Μουσικό Σχολείο Άρτας: Το Μουσικό Σύνολο «Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής» στους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης

Το μουσικό σύνολο «Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής» του Μουσικού Σχολείου Άρτας, το Σάββατο στις 9/3/24, συμμετείχε στους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη. Η όλη προετοιμασία αποδείχθηκε μια ιδιαίτερα ωφέλιμη και δημιουργική διαδικασία. Αρχάριοι και προχωρημένοι μαθητές απ’ όλες τις τάξεις του γυμνασίου και λυκείου δούλεψαν με ζήλο και συνέπεια και κατάφεραν, ενάντια στον χρόνο και στις όποιες δυσκολίες, να συνεργαστούν μεταξύ τους αρμονικά και αποτελεσματικά.

Όπως σημειώνουν και σε ενημέρωση οι καθηγητές του Μουσικού Συνόλου «Λαϊκής – Ρεμπέτικης Μουσικής» Σκαμνέλος Μάριος, Σκαμνέλος Μπάμπης, Ψαλλίδας Ηλίας, η συμμετοχή σ’ έναν τέτοιο διαγωνισμό, που προάγει την ευγενή άμιλλα, σ’ έναν χώρο συνάντησης και συναναστροφής με μαθητές και εκπαιδευτικούς από σχολεία άλλων νομών, απ’ όλη την Ελλάδα, σε μια αίθουσα υψηλών προδιαγραφών, με κοινό και κριτική επιτροπή, μέσα σ’ ένα κλίμα ενθουσιασμού, ήταν, αν μη τι άλλο, μια μοναδική εμπειρία. Μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις και δράσεις, καλλιεργούνται οι δεξιότητες των παιδιών, ενεργοποιούνται τα εσωτερικά τους κίνητρα και αναδεικνύονται τα ταλέντα που κρύβουν μέσα τους.

Οι μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι, έχοντας στις «αποσκευές» τους πολύτιμες βιωματικές εμπειρίες, νέες γνώσεις και όμορφες αναμνήσεις. Με όλα τα παραπάνω ερεθίσματα, στόχος είναι η διέγερση του ενδιαφέροντος των μαθητών και η βαθύτερη ενασχόλησή τους με την μουσική, η οποία, κατά γενική παραδοχή και σε κάθε περίπτωση, συμβάλλει τα μέγιστα στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.