Μηνύματα φορέων και πολιτών για την 49η επέτειο από την εξέγερση

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ΙΩΑΝΙΝΩΝ για την επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων τιμά την 49η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Το μήνυμα της εξέγερσης συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας και της νέας γενιάς για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Παραμένει ζωντανό και επίκαιρο εμπνέοντας τους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα του σε μία καλύτερη ζωή. Θυμίζει ότι υπάρχει ελπίδα.
Σήμερα, στις δύσκολες καταστάσεις για την δημοκρατία και το λαό μας, συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.
Το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων θα συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και στην πορεία με αφετηρία την οδό Δομπόλη.
Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου στις 18:00 στην συγκέντρωση και στην πορεία με αφετηρία την οδό Δομπόλη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. θα καταθέσει στεφάνι προς τιμή των Ηρώων και των Αγωνιστών ,στο μνημείο στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.

Τμήμα ΑΔΕΔΥ Άρτας
Με ενότητα και αγώνα, για τα Πολυτεχνεία του σήμερα
Ανακοίνωση από την ΑΔΕΔΥ Άρτας σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου στην οποία αναφέρονται: «49 χρόνια μετά τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών και του λαού, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξήλωμα και στην πτώση της αμερικανοκίνητος χούντας των συνταγματαρχών, τα αιτήματα του Νοέμβρη μοιάζουν τρομακτικά επίκαιρα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο στη χώρα, κλιμακώνουν την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, στο λαό και στη νεολαία.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Αυτό ήταν γραμμένο σε τοίχους και πανό το ’73, αυτό είναι γραμμένο και σήμερα: δουλειά, υγεία, παιδεία, δημοκρατικές ελευθερίες, ζωή και όχι επιβίωση.
Για αυτά απεργήσαμε και διαδηλώσαμε στις 9 του Νοέμβρη και γεμίσαμε δρόμους και πλατείες! Για αυτά θα βρεθούμε την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022 στον δρόμο ξανά.
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ
Τα συνθήματα στις πύλες του Πολυτεχνείου για να φύγουν οι βάσεις και οι αμερικανοί, δίνουν πνοή στον επιβεβλημένο, ειδικά σήμερα, αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην πολεμική απειλή, ενάντια στην πρόθυμη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού, την συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.
Ο Νοέμβρης, μας δείχνει τον δρόμο! Σε αυτόν θα βαδίσουμε και εμείς !
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2022, στην συγκέντρωση και πορεία, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς. Τιμή για τους αγώνες και τους αγωνιστές είναι οι αγώνες του σήμερα».