Πάντα άψογος…

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Παύλο Στασινό, στη πολύχρονη πορεία του στο Νοσοκομείο της Άρτας, αλλά και στην ενασχόλησή του με την πολιτική, είναι πως δεν αλλοίωσε τον χαρακτήρα του, που ήταν πάντα ανθρωποκεντρικός, ήταν ανθρώπινος, πάνω και πέρα απ’ όλα.

Αυτό, το διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά, μετά μια ανάρτηση στο FACEBOOK του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, που βρέθηκε στο Νοσοκομείο Άρτας για μια επέμβαση. «Οι θεράποντες ιατροί μου, και ειδικά ο Παύλος Στασινός τον οποίο εκτιμώ και σε προσωπικό, σε επαγγελματικό και σε πολιτικό επίπεδο, με διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα είμαι πίσω στον αγώνα της καθημερινότητας» σημείωσε ο Δήμαρχος Αρταίων στην ανάρτησή του.

Για όσους δεν ξέρουν, να επισημάνουμε πως ο Παύλος Στασινός βρέθηκε αντίπαλος του Χρήστου Τσιρογιάννη για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αρταίων το 2014 και ήταν επί 5 χρόνια στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Αλλά είπαμε, ο Παύλος Στασινός, βάζει πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο…

Καθημερινότητα…
Πάντως, η μικροπεριπέτεια του Χρήστου Τσιρογιάννη, ίσως εξηγεί και πως καμιά φορά οι πολιτικοί, ξεχνούν τα βασικά, που είναι πρώτα απ’ όλα η υγεία….

Και ο Δήμαρχος Αρταίων το ξέχασε αυτό… κι όπως λέει «για μια επέμβαση ρουτίνας (σκωληκοειδίτιδα), από αυτές που λες “έχω χρόνο ας κάνω πρώτα και αυτό” μέχρι που να μην υπάρχει πια άλλο περιθώριο, και έτσι είμαι στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας».

Τελικά, η καθημερινότητα, είναι ο πιο «ύπουλος» εχθρός, αφού δεν σου επιτρέπει να σκεφθείς ψύχραιμα και να βάλεις προτεραιότητες, αλλά τρέχεις να προλάβεις πότε το ένα και πότε το άλλο…

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ευχαρίστησε επίσης «…τον διοικητή του Νοσοκομείου Βαγγέλη Ντάκουλα, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πολύ καλή δουλειά που παρέχουν προς όλους τους νοσηλευόμενους».

Ανακουφισμένος!

Την πανδημία με τον κορωνοϊό, είναι κάποιοι συμπολίτες μας που τη βιώνουν πιο πιεστικά, που ξημερερώνουν και βραδιάζουν με την έγνοια του Covid-19. Ένας από αυτούς που τη βιώνει σε μεγάλο βαθμό, είναι και ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, ο Δημήτρης Πετανίτης.

Ο Πτηνοτροφικός είναι ένας ζωντανός οργανισμός και η λειτουργία του πολυσχιδής, από τους δεκάδες εργαζόμενους, μέχρι τους συνεταίρους και συνεργαζόμενους πτηνοτρόφους, τους μεταφορείς, τους εξωτερικούς συνεργάτες, που έρχονται και από άλλα μέρη.

Ο Πτηνοτροφικός επίσης είναι μια μεγάλη οικονομική μονάδα για την περιοχή μας, μάλλον η μεγαλύτερη και ο Δημήτρης Πετανίτης, που γνωρίζει τα μεγέθη, ξέρει καλύτερα απ’ όλους και το τι διακυβεύεται, αν κάτι δεν πάει καλά μέσα στις γιορτές.

Έτσι, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων απ’ τον ΕΟΔΥ, σε όλες τις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού, ένοιωσε μεγάλη ανακούφιση, απ’ τα αποτελέσματα που ήταν όλα αρνητικά.

Τάσεις…
Εν μέσω λοιπόν πανδημίας, γίνονται και δημοσκοπήσεις… έγιναν λοιπόν και οι «Τάσεις MRB» όπως λέγονται, που βρήκαν… 15 μονάδες μπροστά τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ… εντάξει, σιγά το νέο, θα μου πεις…

Νομίζω πατριώτη, πως αλλού είναι το σημαντικό εύρημα… Σύμφωνα με τις τάσεις της MRB οι πολίτες θεωρούν ότι τα 4 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Πανδημία – Covid 19 με 47,9 %, ανεργία με 47 %, υγεία/περίθαλψη με 45, 4 %, οικονομική ανάπτυξη με 29,3 %.

