωση. Η όλη διοργάνωση πρόκειται να συμβάλει στην αποκέντρωση όλων των υπηρεσιών ακόμα και των Ιατρικών ξαναδίνοντας έτσι ζωή και ενέργεια στην Ελληνική περιφέρεια όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λάμπρος Μιχάλης Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Δ/ντης της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν στο Ξενοδοχείο «Βυζαντινό» στις 3,30 το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτο 15 Ιουνίου.
Σημαντικοί επιστήμονες μίλησαν για τις εξελίξεις στην Καρδιολογία, και πως η τεχνολογία και η καινοτομία βρίσκεται στην υπηρεσία του καρδιαγγειακού ασθενή.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Β’ Καρδιολογική Κλινική ΠΓΝ Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Άρτας, τον Ιατρικό Σύλλογος Άρτας και την Ακαδημαϊκή Εταιρεία Άρτας.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Δήμου Αρταίων.
Αποκλειστικός χορηγός του Συνεδρίου είναι η εταιρεία UNI-PHARMA του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.
Με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας τιμήθηκαν στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» το βράδυ της Παρασκευής, στα πλαίσια του Συνεδρίου, εξέχουσες προσωπικότητες, που προσέφεραν πολλά στο χώρο της υγείας στην Άρτα και οι οποίοι δεν είναι στη ζωή.
Την ανακοίνωση των βραβευθέντων έκανε, εμφανώς συγκινημένος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας κ. Χαρμπής. Τιμήθηκε ο Φαρμακοποιός Λέων Τσέτης καθώς και οι Καρδιολόγοι Κώστας Μιχάλης, ο Γιώργος Νύχτης, ο Κώστας Χουλιάρας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απένειμε αναμνηστική πλακέτα και η κ. Α. Μπατιστάτου Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Λάμπρος Μιχάλης η κ. Γιούλια Τσέτη ανέλαβε να καλύψει όλα τα έξοδα της διοργάνωσης αφού η Φαρμακοβιομηχανία UNI- PHRMA είναι αποκλειστικός χορηγός του Επιστημονικού Συνεδρίου Καρδιολογίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Άρτα.
Η κ. Ιουλία Τσέτη Πρόεδρος & CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) η οποία ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του ΣΕΒ στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν 19 Ιουνίου 2024 ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη.
Παραλαμβάνοντας την αναμνηστική πλακέτα τιμής για τον πατέρας της Κλέωνα Τσέτη ανέφερε:
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που παίρνω αυτό το Βραβείο στη Μνήμη του πατέρα μου. Είμαι πολύ υπερήφανη που ο Νομός Άρτας και η Άρτα προχώρησε τόσο πολύ στα γράμματα, στην Επιστήμη και στην Τέχνη. Είμαι περήφανη που συνεχίζουμε το έργο των πατεράδων και των μανάδων μας. Εμείς συνεχίζουμε από το δικό μας μετερίζι αλλά όλοι υπηρετούμε τις βιοεπιστήμες. Χωρίς Ιατρική δεν υπάρχει Φαρμακευτική και η Φαρμακευτική το αντίθετο. Αυτά συνδέονται και θα συνδέονται για πάντα. Σήμερα το ζητούμενο είναι η ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας και στην πρόληψη και στη θεραπεία. Αυτό εμείς θεωρούμε χρέος μας και το διακονούμε με κάθε ευαισθησία κάθε ηθική.
Στον όμιλο μας ο πατέρας μας άφησε 150 εργαζόμενους, τώρα πλησιάζουμε τους 720 – 730. Είμαστε πάνω από 70 χώρες που εξάγουμε με τα δικά μας εμπορικά σήματα. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους μας, γι αυτό και παίρνουμε συνεχείς διακρίσεις για το προσωπικό. Δεν ξεχνάμε που καθιερώθηκαν οι γονείς μας, που έδωσαν τις πρώτες επαγγελματικές μάχες για την σταδιοδρομία τους. Δεν ξεχνάμε τους συμμαθητές μας, τις συμμαθήτριες μας, που βλέπουμε, είναι αρκετοί σήμερα εδώ, τους φίλους μας. Προχωράμε όλοι μαζί και σαν κοινωνία πρέπει να πάμε όλοι μαζί.
Γι αυτό είμαι και εγώ σήμερα η ίδια, παρά το πρόγραμμά μου που ήταν ιδιαίτερα βαρύ, είχα και αυτό το ατύχημα, γιατί έχω βάλει μία υποψηφιότητα, η οποία είναι όραμα για μένα, είναι όραμα για τον τόπο.
Αποφάσισα να διεκδικήσω αυτή τη θέση», τόνισε για να σταθεί σε αυτό που συνέβαινε που το «δακτυλίδι» δινόταν από τον ένα στον άλλο για να υπογραμμίσει «Πηγαίνω για τη διαδρομή, πηγαίνω για το ταξίδι όπως έλεγε και ο Καβάφης και στο ταξίδι αυτό έχω δει πάρα πολλές σημαντικές επιχειρήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας μας οι οποίες δεν πέφτουν. Όλες αυτές οι Επιχειρήσεις θέλω να ακουστούν από τα κεντρικά γιατί όπως ο τόπος μας έχει λαμπρά μυαλά που τα βλέπουμε μεταξύ μας, έχει και λαμπρούς επιχειρηματίες και λαμπρούς Βιομηχάνους.
Τέρμα πια η δαιμονοποίηση και η ενοχοποίηση όλων αυτών. Ζούμε σε μια κοινωνία Παγκόσμια. Ζούμε σε μία κοινωνία που θέλουμε καλύτερες συνθήκες και θέλουμε μία κοινωνία που να αμείβοντα οι Γιατροί και οι Επιστήμονες όπως πρέπει, με μισθούς αξιοπρέπειας και όχι να φεύγουν τα παιδιά μας και να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, είτε αυτή είναι η Ευρώπη είτε σε άλλες χώρες».
Για να καταλήξει η κ Τσέτη λέγοντας «Σας Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Με τις προσωπικότητες που έχουμε εδώ θα έχει επιτυχία και το συνέδριο αυτό. Στα συνέδρια σας να μην ξεχνάτε την Άρτα μας να γίνονται πολλά εδώ, για το καλό του τόπου μας».
Λ. Μιχάλης: διαχρονικό όραμα
Με το τέλος του Συνεδρίου με ανάρτησή του, η ψυχή του Συνεδρίου, ο κ. Λάμπρος Μιχάλης Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Δ/ντης της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ανέφερε τα εξής: «Τέλειωσε με επιτυχία (μεγαλύτερη και από αυτή που περίμενα) το συνέδριο, στην Άρτα αφιερωμένο στην Τεχνολογία και Καινοτομία στην Καρδιολογία. Ήταν ένα συνέδριο που υπηρετεί το διαχρονικό μου όραμα για Αυτόνομη Υγεινομικά Περιφέρεια και “Δημοκρατικοποίηση των Υπηρεσιών Υγείας”.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλες και όλους που ήρθατε και βοηθήσατε να μοιραστούμε σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το μέλλον της Ιατρικής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, όσους βοήθησαν, εργάστηκαν σκληρά και έκαναν δυνατότητα την πραγματοποίησή του (δεν θα αναφερθώ προσωπικά για να μην αδικήσω κάποια ή κάποιον) καθώς και στην κ. Ιουλία Τσέτη που χωρίς αυτήν δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίησή του.
Ελπίζω να τα ξαναπούμε του χρόνου, με φρέσκιες ιδέες και εμπειρίες».