Μπορούμε και καλύτερα! «Εγκεφαλικό» Αγρινιώτη στη Λευκάδα με έξτρα χρέωση για air condition και χρήση κάρτας!

Σοκ έπαθε ένας Αγρινιώτης, τακτικός επισκέπτης της Λευκάδας, όταν άκουσε τον ιδιοκτήτη του δωματίου που είχε κλείσει για διαμονή να του ζητά έξτρα λεφτά, από αυτά που είχαν συμφωνήσει, για να πάρει το τηλεκοντρόλ του air condition!

Μάλιστα, η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε καθώς η τιμή ανέβηκε ακόμη περισσότερο όταν ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει με κάρτα!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως. Ο…ήρωας της καταγγελίας (η οποία εύλογα δημοσιεύεται χωρίς περαιτέρω στοιχεία) που έφτασε στη στήλη θα πήγαινε για δεύτερη χρονιά στα ίδια δωμάτια όπου φιλοξενήθηκε και πέρυσι, μιας και είχε μείνει ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την προηγούμενη εμπειρία του.

Είχε συμφωνήσει στα 75 ευρώ τη βραδιά και νόμιζε ότι όλα είχαν τακτοποιηθεί. Όμως, όταν έφτασε στο δωμάτιό του διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε τηλεκοντρόλ για το air condition και αναζητώντας το στην ρεσεψιόν δέχτηκε την πρώτη… σφαλιάρα. “Ξέρετε για την χρήση του air condition προβλέπονται άλλα 10 ευρώ στην τιμή του δωματίου, κάθε μέρα”, ήταν η απάντηση.

Φυσικά, ακολούθησαν ομηρικές μάχες, όμως μάταιες αφού ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναζητήσει μαζί με την παρέα του άλλο δωμάτιο.

Έκανε, λοιπόν, υπομονή ο ήρωάς μας, πέρασαν οι μέρες της παραμονής του και ήρθε η ώρα να πληρώσει για το τσεκ άουτ. Φευ, τον περίμενε και νέα έκπληξη, διότι είχε την φαεινή ιδέα να ζητήσει να πληρώσει με κάρτα. Εκεί πληροφορήθηκε ότι με κάρτα η τιμή είναι τελείως διαφορετική και από 75 ευρώ πάει στα 125 ευρώ!
Αν και γνωρίζει η στήλη, καλό θα ήταν να μην αναφερθούν οι διάλογοι που ακολούθησαν, πάντως τα ηθικά διδάγματα είναι πολλά. Το ένα είναι ότι δεν θα εκλείψει ποτέ το… επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα ιδιοκτήτη του καλοκαιριού.

Και το δεύτερο ηθικό δίδαγμα από όλα αυτά είναι ότι πρέπει πάντα να έχουμε ένα αποδεικτικό της κράτησής μας, ένα mail τουλάχιστον που θα αποδεικνύει τι τηρήθηκε και τι όχι από όσα συμφωνήσαμε με αυτόν που μας παρέχει την υπηρεσία του.
Για να είμαστε και νομικά καλυμμένοι, εκτός των άλλων… και χρήση κάρτας!
(sinidisi.gr)