ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Το Μουσείο απέσπασε δύο βραβεία στα Tourism Awards
Μετά τα τρία περσινά βραβεία στα Tourism Awards 2019, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών απέσπασε άλλες δύο βραβεύσεις στα φετινά Tourism Awards 2020, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη συνεχή του προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες που αφορούν είτε το ίδιο το Μουσείο, είτε τις δραστηριότητες που αναπτύσσει.
Ειδικότερα έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:
1. Gastronomy – Τοπικά προϊόντα: Βραβείο SILVER για τα προϊόντα μανιταριών και τρούφας που παράγει
2. Tourism Attractions – Μουσεία, Αρχαιλογικοί Χώροι: Βραβείο BRONZE
Πρόκειται για δύο σημαντικές διακρίσεις, με ιδιαίτερα μεγάλη αξία, αφού για τα βραβεία αυτά ανταγωνίζονται οι μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας, μεγάλοι πολιτιστικοί οργανισμοί κτλ.
Με την ευκαιρία της βράβευσης, ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Πάλλας δήλωσε: «Η περσινή, αλλά και η φετινή βράβευσή μας από τα Tourism Awards, καταδεικνύουν τη συνεχή μας προσπάθειά για άριστες υπηρεσίες στους επισκέπτες. Για μας, ο σεβασμός στον επισκέπτη, η προσφορά νέων δράσεων, αλλά και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες μας, αποτελούν υποχρέωση και υπ’ αριθμόν ένα κανόνα στη λειτουργία μας.»

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Πρόσκληση σε ετήσια γενική συνέλευση
Την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020, και ώρα 11:00 π.μ. ορίζεται να λάβει χώρα στα γραφεία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών,
«Το Σπίτι του Ηπειρώτη, (Μουρούζη 14-16, 1ος όροφος) η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση με τα εξής θέματα:
– διοικητικός και οικονομικός απολογισμός,
– προγραμματισμός και προϋπολογισμός έτους,
– εφαρμογή μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού: ανακύπτοντα θέματα.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, όπως κάθε φορά συμβαίνει στην πρώτη συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική συνεδρίαση, την Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020, την ίδια ώρα (11.00 π.μ.) και στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα. Τηρούνται αυστηρώς όλα τα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα υγείας.
Παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση.

Δήμος Ιωαννιτών: Με μικρές αλλαγές «πεζοδρόμηση» της παραλιμνίου ως το τέλος Ιουνίου
Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα συνεχιστεί η «πεζοδρόμηση» στην παραλίμνια περιοχή καθώς το μέτρο έχει αγκαλιαστεί από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Με βάση τα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα εφαρμογή του μέτρου και μετά από συνεννόηση με την Τροχαία, από την Δευτέρα 8 Ιουνίου επέρχονται αλλαγές όσον αφορά το χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αλλά και όσον αφορά τους δρόμους.
Σκοπός άλλωστε του μέτρου είναι να αποδοθεί χώρος στους πολίτες ώστε να κινούνται με άνεση και ασφάλεια αλλά και να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακός φόρτος σε ορισμένους οδικούς άξονες.
Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος από την ερχόμενη Δευτέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων θα ισχύει από τις επτά το απόγευμα μέχρι στις έντεκα το βράδυ.

Η “Δημοτική Αναγέννηση” καταγγέλλει
Η “Δημοτική Αναγέννηση” καταγγέλλει την αυθαίρετη ενέργεια του Δημάρχου Αρταίων κου Τσιρογιάννη να μην επιτρέψει σε υπάλληλο του Δήμου Αρταίων να συμμετέχει στην διαδικασία “της κινητικότητας” (ο ν. 4420/2016 επιτρέπει την διαδικασία της κινητικότητας μεταξύ των υπηρεσιών του Δημοσίου με την θέληση των εργαζομένων).
«Καλούμε τον Δήμαρχο Αρταίων να επαναπροσδιορίσει την στάση του λαβαίνοντας σοβαρά υπ’όψιν του την θέληση και το νόμιμο δικαίωμα του εργαζομένου. Η Δημοκρατία απαιτεί σεβασμό στην γνώμη όλων μας και προσπερνάει αυθαιρεσίες και μονομερείς ενέργειες» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει η επικεφαλής της ‘Δημοτικής Αναγέννησης” Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια και η γραμματεία της παράταξης.

*Η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΗΠΕΙΡΟ καλεί τη Παρασκευή
7/6 στις 7 μ.μ σε συλλαλητήριο «ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νόμο που
ψήφισε η κυβέρνηση».

