Νέα σύνθεση Δ.Σ του ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ

Μετά τις αρχαιρεσίες της 3ης Απριλίου 2022 τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ συγκροτήθηκαν σε σώμα στη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2022. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ είναι η εξής :
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΑΝΤΙΠ/ΔΡΟΣ: ΜΑΝΤΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΕΛΗ: ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΤΖΟΥΡΜΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΧΑΡΑΚΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

*ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Ο
1. ΤΖΟΥΡΜΑΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

*ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
2. ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3. ΤΣΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
4. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
5. ΑΣΣΙ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
6. ΣΙΑΒΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ για Λίμνη Πουρναρίου
Γιατί, τελικά, κανένας αγώνας δεν πάει ποτέ χαμένος!! Οι αγώνες των πολιτών, οι ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, οι αντιδράσεις φορέων, συλλόγων ανάγκασαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην παρακάτω απόφαση:
« Η εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου δεν υπάγεται στα επιτρεπόμενα έργα της ΥΑ 37674/2016 (όπως έχει τροποποιηθεί) και επομένως δεν είναι δυνατή η περιβαλλοντική αδειοδότησή του»
Προχωράμε και διεκδικούμε την ήπια ανάπτυξη της περιοχής μας με κάθε τρόπο‼
Τώρα πλέον πρέπει άμεσα να προχωρήσουν τα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής!!
Το έχει ανάγκη ο τόπος!!
Για τη Δημοτική Αναγέννηση
Ταπραντζή Τζένη(επικεφαλής)

Η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφα για την απόρριψη φ/β στο Πουρνάρι
Ροζίνα Βαβέτση: Αίσιο τέλος!
Σε δήλωση της Δημάρχου κ. Ροζίνας Βαβέτση για την απόρριψη της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στη λίμνη Πουρναρίου αναφέρονται τα εξής: «Αίσιο τέλος! Το υπουργείο περιβάλλοντος απέρριψε την περιβαλλοντική μελέτη για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη λίμνη Πουρναρίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο « Η εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου δεν υπάγεται στα επιτρεπόμενα έργα της ΥΑ 37674/2016 (όπως έχει τροποποιηθεί) και επομένως δεν είναι δυνατή η περιβαλλοντική αδειοδότησή του».
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες για την συμπόρευση και το ενδιαφέρον, όλο αυτό το διάστημα που παλέψαμε για να αποτρέψουμε μια απόφαση που θα αποτελούσε «ταφόπλακα» για την περιοχή μας.
Είμαστε σαφώς υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς η χώρα μας χρειάζεται ενεργειακή αυτονομία, αλλά με Εθνικό σχεδιασμό, με συζήτηση και διάλογο με τις δημοτικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες και σαφέστατα με ανταποδοτικά οφέλη προς τους πολίτες».

Β. Γιόγιακας: ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στη Θεσπρωτία: «Με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών για τη χωροθέτηση και τη λειτουργία μονάδων θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις και νέες δουλειές σε έναν κλάδο ζωτικής σημασίας για την οικονομία του τόπου μας, είτε την εγκατάσταση νέων μονάδων, είτε με την επέκταση υφιστάμενων.
Είναι ευτύχημα ότι, ύστερα από μια προσπάθεια πολλών χρόνων και το ξεπέρασμα αρκετών εμποδίων, περιμένουμε πλέον μόνο τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος σε ΦΕΚ. Είμαστε επίσης περήφανοι γιατί, χάρη σε αυτή την προσπάθεια, η ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας είναι μεταξύ των πρώτων τέτοιων περιοχών στην Ελλάδα που οριοθετούνται με το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα».

Δήμος Ιωαννιτών: Διαδικτυακή δράση για τις ρίζες του ευρωσκεπτικισμού
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Το μέλλον της Ευρώπης: Οραματιστείτε ένα λαμπρό μέλλον για νέους, μετανάστες, ηλικιωμένους, παιδιά σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με τίτλο «ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 2014-2020», ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τους πρεσβευτές του έργου – νέους συμπολίτες μας που συμμετέχουν σ’ αυτό – διοργάνωσε τη διαδικτυακή δράση με κεντρικό θέμα ‘’Οι ρίζες του ευρωσκεπτικισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ευρώπη’’.
Στην δράση συμμετείχαν τρεις ομάδες νέων όπως επίσης και το 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης. Στόχος της δράσης ήταν η κατανόηση του μείζονος αυτού ζητήματος με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.
Τα αποτελέσματα της δράσης θα παρουσιάσει η ομάδα των πρεσβευτών στην Πορτογαλία.