Με τα τρακτέρ στους δρόμους

Μαζική παρουσία στο συλλαλητήριο της Τρίτης των αγροτών της Άρτας

Μήνυμα στην αδιαφορία της κυβέρνησης

Τιμές εξαθλίωσης σε ακτινίδια, μανταρίνια, πορτοκάλια, ελιές

Κατήγγειλαν τη νέα μόδα των ανοικτών τιμών απ’ τους εμπόρους

Με μία μαζική παρουσία τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων στους δρόμους της πόλης της Άρτας στέλνει μήνυμα ο αγροτικός κόσμος του νόμου στην αδιαφορία της κυβέρνησης να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα τους.
Οι αγρότες της Άρτας έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους το πρωί της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου όταν πραγματοποιήθηκε αγροτικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην περιοχή της Γέφυρας της Άρτας και ακολούθως πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προς το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο και κατώτατες εγγυημένες τιμές. Κατήγγειλαν ότι οι τιμές στα πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, ελιές και λάδι, βρίσκονται πολύ κάτω του κόστους παραγωγής, κατήγγειλαν τη νέα μόδα των ανοικτών τιμών, ενώ υποστήριξαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και τόνισαν πως, ό,τι έχουν αποσπάσει, από την κυβέρνηση, ακόμη και αυτά τα ψίχουλα, είναι αποτέλεσμα της πίεσης και του αγώνα τους.

Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από τον Βαγγέλη Μπέτσα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας. Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΑΣΝΑ Μπάμπης Πεσλής αναφέρθηκε στη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι αγρότες με τις συνεχείς αυξήσεις στο ρεύμα, το πανάκριβο πετρέλαιο, τις αυξήσεις στα λιπάσματα τις ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν το Εργατικό Κέντρο Άρτας με την αντιπρόεδρο Λαμπρίνα Σκορίλα και χαιρέτισαν ο πρόεδρος του μελισσοκομικού Συλλόγου Άρτας Χρήστος Ψύλλιας και ο πρόεδρος εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος.