Μια Νέα Κουλτούρα που δεν θα στηρίζεται στο ''εμείς και οι άλλοι''

Γράφει η Παρασκευή Δούλη

Υποψήφια βουλευτής με το «ΕΝΩΝΩ» Ν. Άρτας

Οικονομία: Τροποποίηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό για τη ρύθμιση των δανείων. Ποινικοποίηση της μη-συμμόρφωσης των τραπεζών σε αυτό ως καταχρηστική άσκηση αό μέρους τους έναντι του δανειολήπτη. Κούρεμα εξωλογιστικών τόκων από κυμαίνονται 20-30% στις τράπεζες, ως βασική τήρηση της τραπεζικής δεοντολογίας. Αυτή είναι η μόνη ουσιαστική λύση του προβλήματος αυτού. Όταν πληρεί συγκεκριμένα κριτήρια η πρόταση του δανειολήπτη, θα πρέπει ουσιαστικά να θεωρείται καταχρηστική η άρνηση της τράπεζας απέναντι σε αυτή την πρόταση και να άγεται η δικαστική επίλυση του θέματος. Επίσης, για την απαλλαγή της χώρας μας από το χρέος, το ΕΝΩΝΩ προτείνει αύξηση του παραγόμενου πλούτου, με αύξηση πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και τεχνολογικής ανάπτυξης μέσω ενός cluster υπό το brand name ”ΕΛΛΑΔΑ” καθώς θα ενώνει όλους τους νομούς της χώρας και κάθε logistic center κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας) όπου θα γίνεται τυποποίηση, πιστοποίηση και προώθηση του προϊόντος, καθώς και ενοποίηση της εγχώριας παραγωγής. Μόνο έτσι θα υπάρξει αύξηση εγχώριου παραγόμενου πλούτου. Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να πράξουμε στο ΕΝΩΝΩ. Θα πρέπει να αυξήσουμε τον πλούτο μας όχι μόνο φυσικά για το χρέος αλλά και για την μείωση της ανεργίας και την πλήρη απασχόληση των νέων που θέλουν να εργαστούν ενώ με τα παρόντα δεδομένα στην παρούσα κατάσταση παραμένουν άνεργοι (με άνω των 12 μηνών ανεργία) και μια κυβέρνηση που τους βαπτίζει ”αέργους” ενώ οι νέοι αυτοί θέλουν να εργαστούν αλλά δεν βρίσκουν εργασία λόγω των λανθασμένων, ανεπαρκών αλλά και δόλιων χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Περιβάλλον: Το ΕΝΩΝΩ δεν τάσσεται σε καμία περίπτωση κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπως η αιολική, συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται κατά των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων. Αρκεί αυτό να γίνεται μέσω διαπιστευμένων πρωτοκόλλων που λαμβάνουν υπόψιν τους την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και δεν γίνονται αυθαίρετα εις βάρος του περιβάλλοντος, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα σκιώδη συμφέροντα. Το ΕΝΩΝΩ είναι κατά της υποκρισίας και όχι κατά της Ψηφιακής Τεχνολογίας, της Ρομποτικής, της Βιοτεχνολογίας και της Πρασινης Ενέργειας. Το ΕΝΩΝΩ είναι απλά κατά των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΟΓΩΝ (δηλ. της αλόγιστης, αυθαίρετης και φθοροποιού χρήσης τους) και της ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ. Είμαστε κατά των ενεργειών που αποβαίνουν μοιραίες ως προς τις προστατευόμενες εκτάσεις άγριας ζωής, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των αρχαιοτήτων και του πολιτισμού. Είμαστε κατά της διεφθαρμένης μπίζνας τύπου Covid Business σε κάθε τομέα και όχι κατά της Τεχνολογίας και της Ανάπτυξης. Eίμαστε υπέρ σε ότι προάγει την Αυτονόμηση των Πολιτών και κατά σε ότι προωθεί τη δουλεία και τα δόλια σχέδια μονοπωλίων και ολιγαρχιών. Προάγουμε τον Εξορθολογισμό της Ανάπτυξης. Και φυσικά, ναι, δεν πρέπει να υπάρχουν ανεμογεννήτριες σε προστατευόμενα περιβάλλοντα και ζωτικής σημασίας για τα εγχώρια οικοσυστήματα και την οικολογική ισορροπία.

Μεταναστευτικό: Πλήρης έλεγχος και επανασχηματισμός εγγράφων εισερχομένων ατομων. Επανασύσταση των διαβατηρίων με την αντίστοιχη πρεσβεία της εκάστοτε χώρας προέλευσης που θα δηλώνουν οι νεοαφιχθέντες μετανάστες επί του ελληνικού εδάφους. Επίσης, ένα γενικό μέτρο για τη διατήρηση της οικονομίας που αφορά ντόπιους και μετανάστες είναι η παρακράτηση του 10 με 20% των χρημάτων που στέλνονται στο εξωτερικό από ημεδαπούς και αλλοδαπούς εργαζόμενους. Επίσης, θα πρέπει να θεσπιστεί το ανώτατο όριο-κατώφλι το οποίο αντέχει η ελληνική κοινωνία η δημόσια ασφάλεια και το ελληνικό παραγωγικό δυναμικό. Τέλος, προάγουμε την κατάθεση πρότασης του ΕΝΩΝΩ από κοινού με το Δημοκρατικό Κουρδικό Κόμμα της Συρίας για τη δημιουργία Κέντρων Ασφαλών Θυλάκων στη Συρία και στο Βόρειο Ιράκ με τη συνεργασία/εποπτεία του ΟΗΕ και της Κουρδικής Πολιτοφυλακής για την επαναπροώθηση των μεταναστών στις περιοχές αυτές, κάτι που θα απάλλασσε την Ελλάδα μέχρι και από το 50% του μεταναστευτικού βάρους.

Παιδεία: Διαμόρφωση ειδικών Σχολείων Τέχνης, Άθλησης και Πολιτισμού (Θεάτρου, Μουσικής και Καλών Τεχνών, Εικαστικών, κλπ). Δημιουργία Βιωματικών Κέντρων Πολιτισμού και δημιουργία μιας ισχυρής εκπαιδευτικής κουλτούρας Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Η Γ’ Λυκείου θα πρέπει να μετατραπεί σε έναν προάμβωνα εισόδου στα Πανεπιστήμια, στον οποίο τα παιδιά θα δίνουν όχι μία αλλά πολλαπλές κλιμακωτές εξετάσεις ώστε να εισέλθουν με τα κατάλληλα εφόδια γνώσεων στις επιθυμητές σχολές. Επίσης, στα δημόσια πανεπιστήμια θα πρέπει να δίνεται κίνητρο και διέξοδος να συνεργαστούν με μη-κερδοσκοπικά και μη-κρατικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα παραχωρούν 10-15% από τις θέσεις τους στους επιλαχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ μέρος των διδάκτρων θα διοχετεύεται προς ένα ταμείο υπέρ των δημοσίων Πανεπιστημίων. Τέλος, θα πρέπει να χορηγηθούν Ευρωπαϊκά κονδύλια για την αναμόρφωση των σχολικών και παενεπιστημιακών βιβλίων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα το 1978 στην τότε Δυτική Γερμανία όπου εργάζονταν ο πατέρας μου ως εκπαιδευτικός στα εκεί Ελληνικά σχολεία. Σε ηλικία δύο ετών επέστρεψα με τους γονείς μου στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκα μόνιμα υτην πόλη της Άρτας. Από πολύ μικρή ηλικία γαλουχήθηκα με τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσειςτου τόπου μας. Οταν ενηλικιώθηκα μετοίκηυα υτη Οεσυαλονίκη όπου και σπούδασα στο ιδιωτικό ινυτιτούτο Παστέρ βοηθός φυσιοθεραπείας. “Εκανα εξάμηνη πρακτική στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και εργάυτηκα 3 χρόνια σε ιδιωτικό φορέα οταν χώρο της Φυσιοθεραπείας Συμπλήρωνα τις σπουδές μου στον τομέα της υγείας σπουδάζοντας αλλά δύο έτη νοσηλευτική, την οποία εξασκώ με συνέπεια και αγάπη τα τελευταία 17χρονια, ένα ντο νοσοκομεία Παπαγεωργίου της Οευυαλονίκης και 16 χρόνια στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, υτην ΑΘήνα.
Την περίοδο της πανδημίας του κορωνοιου προυέφερα τις υπηρεσίες μου στο τμήμα covid των επειγόντων του Ευαγγελισμού καθώς και σε τμήμα CΟVID. Επίυης, είμαι κάτοχος πτυχίου στον τομέα Διοίκηυης και Κοινωνικής Πρόνοιας του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας (πρώην ΑΤΕΙ Αθηνών), νυν πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής.
“Εκανα εξάμηνη εξάσκηση ντο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ανηλίκων, παράρτημα του Ευαγγελισμού καθώς και και δύο τρίμηνες πρακτικές σε κέντρο Φιλοξενίας Ανηλίκων προυφύγων. Η εμπειρία αυτή με ευαισθητοποίησε απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής και με κινητοποίησε κοινωνικά και πολιτικά.
Μεγάλη Θέση στην ζωή μου, κατέχει η ενασχόληση μου με τηνΤέχνη μέσα από το χώρο του Θεάτρου ως εραυιτέχνης ηθοποιός και της ποίηυης.
Αποδέχθηκα την πρόταση από τον πρόεδρο του ΕΝΩΝΩ Νικόλαο Μαυραγάνη να με συμπεριλάβει ντο ψηφοδέλτιο του κόμματος ως υποψήφια βουλευτή ντο νομό Άρτας, συνταυτιζομενη με τις αρχές της ιστορικής διακήρυξης του.
Ως πρόσταγμα έχω την προσφορά στον πολίτη, την ισονομία, την επιστροφή στις ηθικές αξίες, την δικαιοσύνη και φυσικά την ανάπτυξη του νομού μένα από προτάσεις μου που η ίδια Θα καταθέσω στον ζωντανό διάλογο μετον Αρτινο λαό.