Μ. Τζούφη: «Η κυβέρνηση απολύει 220 εργαζόμενους στο ΠΓΝΙ»

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη για το μέλλον των 220 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ), που απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, επισημαίνει πως «η σύμβασή τους λήγει στις 31 Μαρτίου, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για τον εργολάβο που θα αναλάβει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες». Ακόμα τονίζει ότι οι συμβασιούχοι προσλήφθηκαν έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρωτοβουλίες της προηγούμενης διοίκησης του νοσοκομείου, συνάπτοντας ατομικές συμβάσεις εργασίας αντί παραχώρησης σε εργολαβικά συμφέροντα.
Επιπλέον, η Μερόπη Τζούφη υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι απέκτησαν αξιοπρεπείς μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ το νοσοκομείο επωφελήθηκε κατά περίπου 500.000 € στη διάρκεια ενός έτους».
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον υπουργό Υγείας να απαντήσει αν προτίθεται να επαναφέρει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) και να καταργήσει την είσοδο εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία, αφού αποδεδειγμένα παρέχουν ακριβότερες υπηρεσίες για το Δημόσιο και χειρότερες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Τέλος, λόγω της πανδημίας, ζητά την παράταση των συμβάσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, όπως και την επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Δήμος Ιωαννιτών
Συγχαρητήρια σε εργαζόμενη στην καθαριότητα
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ επικοινώνησε με την εργαζόμενη του τομέα καθαριότητας του Δήμου που βρήκε σε παγκάκι τσάντα με έγγραφα, πιστωτικές κάρτες, χρήματα κι άλλα αντικείμενα.
Η εργαζόμενη εντόπισε τον συμπολίτη που την είχε απολέσει και την παρέδωσε βάζοντας τέλος στην αγωνία του, με τον Μωυσή Ελισάφ να δηλώνει πως οι εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, παρέχοντας σε όλους τις υπηρεσίες τους.

Συνάντηση εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στα Γιάννενα με αγρότες
Τη Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη των φορέων αγροτικών οργανώσεων στα γραφεία της “ΕΝΩΣΗΣ αγροτών”, όπου συμμετείχαν ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων. όπου αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα για να γίνουν αποδεκτά τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε διαδοχικές συνάντηση με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον Βουλευτή Ν. Άρτας κ. Χρήστο Γκόγκα και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Κώστας Μπάρκας: επίκαιρη ερώτηση για τη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα
Στη Βουλή καλεί την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει για το μέλλον του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία της Πρέβεζας και σύσσωμοι κοινωνικοί, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, καθώς και οι αυτοδιοικητικές αρχές του τόπου είναι κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματος από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.
Ο κ. Μπάρκας, επισημαίνει ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας διαθέτει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία ορίζουν τον ακαδημαϊκό λόγο ύπαρξής του, όπως ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, υποδομές, Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό/ Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών, ανταποκρινόμενο πλήρως στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
Με την Επίκαιρη Ερώτηση ερωτάται η αρμόδια Υπουργός, σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Πρέβεζα να παραμείνει, συνεχίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του στην πόλη της Πρέβεζας.