*«Η υπουργός Παιδείας τορπιλίζει διαρκώς τη συζήτηση, δεν επιθυμεί τη συναίνεση και διαρκώς προσπαθεί να καρπωθεί το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμους τομείς της εκπαίδευσης», τόνισε η Μερόπη Τζούφη στην 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ειδική αναφορά έκανε στο πρόβλημα στέγασης των Προτύπων στα Ιωάννινα, καθώς το νέο σχολείο που προτείνει η κ. Κεραμέως, έρχεται να καταργήσει το ιστορικό λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής, ένα από τα καλύτερα σχολεία της πόλης. «Η προχειρότητα της ρύθμισης θα έχει ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η εκπαιδευτική καθημερινότητα, αφού οι σημερινοί μαθητές θα αναγκαστούν να διασκορπιστούν, ενώ ταυτόχρονα θα χαθούν δεκάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών».

*Την κάλυψη των κενών θέσεων εποχικών πυροσβεστών της προκήρυξης του 2019 από τους πίνακες των επιλαχόντων της προκήρυξης αυτής ζητεί από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που συνυπογράφουν οι βουλευτές Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Αμυράς, Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Μπουκώρος. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι πολλές από τις θέσεις της συγκεκριμένης προκήρυξης εξακολουθούν να παραμένουν κενές έως σήμερα καθώς, αφ’ ενός πολλοί επιλαχόντες δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση, αφ’ ετέρου επιτυχόντες έχουν εν τω μεταξύ παραιτηθεί για διάφορους λόγους.

*Τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη επέλεξαν χθες το απόγευμα οι Επικεφαλής των Πολιτικών Ομάδων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ως εισηγητή για τη νέα ενισχυμένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και το rescEU. Όπως είχε δηλώσει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula Von der Leyen στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το rescEU ήταν από τα προγράμματα που λειτούργησαν σωστά κατά τη διάρκεια της Πανδημίας. Πάνω από 60.000 Ευρωπαίοι πολίτες επέστρεψαν στις χώρες τους χάρη στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση του Μηχανισμού και χιλιάδες μάσκες και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός αγορασμένος κατά 100% από την Ένωση εστάλη σε Ιταλία, Ισπανία και Κροατία μετά από αίτημά τους.

*Για τους αυτοτελώς απασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές περιόδου απασχόλησης μηνών Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, παρέχεται δυνατότητα καταβολής μειωμένων εισφορών κατά ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί του ποσού που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία επιλογής ή κατάταξής τους

*Στο πλαίσιο στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία, η Eurobank συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια και αξιοποιεί κάθε μέτρο και δυνατότητα για την ενίσχυση της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθεί η απασχόληση. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (EAT), η Eurobank συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19» (Ταμείο Εγγυοδοσίας) για τη χορήγηση νέων δανείων σε κεφάλαια κίνησης ύψους, περίπου,800 εκ. ευρώ, καλυπτόμενων από την εγγύηση της ΕΑΤ. Οι υποστηριζόμενες χρηματοδοτήσεις πραγματοποιούνται με την εγγύηση που παρέχεται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της ΕΑΤ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο, και με τη συνεισφορά του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ).

*Οι προσπάθειες διάσωσης των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων της περιοχής Γεωργικής Σχολής, φαίνεται να καρποφορούν μετά την συνάντηση που είχε η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και της πρόταση να παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η προθεσμία ολοκλήρωσης της τεχνικής ανασυγκρότησης των ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορά του Χρήστου Γκόκα προς την Υπουργό Παιδείας
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα θέματα που παρουσιάστηκαν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών λόγω της υγειονομικής κρίσης, όπως αυτά καταγράφονται στην επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας.
Συγκεκριμένα, τα προβλήματά τους εστιάζονται στη σύνδεση της λειτουργίας τους με τα δημόσια σχολεία, παρόλο που είναι ανεξάρτητα Κέντρα Εκπαίδευσης με σχετική άδεια.
Επίσης, αναφέρεται το αίτημα να τους δοθεί εκ νέου το επίδομα ειδικού σκοπού, καθώς η επαναλειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών γίνεται σταδιακά και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.
Ενώ, προς διευκόλυνση των Κέντρων αυτών, κρίνεται αναγκαίο οι διαδικασίες επικαιροποίησης των αδειών λειτουργίας να μεταφερθούν για το επόμενο έτος.
Με την αναφορά του ο κ. Γκόκας και καταθέτοντας την επιστολή, ζητά από τους δύο Υπουργούς να λάβουν υπόψη τα σχετικά ζητήματα και να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους.