Νέο Αριστερό Ρεύμα

Με 800 κιλά αγελαδινό γάλα ή με 300 κιλά πρόβειο γεμίζεις το ρεζερβουάρ του τρακτέρ

«Η κατάσταση στον χώρο της κτηνοτροφίας στη περιοχή μας είναι απελπιστική. Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής οδηγεί σε αδιέξοδο όλους όσους θέλουν ζήσουν με αξιοπρέπεια από τα ζώα τους» σημειώνεται σε ανακοίνωση από το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνονται και τα εξής:

«Το αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο συγκεντρώνει γη, ζώα και παραγωγή σε όσο γίνεται λιγότερα χέρια σε πλήρη διασύνδεση με τα πολυεθνικά πολυκλαδικά μονοπώλια τροφίμων. Αφού ξεκλήρισαν εκατοντάδες κτηνοτρόφους που δεν είχανε τη δυνατότητα να παράγουν μόνοι τους ζωοτροφές φτάσαμε στο σημείο να γονατίζουν και αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ζωοτροφές μόνοι τους. Με 800 κιλά αγελαδινό γάλα ή με 300 κιλά πρόβειο γεμίζεις το ρεζερβουάρ του τρακτέρ. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έχουμε για πρώτη φορά (με βάση τα επίσημα στοιχεία) μείωση της παραγωγής στο πρόβειο γάλα. Πτώση παραγωγής έχουμε στο γίδινο και στο αγελαδινό γάλα, ενώ τους τελευταίους μήνες 600 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σφάζονται κάθε εβδομάδα…

Ενώ οι τιμές στο παραγωγό είναι στο ίδιο σχεδόν σημείο επί χρόνια , οι εργαζόμενοι/ες αγοράζουν πιο ακριβά (η φέτα οδεύει στα 14-15 ευρώ το κιλό) με την κερδοφορία των μεγάλων αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων (που την ίδια ώρα ξεζουμίζουν του εργαζόμενούς τους) να αυξάνεται. Αυξάνουν τα κέρδη τους με το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης , τη καταστροφή μεσαίων στρωμάτων και τη συρρίκνωση των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτόφων όχι μόνο στη περιοχή μας αλλά παγκόσμια…..Μόνη λύση η δημιουργία κοινού αγωνιστικού μετώπου της εργαζόμενης πλειοψηφίας των ανέργων και της νεολαίας με τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους για αντικαπιταλιστική αποδέσμευση και διάλυση της Ε.Ε και τη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου για να μην πεινάσει ο λαός».