Νέο ΔΣ στον Αι Μάρκο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσουργιωτών, Αι Μάρκος, όπως αναδείχθηκε μετά από τις τελευταίες εκλογές, είναι:
Πρόεδρος: Σταμούλη-Τρομπούκη Λαμπρινή
Αντιπρόεδρος: Μπούγας Άγγελος
Ταμίας: Νικολάου Ιωάννης
Γραμματέας: Μήτση Μαρία
Μέλος: Θεοδώρου Βασιλική
Μέλος: Κάτσινος Χαράλαμπος
Μέλος: Κρανίδης Ιωάννης
Αναπλ. μέλος: Τσίτρα Καλλιόπη

Η Τακτική Συνέλευση της Ι.Λ.Ε.Τ.
Η φετινή Τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου Κτιστάδων, ώρα 10:00. Λόγω του covid-19δεν θα πραγματοποιηθούν την φετινή χρονιά θεματικές εκδηλώσεις, αλλά η έκδοση των φετινών Τζουμερκιώτικων χρονικών έχει δρομολογηθεί και το τεύχος θα είναι έτοιμο για διάθεση εντός του καλοκαιριού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Ε.Τ. απευθύνει στα μέλη και σε όλους τους Τζουμερκιώτες και φίλους κάλεσμα, για την συμμετοχή τους στην συνέλευση.

Αργία η εορτή του Αγίου Πνεύματος///////
Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με απόφαση Νομάρχη Άρτας (27/4/2010-Αριθμ. Πρωτ. Γ.Ν. 421) , ορίζεται η εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τις εμπορικές επιχειρήσεις του Νομού Άρτας. Για το 2021 είναι η 21η Ιουνίου.
«Τονίζουμε στα μέλη μας ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά ,γιατί άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Στα Superior Taste Awards 2021
Τρία προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ βραβεύτηκαν για την κορυφαία γεύση τους
Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στα Βραβεία Ανώτερης Γεύσης που διοργανώνει το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης ITI, με έδρα τις Βρυξέλλες, προσθέτοντας άλλες τρεις σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό της για τα προϊόντα ΗΠΕΙΡΟΣ Κατσικίσιο Λευκό Τυρί, ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π. και ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π.
Πάνω από 200 καταξιωμένοι ειδικοί γεύσης από 20 χώρες του κόσμου, επιβράβευσαν την αυθεντική γεύση των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ. Η παραδοσιακή ΗΠΕΙΡΟΣ Φέτα Π.Ο.Π, η πιο πολυβραβευμένη φέτα στον κόσμο, «γοήτευσε» και πάλι την κριτική επιτροπή με το πλούσια άρωμά της και τη σταθερά κορυφαία ποιότητά της. Στον φετινό διαγωνισμό διακρίθηκε, για άλλη μία φορά, η ΗΠΕΙΡΟΣ Βιολογική Φέτα Π.Ο.Π., που παράγεται αποκλειστικά από ελληνικό, βιολογικό, παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, καθώς και το ΗΠΕΙΡΟΣ Κατσικίσιο Λευκό Τυρί, από 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα, που ξεχωρίζει για το κατάλευκο χρώμα του και την υψηλή γευστική του ένταση.
Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, Μαρία Γιαννακοπούλου, δήλωσε σχετικά: “Είναι ιδιαίτερα μεγάλη χαρά και τιμή για όλους εμάς στην ΗΠΕΙΡΟΣ να βλέπουμε ότι τα προϊόντα μας δίνουν σταθερά το «παρών» σε Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς και διακρίνονται κάθε χρόνο για τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Από όταν πρωτοξεκίνησε η ΗΠΕΙΡΟΣ, έχουμε σαν στόχο να προσφέρουμε προϊόντα αξεπέραστης ποιότητας και γεύσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη, πάντα με σεβασμό στην παράδοση”.

Η ΕΑΓΜΕ προωθεί την κατασκευή ορυκτών με LEGO® για εκπαιδευτικούς σκοπούς
Την κατασκευή ορυκτών με LEGO® για εκπαιδευτικούς σκοπούς προωθεί η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σε συνεργασία με τον Ιταλό Dario Del Frate, λάτρη της γεωλογίας και εμπνευστή της ιδέας.
Η ΕΑΓΜΕ έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Dario Del Frate και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία στην πλατφόρμα της Lego Ideas (idea.lego.com) για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας. Μόλις συγκεντρωθούν οι αναγκαίοι 10.000 ψήφοι
η LEGO θα καθορίσει τα στάδια της παραγωγής των τμημάτων για τη σύνθεση των ορυκτών. Η ΕΑΓΜΕ έχει θέσει ως όρο η παραγωγή να έχει τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό προσανατολισμό της ιδέας και η συλλογή θα βασίζεται και στα εκθέματα ορυκτών που υπάρχουν στο μουσείο της. Στο πλαίσιο εξωστρέφειας της Αρχής, μέσα από την συνεργασία με την LEGO®, θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής της ταυτότητας της Αρχής (Hellenic Survey of Geology and Mineral Exploration H.S.G.M.E.).

Σημειώνεται ότι η ΕΑΓΜΕ είναι ένας από τους εγκεκριμένους εκπαιδευτικούς προορισμούς του Υπουργείου Παιδείας. Στο Μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής. Στόχος η δημιουργία του Πρώτου Εθνικού Γεωλογικού Μουσείου, το οποίο θα φιλοξενεί τις υπάρχουσες συλλογές και παράλληλα θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερα δείγματα, αναδεικνύοντας το γεωλογικό πλούτο και τη γεωλογική πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ΕΑΓΜΕ έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της αίτησης του προελέγχου για την αναγνώριση του Μουσείου από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: «καταγγελίες για σκάνδαλα κατά την έκδοση αδειών του διαδικτυακού παιγνίου»
«Επαναλαμβανόμενες καταγγελίες και δημοσιεύματα για σκάνδαλα κατά την ρύθμιση και την έκδοση οριστικών αδειών στο χώρο του διαδικτυακού παιγνίου» είναι ο τίτλος της ερώτησης που κατέθεσαν 27 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωτοβουλία των Αν. Τομεαρχών Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου και Τ. Αλεξιάδη. Την ερώτηση συνυπογράφει η Γραμματέας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισημαίνουν ότι έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πλήθος δημοσιευμάτων σχετικά με παράνομες δραστηριότητες, πρακτικές φοροδιαφυγής, πρακτικές παρεμπόδισης του έργου Ανεξάρτητων Αρχών, οικονομικά σκάνδαλα στα οποία κατονομάζονται ως εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί.

Πρακτικές όπως αυτές που αναφέρονται στα δημοσιεύματα καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνες αν γίνουν ανεκτές ήδη κατά τη διάρκεια της πρώτης ρύθμισης της αγοράς και εμποδίζουν τη νόμιμη και διαφανή διεξαγωγή των παιγνίων, την προστασία των παικτών και του κοινωνικού συνόλου και τον έλεγχο της απόδοσης των δημοσίων εσόδων
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα ζητηθεί η συνδρομή της δικαιοσύνης για τη διαλεύκανση των όσων έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και ιδιαίτερα αναφορικά με πρακτικές άλλοτε προστασίας και άλλοτε παρέμβασης στο έργο των αδειοδοτικών και ελεγκτικών αρχών.