Με τις μαθητικές παρελάσεις γιορτάστηκε η εθνική επέτειος σε όλο τον Δήμο Ζηρού

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε σε ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού το ιστορικό “ΌΧΙ’ των Ελλήνων, στις 28 Οκτωβρίου 1940. Σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα παρήλασε η μαθητιώσα νεολαία ενώ σε όλες τις Κοινότητες τελέστηκαν δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις και έγιναν καταθέσεις στεφάνων.
Στη Φιλιππιάδα τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Βησσαρίωνα, ενώ ακολούθησαν στο Μνημείο Μπιζανομάχων η επιμνημόσυνη δέηση η κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση των μαθητριών και μαθητών των Σχολείων της πόλης.

Για τον Δήμο Ζηρού και το Δημοτικό Συμβούλιο, στεφάνι κατέθεσε ο αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τάσης. Για την Περιφέρεια Ηπείρου ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ματσίρας. Για την Π.Υ. Φιλιππιάδας ο διοικητής κ. Πάνος Χρήστος, Για το Α.Τ. Φιλιππιάδας η διοικητής, αστυνόμος Α’ κα Αρσένη Ιωάννα. Για το Αεροπορικό απόσπασμα Ακτίου ο υποσμηναγός κ. Βασίλειος Λάκκας. Για την Κοινότητα Φιλιππιάδας ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Κωστάκος, Για τη συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ν. Πρέβεζας ο κ. Παντελής Ζέρης. Για την Εθνική Αντίσταση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Απόστολος Γιολδάσης. Επίσης στεφάνι κατέθεσαν: Το 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιππιάδας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, το 1ο Γυμνάσιο Φιλιππιάδας, το Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας και το Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιππιάδας.
Στο Θεσπρωτικό τελέστηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Γενεσίου της Θεοτόκου. Ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων ενώ ακολούθως η μαθητιώσα νεολαία παρήλασε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Αλέκος Καχριμάνης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Περηφάνια και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που αισθανθήκαμε σήμερα στον Εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου! Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Ελευθέριος Οικονόμου και παρίστατο και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κων/νος Τασούλας!

Πανηπειρωτικός Σύλλογος ΠΑΤΡΩΝ 
Συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε με πολυπληθή αντιπροσωπεία στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940.
Πιο συγκεκριμένα, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και συγκίνηση, αρχικώς, τιμητικό άγημα μπουραζανοφόρων με τη σημαία του Συλλόγου μας έλαβε μέρος στη επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθως, το εν λόγω άγημα, προπορευόμενο επισήμων και πλήθος λαού, τοποθετήθηκε ως τιμητική φρουρά μπροστά από το μνημείο της Δόξας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας), όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από φορείς, σωματεία και οργανώσεις. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Χάιδα Αλέξανδρο, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων-ηρώων.
Τέλος, το τμήμα παρελάσεων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, άνοιξε τιμητικά την παρέλαση στην πόλη της Πάτρας. Οι τιμημένες παραδοσιακές ενδυμασίες, φροντίδα της κ. Χατζηγιάννη Γεωργίας (υπεύθυνης ιματιοθήκης) με τις οποίες παρέλασαν μικροί και μεγάλοι ήταν: η Μπουραζάνα, η Πωγωνίσια, η νυφική Δεροπολίτικη, η Θεσπρωτική (Πλακωτή) καθώς και η βλάχικη βορειοδυτικών Τζουμέρκων.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες όλους όσοι για άλλη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμμετέχοντας τόσο στις επετειακές εκδηλώσεις όσο και στην παρέλαση, εκπροσωπώντας επάξια τον ιστορικό Σύλλογό μας, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Παράταση Κτηματολογίου στον Δήμο Νικολάου Σκουφά
Τη συνδρομή των βουλευτών της Π.Ε Άρτας ζήτησε η δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ροζίνα Βαβέτση, ώστε να προωθηθεί το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για νέα παράταση στο Κτηματολόγιο. Στην επιστολή της, αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές της Π.Ε ΑΡΤΑΣ,
Με αφορμή την ανακοίνωση η Κτηματολόγιο ΑΕ, η οποία τονίζει ότι δεν θα δοθεί καμία περεταίρω χρονική παράταση, ζητούμε την επανεξέταση του θέματος και σας παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες βάση του θεσμικού σας ρόλου, ώστε να δοθεί τελικά νέα παράταση, δεδομένου πως η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Η μη παράταση της ένταξης ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο, και στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, συνεπάγεται με αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των συμπολιτών μας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων»

Πρόσκληση
Σκοποβολή!!! και Χόμπι και Ολυμπιακό Άθλημα
Το Δ.Σ. και τα μέλη του Αθλητικού Σκοπευτικού Σωματείο Άκτιος Απόλλων, μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ΣΚ.Ο.Ε. με αγάπη, μεράκι και πάθος για το άθλημα της Σκοποβολής, πήραμε την απόφαση με σκοπό να ιδρύσουμε ένα σκοπευτήριο ώστε να ωθήσει πολλούς νέους της περιοχής μας να ασχοληθούν με την σκοποβολή είτε ως χόμπι είτε ως Ολυμπιακό Άθλημα. Στα πλαίσια της παρουσίασης του Σωματείου μας, διοργανώνουμε τρεις ημερίδες με τίτλο:
Σκοποβολή!!! και Χόμπι και Ολυμπιακό Άθλημα.
1.Φιλιππιάδα την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, ώρα 8:00μ.μ. Δημαρχείο Δήμου Ζηρού – Αίθουσα Συνεδριάσεων – Υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού
2.Άρτα την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 , ώρα 8:00μ.μ. Επιμελητήριο Άρτας
3.Πρέβεζα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 , ώρα 8:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Βενιζέλου Ελευθερίου 15, Πρέβεζα