Με covid ο Βασίλης Ψαθάς

Την πόρτα και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά χτύπησε ο covid-19, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτηση στο facebook. «O covid-19 τελικά χτύπησε και τη δική μου πόρτα. Σήμερα βρέθηκα θετικός σε τεστ που έκανα. Είμαι τριπλά εμβολιασμένος και με ήπια συμπτώματα. Απαιτείται μεγάλη προσοχή απ’ όλους, φοράμε μάσκα, εμβολιαζόμαστε, κάνουμε τεστ για να περάσουμε κι αυτή τη δύσκολη περίοδο» αναφέρει ο Βασίλης Ψαθάς.
Του ευχόμαστε περαστικά.

Rapid test θα διενεργηθούν στον Δήμο Ζηρού και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 
Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί ελέγχους Rapid test, θα πραγματοποιήσει πρόσθετη επίσκεψη στον Δήμο μας, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι διαγνωστικοί έλεγχοι για την Covid -19, γίνονται στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Δε θα πραγματοποιηθεί φέτος, η ρίψη του Τιμίου Σταυρού
Κατόπιν συνεννόησης με τους εμπλεκόμενουςθεσμούς, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι λόγω της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή και της επιβαρυμένης κατάστασης από την πανδημία, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την ημέρα των Θεοφανίων, 6 Ιανουαρίου, προς αποφυγή κάθε συνωστισμού και με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Θα πραγματοποιηθεί μόνο ο καθιερωμένος Μεγάλος Αγιασμός στους Ιερούς Ναούς τηρουμένων τωναυστηρών πρωτοκόλλων που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
Με την ελπίδα όλοι μαζί του χρόνου υγιείς να τιμήσουμε τα Θεοφάνια, ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με Υγεία, Χαρά και Αισιοδοξία.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Δεκέμβριο 2021 στην Ήπειρο
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Δεκέμβριοτου 2021, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν -10-τροχαία ατυχήματα (έναντι -3-το 2020). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
-3-θανατηφόρα τροχαία (έναντι κανενός το 2020)
-1-τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2020)
-6-τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -2- το 2020)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -13-παθόντες (έναντι -4-το 2020). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
-3-νεκροί(έναντι κανενόςτο 2020)
-1- σοβαρά τραυματίας (όπως και το 2020)
-9- ελαφρά τραυματίες (έναντι -3- το 2020)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
• υπερβολική ταχύτητα
• παραβίαση πινακίδας STOP
• ολισθηρότητα δρόμου
• μη ρύθμιση ταχύτητας με βάση τις επικρατούσες συνθήκες