Εδώ σε θέλω κάβουρα, που λένε… καθότι, όταν ο φόβος για την πανδημία είναι ίσα με τον φόβο της ανεργίας, τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους πολιτικούς… όταν η πανδημία, φύγει, τότε θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την ανεργία… και η ανεργία, με ημίμετρα, τύπου «μη επιστρεπτέου» επιδόματος, δεν τραβάει μακριά…

Ονόματα…
Διάβαζα πατριώτες, αυτή την υπόθεση με το «Delivery» κοκαΐνης σε επωνύμους: Τραγουδιστές, αθλητές, επιχειρηματίες μπλεγμένοι σε κύκλωμα των ναρκωτικών, λέει… αγόραζαν κοκαΐνη με… delivery σε βίλες σε Εκάλη, Βούλα και Κολωνάκι!

Δηλαδή, όπως εμείς οι μεροκαματιάρηδες, παραγγέλνουμε κάνα καφέ, άλλοι παράγγελναν «κόκα»… Πελατολόγιο-«φωτιά» -λέει- με εκατοντάδες ονόματα και διευθύνσεις επώνυμων Αθηναίων…

Τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, επιχειρηματίες των Κυκλάδων, δημοτικοί άρχοντες, δικηγόροι, διαφημιστές, εμφανίζονται στη δικογραφία που –όπως ισχυρίζεται- έχει στη διάθεση του το protothema.gr να έρχονται σε επαφή με τα προσωπικά τους τηλέφωνα με το κύκλωμα, για να ψωνίσουν τις «λευκές γραμμές» τους, δίνοντας από 70-100 ευρώ!

Οι πελάτες χρησιμοποιούσαν συνθηματικά, όπως: «μονό», «μαντάμ», «ένα λεπτό», «δυο πίτα γύρο» ή «πακέτο τσιγάρα», όπως χαρακτηριστικά –γράφουν στο protothema.gr – αποκαλούσε τα δύο γραμμάρια κοκαΐνης που αγόραζε η σύζυγος γνωστού τραγουδιστή!

Κι εμείς, πατριώτη, μένουμε με την απορία: ποιοι είναι αυτοί ρε παιδιά; Καθότι θυμήθηκα κι εκείνη την ατάκα που έλεγε ο μακαρίτης ο Χάρρυ Κλυνν και ξεσκάζαμε στα γέλια: «το 60% των παντρεμένων γυναικών απατά τους άντρες τους. Δεν θέλω ποσοστά, θέλω ονόματα και τηλέφωνα», έλεγε ο μακαρίτης…

Μόνοι στο σπίτι;

Αν ακούσεις πατριώτη, τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, όχι δεν θα κάνεις ρεβεγιόν, αλλά θα σφραγίσεις πόρτες και παράθυρα, για να μην σε επισκεφθεί κανένας…

Όσα λέγονται, είτε από τη χαμογελαστή κυρία Παγώνη, είτε απ’ τον ψυχρόαιμο κ. Σύψα, σε κάτι τέτοιες σκέψεις σε οδηγούν… και δεν είναι μόνο οι του «εσωτερικού»… τα ίδια και χειρότερα λένε και οι του «εξωτερικού»…

Ας πούμε, διάβαζα πως νέα διεθνής μελέτη, ανακάλυψε πως τα σπίτια αποτελούν σημαντικό χώρο μετάδοσης του κορωνοϊού!!! Η επιστημονική μελέτη (μετα-ανάλυση), που ανέλυσε στοιχεία 54 ερευνών για την μετάδοση της Covid-19 μέσα στα νοικοκυριά σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία κ.α.).

Η μελέτη, η οποία συνολικά αφορούσε σχεδόν 77.800 άτομα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της επερχόμενης συγκυρίας των εορταστικών τραπεζιών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως λένε οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Φλόριντα και της Ουάσιγκτον, «τα ευρήματα της μελέτης μας δείχνουν πως τα νοικοκυριά είναι και θα συνεχίσουν να είναι σημαντικοί χώροι μετάδοσης της Covid-19».

Όπως είπαν, το τρίπτυχο της μετάδοσης είναι «κλειστός χώρος – πολύς κόσμος – στενή επαφή». Εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο σχεδόν ο ένας στους πέντε με κορονοϊό (17%) τον μεταδίδει στα άλλα μέλη της οικογένειας του. Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά τους συζύγους (38%), δηλαδή σχεδόν οι τέσσερις στους δέκα φορείς του ιού τον μεταδίδουν στον/στην σύζυγο τους.

Η πιθανότητα μετάδοσης –λένε οι ερευνητές- είναι πολύ μεγαλύτερη αν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει συμπτώματα της Covid-19, σε σχέση με τους ασυμπτωματικούς.

Ε, τελικά, επιλέγεις ή όχι να μείνεις «μόνος στο σπίτι»;

Ν.Α.Σ.