Μ. Τζούφη: «Η κυβέρνηση διχάζει»

«Η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υγειονομικό σαμποτάζ, ήταν ακραία και διχαστική» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ«Από τις 6». Παράλληλα επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣέχει προτείνει μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας, τα οποία δεν εισακούστηκαν.
Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στους στόχους που έθεσε, υπογραμμίζοντας πως «μιλούσαν για 70%πλήρως εμβολιασμένων τον Ιούνιο, ενώ αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 40%». Παρόμοια, «μιλούσαν για κινητές μονάδες ιατρών, επιφορτισμένες με την υγειονομική κάλυψη ηλικιωμένων πολιτών και κατοίκων σε απομακρυσμένες περιοχές,που επίσης δεν υλοποιήθηκαν».
Στη συνέχεια, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως ενώτα επιστημονικά δεδομένα έδειχναν πως η μετάλλαξη Δ έρχεται στη χώρα μας, το μήνυμα της κυβέρνησης -σε αντιπαράθεση με τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων- ήταν «βγάζουμε τις μάσκες». Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους νέους: «πάρτε τα 150 ευρώ, με την πρώτη δόση, για να πάτε διακοπές», υγειονομικά λανθασμένοαφού χωρίς την ολοκλήρωση και των δυο δόσεων δεν επιτυγχάνεται ανοσία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Η Επιτροπή Beach Handball της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε)
αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ Α.Ε. για την ευγενική προφορά τους με δύο παλέτες εμφιαλωμένο νερό ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ που μας παρείχε, για τις ανάγκες των Εθνικών μας ομάδων Beach Handball που πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στη Θεσσαλονίκη ενόψει της συμμετοχής τους στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Beach Handball που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στη Βουλγαρία.
Η άμεση ανταπόκριση και στήριξή σας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο χώρο
του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
BEACH HANDBALL Ο.Χ.Ε.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ

Πιερία: Τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της Ε. Σκούφα
Την Τρίτη 6/7 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ – ΑμεΑ, και των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κκ. Νίκου Φίλη, Μερόπης Τζούφη και Θεανούς Φωτίου με πρωτοβουλία της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. Eκ μέρους του τμήματος Αναπηρικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣσυμμετείχε η συντονίστρια Καίτη Θεοχάρη &ηΑναπληρώτρια Βάσω Βακουφτσή. Τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων εκπροσώπησαν και πήραν το λόγο μεταξύ άλλων οι κκ. Αγγελάκης, Παγώνη, Παραδείσης, Κατσιαλή, Παπαδοπούλου, Σιδηροπούλου, Γιανναδάκη, Πισκοπάμη, Τσακέτας, Φελλούρη.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη οι κκ. Νίκος Μπίνιας, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου και Ειδικής Αγωγής (3ο ΠΕΚΕΣ), Παναγής Κασσιανός, υπεύθυνος για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Υπουργείο Παιδείας την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο Χαράλαμπος Χριστόπουλος, συνεργάτης Υπουργού Επικρατείας και συντονιστής σε θέματα αναπηρίας επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των συλλόγων κατέθεσαν την πρότασή τους για σύσταση-δημιουργία μιας νέας μεταγυμνασιακής δομής δια βίου εκπαίδευσης και φροντίδας των αποφοίτων των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και όχι μόνο. Η νέα δομή θα πρέπει, σύμφωνα με την πρόταση των γονέων, να περιλαμβάνει και να προσφέρει στους μαθητές της στέγη, εκπαίδευση, εργασία και φροντίδα σε εξωτερικές κατοικίες ακόμη και σε 24ωρη βάση από ειδικευμένους επιστήμονες. Αίτημα των γονέων παραμένει ο αμιγώς δημόσιος χαρακτήρας αυτής της υπό σύσταση νέας δομής.

Στις «λευκές περιοχές» και το σήμα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών
Φαίνεται πως «ξέχασε» τους περιφερειακούς σταθμούς η κυβέρνηση αφού η δρομολογηθείσα λύση για τις «λευκές περιοχές» στο σήμα καλύπτει μόνο τα εθνικής εμβέλειας κανάλια,
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε στις «λευκές περιοχές» να φτάνει και το σήμα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.
Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου, μετά απο σχετική επιστολή της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας, παρουσία και των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών ArtTV Ηλία Γκανιάτσα και IoanninaTV Δημήτρη Τζέκα.
Ως πρώτες ενέργειες είναι να σταλεί επιστολή προς του αρμόδιους, ώστε να δρομολογηθεί η αναμετάδοσή τους μέσα από την προκρινόμενη λύση των δορυφορικών «πιάτων», αλλά και να αιτηθεί η Π.Ε.Δ. Ηπείρου να ενταχθούν στις επιλέξιμες για τους δήμους δαπάνες η αγορά και εγκατάσταση αναμεταδοτών, ωστε το τηλεοπτικό σήμα των τοπικών καναλιών να φτάνει ως και το τελευταίο χωριό.

Έρευνα Μετακινήσεων ΣΒΑΚ Δήμου Αγρινίου
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ως μέλος του Δικτύου Φορέων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Δήμου Αγρινίου (ΣΒΑΚ), καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή καθώς και το σύνολο των δημοτών του Δήμου Αγρινίου, να υποστηρίξουν την κατάρτιση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, που έχει ως στόχο να σχεδιάσει και να βελτιώσει τις μετακινήσεις και τις μεταφορές στο Δήμο, σε βάθος δεκαετίας, συμμετέχοντας στις έρευνες που θα πραγματοποιηθούν με παροχή στοιχείων, ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή αναγκών και προβλημάτων αλλά και με κατάθεση προτάσεων.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι το στρατηγικό πλάνο για την οργάνωση του συστήματος μετακινήσεων και μεταφορών που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και της τοπικής οικονομίας. Βασικός στόχος είναι η αστική κινητικότητα να γίνει πιο εύκολη, πιο οικονομική, φιλικότερη προς το περιβάλλον και προσβάσιμη για όλους.
Τα ΣΒΑΚ αποτελούν πρωτοποριακά εργαλεία σχεδιασμού και στον πυρήνα τους έχουν την ενεργή συμμετοχή των δημοτών ως προς την:
• καταγραφή προβλημάτων και αναγκών
• εκτίμηση προθέσεων και προτιμήσεων
• συνδιαμόρφωση προτάσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΒΑΚ Δήμου Αγρινίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ στη διεύθυνση: https://1n2web.gr/svak και στη σελίδα του ΣΒΑΚ στο Facebook (@SBAKAgrinio).