Μια ακόμα σύσκεψη για την αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου

Ο Δήμαρχος Αρταίων συγκάλεσε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης, την Αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου και της Παραλίμνιας Ζώνης.
Παρουσία των Δημάρχων, Νικολάου Σκουφά Ροζίνας Βαβέτση, Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστου Χασιάκου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννη Γκολομάζου και του Μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής της «Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών» Γιάννη Σπύρου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σύσκεψη για το θέμα, στην οποία παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συνταχθούν και να προχωρήσουν οι μελέτες που απαιτούνται.
Υπενθυμίζεται, πως το στάδιο των μελετών είναι απαραίτητο προκειμένου να διεκδικήσουν την ένταξη έργων που αφορούν την Λίμνη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εν αναμονή του τρέχοντος ΕΣΠΑ, στο Ταμείο Ανάκαμψης ή στο «Αντώνης Τρίτσης».
Όπως εξήγησε και ο οικοδεσπότης της σύσκεψης, Χρήστος Τσιρογιάννης, η διεκδίκηση χρηματοδότησης και εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης για την ανάπτυξη της λίμνης, καθώς και της παραλίμνιας ζώνης, θα αποτελέσει τη βάση διεκδίκησης κονδυλίων για την ένταξη των αναπτυξιακών έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Νέο Αριστερό Ρεύμα: Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών
Με ανακοίνωσή του το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
προτείνει άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και μαζικές άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού από τους εκατοντάδες γιατρούς που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους είτε για πρόσληψη, είτε για έναρξη ειδικότητας.
Επίταξη ΑΜΕΣΑ όλου του μεγάλου ιδιωτικού τομέα (μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων) χωρίς αποζημίωση καθώς και οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί μπορούν και πρέπει να ριχτούν στη μάχη με ένταξή τους, υπό δημόσιο σχεδιασμό, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Προληπτικά rapid tests στους υπαλλήλους του Δήμου Ηγουμενίτσας
Με επιτυχία διενεργήθηκε σήμερα νέος προληπτικός έλεγχος για τον Covid-19, στους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι υπεβλήθησαν στα τεστ και βρέθηκαν στο σύνολό τους αρνητικοί στον κορωνοϊό.
Στο πλαίσιο της λήψης όλων τα απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων, ο προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα σε όλο το προσωπικό του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Παράλληλα συνεχίζεται η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, την τηλεργασία, την προσέλευση των Δημοτών αποκλειστικά με ραντεβού για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε ισχύ βρίσκονται επίσης οι αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου για την έκδοση εγγράφων και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ συνεχίζονται και οι τακτικές απολυμάνσεις δημοσίων χώρων και κτηρίων.