Νέος κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση Χαλκιάδων-Καλαμιάς

Ανάσα για τους οδηγούς

Χρήστος Τσιρογιάννης: δίνουμε λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση

Μια μεγάλη ανακούφιση στην καθημερινή κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων, στη διασταύρωση των Οικισμών Χαλκιάδων και Καλαμιάς, δρομολογείται από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρταίων.
Πρόκειται για το σημείο, όπου βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες, εντός των δύο οικισμών και επί της Εθνικής Οδού, που καθημερινά, τόσο τις πρωινές, όσο και τις μεσημεριανές ώρες παρατηρούνταν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων.

Το ίδιο και σε μεγαλύτερη ένταση ήταν το πρόβλημα στην κυκλοφορία τους θερινούς μήνες, όπου σχηματίζονταν ιδίως τα Σαββατοκύριακα, ουρές χιλιομέτρων, αφού τα φανάρια δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν η εντάσεις και οι καθημερινές διαμαρτυρίες των οδηγών και κυρίως των επαγγελματιών που εγκλωβίζονταν στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού.
Το πρόβλημα είχε μεταφερθεί και στον Δήμαρχο Αρταίων, ο οποίος ήταν γνώστης της κατάστασης από πρώτο χέρι, καθότι διαμένει στον οικισμό των Χαλκιάδων, ο οποίος δρομολόγησε τη λύση του, με κυκλικό κόμβο, που θα διευκολύνει την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Σύμφωνα με ενημέρωση, τα σχέδια για τον κυκλικό κόμβο παρουσιάστηκαν εκπροσώπους των δύο οικισμών.
Όπως σημειώνεται και ασε σχετική ενημέρωση του Δημάρχου Αρταίων, «Με την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου επί της εθνικής οδού, εντός των οικισμών Χαλκιάδων και Καλαμιάς, δίνουμε λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση των διερχόμενων οχημάτων και των κατοίκων της περιοχής, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πεζών. Σήμερα παρουσιάστηκαν οι προτάσεις μας, στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων και στους κατοίκους της περιοχής».