Με 5 νέα ενεργειακά οχήματα η «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αρταίων

Στην αντικατάσταση των πέντε οχημάτων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρταίων (ΔΗΚΕΔΑ) που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” με ενεργειακά αποδοτικότερα οχήματα προχωρά ο Δήμος Αρταίων, μετά την ένταξη της πράξης στο πρόγραμμα ΠΕΠ Ηπείρου και την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 82.988,55 ευρώ.
Τα νέα οχήματα που πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλαιά, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την μετακίνηση του προσωπικού για την εξυπηρέτηση ατόμων τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.
Προτεραιότητα για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρταίων είναι η ασφάλεια των μετακινήσεων του προσωπικού αλλά και η εξοικονόμηση χρημάτων από το κόστος συντήρησης τους.

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από την ΠΕΔ Ηπείρου
Την έναρξη του Επιμορφωτικού Προγράμματος με θέμα «Εσωτερικός έλεγχος στους ΟΤΑ: από τη θεωρία στην πράξη» που απευθύνεται σε στελέχη των ΟΤΑ της Ηπείρου, σήμανε η σημερινή πρώτη διαδικασία, παρουσία εκπροσώπων των Δήμων της Ηπείρου.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των αιρετών και υπηρεσιακών διοικήσεων, καθώς και η εκπαίδευση των αρμόδιων στελεχών των Δήμων της Ηπείρου, στην έννοια του Εσωτερικού Ελέγχου, στα οφέλη που μπορούν να επέλθουν από τη λειτουργία του, καθώς και στον τρόπο που αυτός υλοποιείται. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 33 ωρών, θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως και περιλαμβάνει 8 εκπαιδευτικές συναντήσεις σύγχρονης και 3 εκπαιδευτικές συναντήσεις ασύγχρονης εκπαίδευσης.
Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε τη Δευτέρα 22/11 το πρωί, με την πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση που απευθυνόταν στους Δημάρχους ή αρμοδίους Αντιδημάρχους και στους Γενικούς Γραμματείς των Δήμων της Ηπείρου

Σύμφωνη γνώμη Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας
«Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας»
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου με έγγραφό της προς το Δήμο Ηγουμενίτσας διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης τεσσάρων υποέργων της πράξης «Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ηγουμενίτσας».
Ειδικότερα, πρόκειται για τα υποέργα:
-«Προμήθεια ενός (1) καινούργιου απορριμματοφόρου τριαξονικού οχήματος με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας 24m3», προϋπολογισμού 218.240 ευρώ
-«Προμήθεια ενός (1) καινούργιου απορριμματοφόρου διαξονικού οχήματος με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων», προϋπολογισμού 202.120 ευρώ
-«Προμήθεια ενός (1) καινούργιου ανατρεπόμενου φορτηγού τριαξονικού μικτού φορτίου 26t», προϋπολογισμού 173.600 ευρώ
-«Προμήθεια ενός (1) καινούργιου ανατρεπόμενου φορτηγού διαξονικού μικτού φορτίου 19tn με γερανό και αρπάγη», προϋπολογισμού 192.200 ευρώ

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαψεύδει
Με αφορμή διάφορα ανυπόστατα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας, δηλώνεται κατηγορηματικά ότι:
«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για μεταφορά της Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου σε άλλη δημόσια ή ιδιωτική δομή.
Δεν υπάρχει καμία σκέψη για μεταφορά της κλινικής Covid σε άλλο οίκημα εκτός του Νοσοκομείου.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου είναι στην διάθεση όλων για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύδει πληροφορίες. Το γεγονός ότι υπάρχουν μόνιμες δημοσιεύσεις χωρίς να τολμούν να τις διασταυρώσουν δημιουργεί εύλογες απορίες»

Κάλεσμα Χάρη Καστανίδη στους πολίτες για επαγρύπνηση
Στην Ηγουμενίτσα και στα Γιάννενα περιόδευσε την Κυριακή 21.11.2021, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης.
Στην ομιλία του στα Γιάννενα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «οι πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν, γιατί χρησιμοποιούνται μέθοδοι χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Αφού αρχικώς στήθηκε σειρά δημοσκοπήσεων, ακολούθησαν συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία με βάση τα «αξιόπιστα» στοιχεία των δημοσκοπήσεων φιλοξενούν ή απορρίπτουν υποψηφίους, σύμφωνα με τις «δημοσκοπικές υποδείξεις» διαφόρων συμφερόντων.»

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή, η αντίδραση των φορέων της Πρέβεζας στη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής
Την καθολική αντίδραση των επιστημονικών, επαγγελματικών, πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων του Νομού Πρέβεζας στο ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, φέρνει στη Βουλή, με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Ο κ. Μπάρκας φέρνει στην Εθνική Αντιπροσωπεία τις Επιστολές και τις Ανακοινώσεις, που έχει στείλει το σύνολο σχεδόν των φορέων που δραστηριοποιούνται στον Νομό, με τις οποίες όχι μόνο αντιτίθενται στο ενδεχόμενο μεταφοράς του πανεπιστημιακού τμήματος από την Πρέβεζα, αλλά ταυτόχρονα καταθέτουν προτάσεις για την ενδυνάμωση της παρουσίας στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας, με τη λειτουργία επιπλέον τμημάτων στον πανεπιστημιακό χώρο της Πρέβεζας, προοπτική που ευνοείται από τις υπάρχουσες υποδομές, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την επάρκεια σε ακαδημαϊκό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό.

ΕΤΑΝΑΜ
Παράταση για υποβολή Προτάσεων στο Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020»
H ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ, ως Ενδιάμεσος Φορέας του ΕΠΑλΘ 2014-2020, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER, ανακοινώνει την παράταση για την υποβολή προτάσεων της 1ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» (Μέτρο 8.3.3: Άρ. 63 του Καν. 508/2014 ‘Εφαρμογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης’), του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 -2020»
Ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στήριξης στο ΠΣΚΕ ορίζεται η 10/12/2021, ώρα: 16:00 μμ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, τη συμπλήρωση των αιτήσεων στήριξης και άλλες διευκρινίσεις στα τηλ. επικοινωνίας 2682089150,& 2681077115